Monday, November 19, 2012

Mencuba Koleksi Terbaru Kasut SCHOLL Autumn Winter 2012 Collection

Hi Korang,

Ramai orang cakap kasut jenama SCHOLL ni kasut untuk orang tua. Even mak aku pun pandai, nak beli kasut SCHOLL ni gak sebab tapaknya lembut. Katanya orang tua cam mak ni, pakai kasut-kasut cam nie lah, nak berjalan pun tak rasa sakit.


Ermm aku pun fikir cam tu gak, alah kasut orang tua malas nak pi singgah tengok bila lalu dekat kedai ni.



Until aku di beri kesempatan untuk mencuba koleksi terbaru Autumn Winter SCHOLL ni, aku terus terkesima dengan designnya dan kelembutannya

Wei, orang muda pun boleh pakai kasut ni lah.

Ktorg ke AEON Jusco Taman Equine untuk pi redeem kasut SCHOLL ni. Sesampai je rambang mata nak pilih, semua cantik-cantik belaka. Sampai Mr Big cakap U duduk sini selama mungkin dan pilih yang mana sesuai ye, I nak pi shopping tempat lain dulu lah. Tinggal lah aku terhenggeh-henggeh pilih kasut kan, nasib baik salesgirl tu tolong bagi opinion yang mana sesuai dengan kasut dengan kaki debab aku ni.

Tengok ni banyak betul design untuk orang muda kan. Cantikkkkss






Sesuai untuk muda-mudi cam den ni, nak bergaya tapi tak nak sakit kaki. Rata-rata pelbagai pilihan kasut yang amat menarik aku rasa. Walaupun nampak macam design old school tapi bila dah di sarung wow wee sedapnya.

Meh aku citer sket beberapa koleksi kasut SCHOLL AutumnWinter 2012 Collection ni. Sorry ye aku tulis dalam English coz aku rasa korang lagi paham ayat simple English ni daripada aku translate into Malay.


Koleksi Arch Support

The benefits:-
1. Optimum comfort for flat feet, weak or fallen longitudinal arches
2. Relief from foot strain, tired aching feet
3. Soft footbed to cushion your feet



Koleksi Memory Cushion

The benefits:-
1. Unique footbed that adapts the contours of the foot and springs back into shape to offer the same level of support for the next wearing
2. Relieves aching feet



Koleksi Biomechanics

The benefits:-
1. Clinically designed to reduce heel, and ankle pain
2. tri-planar motion control system control and helps to realign the posture of your feet and body and to prevent excess pronation that takes place
3. Help provide natural pain relief from common foot ailment



Koleksi Bioprint

The benefits:-
1. Conform to the natural contours of your feet for optimum confort
2. Supporting the arch & heel, it absorbs the shock generated by every step
3. Provides different levels of pressure and support to each part of the foot



Sole support

The benefits:-
1. Exercise and tone your toe muscle
2. Provides grip while walking
3. Lift weakened metatarsal arches to protect and relieve tenderness at the ball of the foot.


Macam-macam kebaikan yang aku dapat bila pakai kasut Scholl. Betul-betul kasut kesihatan sungguh, semuanya sesuai dengan aku yang cik bab ni.

Selain daripada kasut, ada gak barang-barang penjagaan kaki. Di antaranya:-







Hampir 1 jam lebih aku duduk kat kedai kasut SCHOLL ni, aku berjaya gak pilih 2 pasang sandal gituh.

Dania Range – RM198

Bioprint Range – RM168

Malas nak pilih kasut coz aku suka yang simple dan mudah berjalan. Lagi plak gaya hidup cam aku ni memang penting sandal-sandal sebegini. Nak berlari senang, nak berjalan panjat tangga mudah.


Kiranya kedai kasut Scholl ni macam tempat untuk terapi kaki lah. Bukan setakat jual kasut je malah tempat untuk memelihara kaki. Ramai orang sekarang ni, malas nak jalan kaki. Yelah kaki kat kat bawah mana nampak tapi sebenarnya kaki tulah tiang utama untuk korang berdiri tau. Kalau tak de kaki cam ne.

Bagi aku harga bukan penghalang untuk dapatkan kasut sebegini. Sedangkan kasut Dr Marten 5-6 ratus boleh beli inikan plak kasut berharga 1-2 ratus je  kan

Anyway selamat menjaga kaki ye..




8 comments:

hazman aka species1980 said...

yess... tapak scholl nei memang selesa... tapi eden layan ASADI jee... nanti ko citer la pasal jelly bunny la yea

SURIA AMANDA said...

sgt worth it tp sedikit pricey kan..kalau ada sale pun still mahal but its comfort...

CikLily Putih said...

@Hazman
oit jelly bunny? i like sesanGat. wei pun kene pakai kasut cam ne la.. pentinGG ooo

CikLily Putih said...

@suria
memanG pun, maHal tapi baGgus kan.. selalu cam tu lah kan

boni kacak said...

best betul..hehhe.. saya ni kalau beli kasut pun, cari yang bawah rm50 je.. lagi murah lagi bagus..hehehehe..

eita leza said...

Memang selesa sgt bila pakai. Jalan jauh mana pun..confirm blk rumah x perlu letak minyak panas kat kaki. Dah belikan dkt MIL. FIL x da saiz pulak. Besok plan nak belikan utk ayah ku

eita leza said...

Memang selesa sgt bila pakai. Jalan jauh mana pun..confirm blk rumah x perlu letak minyak panas kat kaki. Dah belikan dkt MIL. FIL x da saiz pulak. Besok plan nak belikan utk ayah ku

Rushdan Sabree said...

terima kasih.. saya pun tengah mencari kasut neh.. tapi kasut lelaki la saya cari... terima kasih kerana sudi berkongsi cerita mengenai kasut kegemaran anda. saya pun tertarik...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails