Friday, March 9, 2012

Western Dinner @ Red Card Cafe, Bangi


Hi Korang,

Kan semalam Hari Wanita. So macam aku cakap kitchen closed coz si bini ni balik dah lambat then feeling2 diva tak nak masak kan. Terpaksalah si laki ni bawak pi makan kat luar.


Tempat yang dipilih alah dekat-dekat dengan umah je. Malas nak jalan jejauh. Tetiba tekak Mr Big nak makan western plak. So ktorg ke Red Card Cafe kat Bangi Seksyen 3 ni.



Ermm ramai jugak orang masa ktorg sampai but nasib baik ada meja nak duduk. Nampak sangat orang Bangi ni suka makan western kan. 

Ktorg makan simple-simple je. Ni lah


Salisburry Steak as Appetizer - Mashed potato dengan daging burger di curah dengan gravy. Sedap gak


Mr Big punya Lamb Chop - Nampak kesan-kesan grill. Lembut dagingnya. Medium done. 


Bini pemalas punya Chicken Chop - Tup-tup nak makan ayam plak, walaupun dah niat dalam hati nak makan pasta sebelum sampai kedai kan.


BBQ Gravy memang diorg asingkan coz kita boleh tuang ikut suka tekak kita kan. 


Blackberry Grande dan Venti - Hah ko sedap k. Ribena pure di tambah dengan longan yang banyak dan sejuk gila tekak.


Overall not bad jugak western food kat sini. Just nice dan harga pun berpatutan gak tak delah mahal sangat kan. Boleh diterima akal lagi. Tak kan ari-ari nak makan Tony Romas, Chillis dan TGIF kan. Ubah lah sket selera makan western food kat local shop kan.

Korang nak pi, ermm check it out here


Red Card Cafe
No. 26A Jalan 3/70,
Seksyen 3 Tambahan,
Bandar Baru Bangi,
43650 Selangor
Bussiness Hour : 5pm - 12am (Monday Close)


CLP notes : Aku memang suka cari kedai yang celah-celah umah orang. Boleh tengok umah cantik-cantik dan beso-beso kat Bangi ni.


9 comments:

Afiq Yassin said...

nice entry..

jom terjah entry afiq yang baru
http://afiqyassin.blogspot.com/

POSH76 said...

not bad gak tempat ni....la ni pulak asik nak pekena western...checklist JJCM

hamzah ian said...

bukan yg dekat umh sumijelly? hehe

Sha said...

ohoiii nampak sedap lah cik lily.. harga mahal tak? hehehehe

KiD said...

giler babas nyer air jumbo!!! hahahaaaa

Cik FaRiZaM said...

sy penah makan sini...sedap! harga pon sodap.skali skala leh la....kak lily duk bangi ke?leh belanja sy ! sy mmg nk p sini aritu, nk review....tp tk berkesempatan lg...nyum nyum...

CikLilyPutih said...

@Afiq
will do. Thks for visiting.

CikLilyPutih said...

@Posh76
kira ok lah.. not bad

CikLilyPutih said...

@HamzahIan
jauh sket lahdari umah dia.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails