Friday, November 23, 2012

Jiran, WiFi Pun Mahu Cilok Ke?

Hi Korang,

Ni kisah 2 hari lepas
.
Balik-balik keje petang tuh, Mr Big terus je cari aku sampai ke dapur. Aku plak tengah terhengeh-hengeh baru nak masak kan.

Mr Big : Dear, masa dalam lift tadi si------- tanya nama betul u sape?

CLP : La kenapa plak, U bagitau ke?

Mr Big : I tanya kenape. Rupanya dia nak double check betul ke nama yang ada kat WiFi list bila dia detect dalam laptop nama U?

CLP : Then U citer lah ek

Mr Big : I tanya lagi, kalau betul nama dia dalam list tu, kenapa plak? Then dia jawab apa nak mintak password boleh, nak surfing.

CLP : U bagi ke? (hidung dah kembang-kuncup, tahan marah)

Mr Big : I cakap dengan dia, kalau nak mintak sendiri dengan U la, sebab U yang bayar bukan I. Terus minah tu senyap je sampai dia kuar lift.

CLP : aik, umah bukan main cantik, air-cond sampai 3 sekali pasang, ada maid takkan tak mampu.. ini dah kes teruk nie. Haruslah I tak akan bagi. Berkira benau..

Mr Big : Itulah jiran U hakahakhakahakhkahaka

Bengong sungguh!


Bukan nak berkira tapi kalau dah hidup mewah tak kan nak pasang WiFi pun tak boleh. Janganlah nak berangan amik UNIFI kalau tak mampu, amik STREAMYX biasa cam aku ni dah ler. Kalau tak pun pakai je broadband lagi murah. P1 punya broadband tu RM39 je sebulan.

Tak paham aku orang zaman sekarang ni, makin kaya makin kedekut sebab tu lah rezeki susah nak dapat kan.





17 comments :

shahrul hairy said...

awat terok bebenor noqqq.. HAHA! skang broadband memurah ok.. cam P1 tu... haaa~

Dira said...

there's reason why people put password..tu pun tak faham gaknye...hehehe...

Hazmin Hamudin said...

Memang gamble abis terus terang mintak password.. hehe

Fazrol said...

Makin kaya makin kedekut camna nak berkat...

Ambil kesempatan kat org lain yang bayar plak...
dunia-dunia...

SURIA AMANDA said...

rela lepak restoran ada wifi free..nama nak curi2 wifi umah jiran..sorry...mak tau malu nyah..hehehe...wujud eh org mcm tu..

boni kacak said...

mak aih..air cond sampai 3 pun nak pakai line orang lain???

Ma'am IEDA said...

budget WIFI dah masuk dalam list kot... saja nak try test la tu, kot2 bleh share-share... hehee

wisata bakti alam said...



kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

Mummy Akmar said...

Hahaha

hazman aka species1980 said...

adess.... siap tanya direct tu tanpa rasa bersalah....ape kata ko suruh dia amik unifi ngan KID je... ekekekeke

Cik Nurul Siezuka said...

Hahahaaha.. sampai macam tu sekali.. gila betul..

Sharidawati Shahrudin said...

ek elehhh tak malu ke oi nak mintak password kat org? isk sha plak yg marah over2 ni cik lily huhu

Wanita Mutalib suka Share Instagram's Pictures said...

salam singgahhhhh :))


dan saya setuju bangetttt...

keta mewah dah, tapi menumpang wifi orang. biar bener donggg

AyuArjuna BiGoshh said...

menyampah pulak klu dapan jiran mcm tu...apa jenis suka org suka nak guna brg org laen....iskkkk

Mr & Mrs Sallehudin said...

Huuu... x malu sungguh org tu...

Anonymous said...

dulu aku pun curi wifi , tapi dah insaf , beli broadbnad sendiri je

Anonymous said...

terpaksa kot