Thursday, November 1, 2012

BR1M 2.0 - Aku Memang Tak Layak

Hi Korang,

Seronoknya kerajaan nak kasi duit untuk bantu rakyat. I like!


Mulai hari ni borang Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2.0 dah pun mula keluar. Aku pun baru tau lepas baca suratkhabar tadi ni dalam bilik hotel ni. Untuk kali kedua ni golongan orang bujang dan anak dara pun boleh apply tau, tapi tak de ler dapat RM500 cuma dapat RM250 je. Jadilah kan.

Mesti ramai orang duk berlumba-lumba pi isi borang ni, yelah kerajaan dah bagi bantuan duit free haruslah sebat kan. 


Tapi bagi aku dengan Mr Big, ktorg ni tak layak nak apply pun. Tengok lah requirement yang ditetapkan kat atas tu. Hah memangla kene reject. Even kalau aku yang pi apply pun kene reject gak. Sememangnya aku TIDAK LAYAK langsung. 


Pernah mak aku cakap dulu ala pi lah cuba, mana tau de rezeki ke kan. Jawab Mr Big, tak perla bagi lah kat orang lain yang betul-betul layak. 

Baik kan laki mak ni kan... ermmm...

Itulah citer nya


Anyway borang BR1M ni boleh di dapati secara percuma kat income tax office, dalam surat khabar hari ini atau korang download je kat www.hasil.gov.my. Senang kan, isi je then submit.

Tapi sebelum korang tekan button SUBMIT, cuba fikir balik ye samaada korang ni layak ke tak. Bagi chance la kat orang lain yang lebih memerlukan ye.

Just my 2 cents..



14 comments :

_NisaFuzi_ said...

fuyooo, nisa layak la dapat 250 ?

awek retro said...

HUHU...jangan marah..saya boleh..hihihi

Lelaki Ini said...

sapa suruh kaya sgt..
hahaha

Cik Nurul Siezuka said...

ADe jugak org yang mengambil kesempatan dgn cara menipu.. al maklumlah duit free..

Tabik spring dengan Husband akak.. :)

JMR said...

apsal la dia tak buat req bawah rm10k kan..iskh iskh..

SURIA AMANDA said...

i ibu tunggal..pendapatan bawah rm3000, yg pertama ari tu x amik pun..sbb fikir mcm tu la..kali ni my uncle MB NS tu dah sound awal2 pi amik...jgn x amik plak...huhu...

Myvitrd said...

betul2.. kasi peluang org yg betul2 layak,.. boleh isi online lagi senang.. dah test tadi.. hehehe

Kesuma Angsana said...

setuju sgt think B4 submit yek!

hazman aka species1980 said...

hurmm... mesti ada yang akan menangguk di air yang keruh nanti...percayalah...

deq noor said...

sama lh kita... xlayak jugak.

tahniah kpd mereka yg layak.... isi tau, jgn xisi... ;)

boni kacak said...

yeah..saya akan memohon tanpa rasa syak wasangka sama sekali..hehehe

Dunia Wilma said...

Wilma nak isi kali nie :-)

Adam said...

x PE, Apply je dulu.. Hehehe..

izfaizah said...

FYI: borang ni boleh isi online juga ye...ada hyperlink dari website www.hasil.gov.my