Monday, November 5, 2012

K.I.S.S.ED By Timeless Beauty With KINERASE® Party


Hi Korang,

Aku memang suka attend beauty event especially yang berkaitan dengan anti-aging. Well wanita umur pertengahan cam aku ni, walaupun ramai yang teka umur aku lagi muda dari angka sebenar mesti mengambil tau hal-hal anti penuaan dan wrinkles ni.


Apa itu KINERASE?

KINERASE ® adalah penjagaan kulit berkuasa menyediakan bahan anti-penuaan berkesan, terbukti secara klinikal memberikan hasil yang ketara dalam formulasi kulit secara lembut. Rahsia di sebalik Kinerase ialah Kinetin (N6-furfuryladenine), antioksidan berasaskan tumbuhan yang sifat anti-penuaan telah ditemui apabila saintis mendapati bahawa ia menghalang daun tumbuhan dari pengeringan dan layu. Dengan Kinerase, kita dapat menikmati penjagaan kulit yang terbaik untuk kita lagi muda serta mempunyai kulit berseri.

Kinetin will help you achieve supple, timelss skin. Welcome to the new era of healthy, beautiful aging!

Ok cun kan.



Sementara menanti bloggers yang lain hadir, di adakan aktiviti seperti make-up ala ‘BIRU’, melukis tatoo dan berposing ikut suka di Kinerase Frame yang di sediakan. Masa aku datang tu belum ramai lagi so sempatlah buat semua tuh.


Ktorg di hidangkan dengan mocktail ‘BIRU’ campuran air kelapa dan lychee dan pudding jelly berbentuk bibir ‘BIRU’. Sangat menarik.


Aku ke kaunter produk Kinerase ni untuk mengetahui lebih lanjut lagi, biasalah kalau baca product release memang kurang paham sket perkataan saintifik ni kan. Mereka memberikan penerangan secara details asal-usul Kinerase ini.

Rupanya pihak Kinerase telah pun menjalankan satu study iaitu the Kinerase® Innovative Skincare Study (K.I.S.S trial) selama 12 minggu kepada 275 pesakit di Hong Kong, Malaysia dan Taiwan yang bertujuan untuk menyaksikan keberkesanan cream Kinerase yang mengandungi hanya 0.1 % Kinetin sahaja. 

Di Malaysia, penghasilan yang sangat efektif ke atas pesakit ini. Meh baca kat bawah ni:

I. 97% of patients reported a reduction in the severity of photo-damaged skin

II. 96% of patients reported a reduction in skin roughness

III. 97% of patients had a reduction in mottling/blotchiness/ pigmentation

IV. 89% of patients witnessed a reduction in fine wrinkles


Rangkaian produk Kinerase. Ada Daily Cleanser (Green Tea Extracts, foaming formula, fragrance-free), C-Peptide Intensive Treatment ( 0.01% Kinetin,10% Argireline, L-Ascorbic Acid, Vitamin E,Green Tea Extract), Eye Cream (0.125% Kinetin, Coix Seed extract, sodium hyaluronate, aloe vera,grape seed extract), Moisturizer Cream (0.1% Kinetin-kulit normal) dan Moisturizer Lotion (0.1% Kinetin-kulit berminyak dan kombinasi)


Apa kata pengalaman pesakit hasil daripada the K.I.S.S. trial

98% daripada pesakit merasakan bahawa kedut-kedut dan fine lines mula mengurang setelah 12 minggu menggunakan produk Kinerase ni. One of kawan blogger aku Ms Tammy Lim, juga menulis pengalamanya di blog berkata, “During the K.I.S.S trial, I was amazed at the difference Kinerase® made over just 8 weeks, with no side effects too. I’ve received compliments for my radiant complexion, which is very satisfying. My skin is fairer and wrinkles are less significant.”

Produk Kinerase ini amat sesuai terutamanya bagi kulit muka orang Asia termasuk kulit muka yang sensitive (photodamage and redness)



Cik Amy Zheng, Pengarah Pemasaran Serantau Invida, Asia Pasifik berkata, "Walaupun terdapat banyak antarabangsa kertas klinikal pada Kinetin, terdapat tiada kajian menyeluruh mengukur sejauh Kinetin kerja-kerja pada kulit Asia. Perbicaraan KISS adalah satu peluang bagi kami untuk menguji keberkesanan Kinerase ® Krim mengandungi Kinetin 0.1% pada pesakit sebenar yang mencari cara untuk melambatkan dan menguruskan kesan penuaan pada kulit mereka, di bawah pengawasan yang ketat doktor.

Setakat ini, keputusan amat memberangsangkan. Walaupun penuaan tidak dapat dielakkan, kita percaya dalam mendidik pengguna mengenai bahan Kinetin dan bagaimana mereka boleh menggunakan produk yang betul untuk meningkatkan kulit mereka dan memiliki kulit muka yang sempurna. "

Wow cam best kan. Itulah dia orang perempuan memang senantiasa berusaha untuk menjaga penampilan diri walaupun dah berusia.

Sambil-sambil tu jugak pihak Kinerase juga mengadakan 3 contest untuk ktorg yang hadir pagi tuh. Di antara nya


Best Pose – dimenangi oleh Fatin


Best Dress – dimenangi oleh Caroline


Best Slogan – di menangi oleh Ranee


Untung diorang ni, dapat Kinerase produk ber nilai RM700 tau.

Kinerase® boleh di dapati secara esklusif di dermatologist and aesthetic clinics. Untuk info lanjut layari, please visit www.kineraseasia.com.my


Thanks pada Tammy dan Kinerase team yang sudi menjemput aku ke K.I.S.S.E.D party ni. Memacam info yang dapat aku tau mengenai penjagaan kulit muka ni.


Anyway I been K.I.S.S.E.D By Kinerase..






13 comments :

SURIA AMANDA said...

wow....bestnya...

Mr & Mrs Sallehudin said...

Hai Cik Lily.. waaa.. bestnyer awak selalu dpt join beauty event mcm ni.. :)

Cik Nurul Siezuka said...

Suka logo diaorang.. lips warna biru gitu.. :)

Dunia Wilma said...

Betul tu CikLilyPutih...
Sebagai wanita, kita kena tahu hal-hal anti penuaan nie :-)
Wilma suka datang blog CikLilyPutih nie coz banyak info tentang product baru ^_^

boni kacak said...

wah..comelnya fatin...hehehe

CikLily Putih said...

@suria amanda
memang pun.. syiok oooo

CikLily Putih said...

Mr & Mrs Sallehudin
ala mana ade biasa2 je

CikLily Putih said...

@Cik Nurul Siezuka
cantik tau kaler biru tuh

CikLily Putih said...

@Dunia Wilma
ermm ada ilmu baru, kena kongsi2 dengan korang kan

CikLily Putih said...

@ boni kacak
ko sukerkan...ehehe

Adam said...

Produk ni untuk lelaki x de? Hoho.. Patut la cik lily muka suci jek, selalu pergi event beauty.. haha

Sherry said...

So blue party !! Best la.. Hehe

Mymomsbest.us

Anonymous said...

Our creative painters are university professors,their energy and creativity is strong.their works have great collection [url=http://www.collieart.com]oil painting[/url] value,there is a numerous works were collected by foreign collectors and art museum.our creative painters have various rich imaginations and creativity.our painters may using the picture and also the idea that you just provide websites the unique .