Thursday, March 22, 2012

Aku Suka Nasi Ayam Hailam

Hi Korang,

Sapa tak suka nasi ayam? angkat tangan cepat. Hah bagus tak de orang pun yang angkat. Gila ke tak suka nasi ayam. Sedap tuh. I like!


Hari tu aku purposely pegi makan nasi ayam hailam ni kat Damansara Uptown. Alah sebaris dengan Starbucks kat corner tuh. Ermm windu betul nak pi makan kat sana lah. Ntah tak tau kenapa, memang nasi ayam ni jadi favourite time lunch masa aku keje kat Subang dulu.


Apa yang sedap? may be ayamnya kot. Banyak isinya dalam satu pinggan. Walaupun part isi tapi takde lah dagingnya keras sangat kan.


Kemudian di tambah plak dengan minuman air soya sejuk sebotol ni mana tak mantapnya kan. Lagilah bertambah2 aku makan. Langsung tak pandang kiri kanan orang lalu lalang kan.


Satu hidangan lengkap nasi ayam hailam. Ada sup, sambal cili dan sambal putih (halia + bawang putih kot) aku rasalah lepas aku makan. Selalunya ktorg mesti order 3 pinggan nasi ayam hailam ni, yang satu tu extra untuk tambah. Teruk kan, kuat makan sesangat but I like!


Hah kat sinilah ktorg makan. Nasi ayam hailam Damansara Utama branch. Diorg tak silap aku ada branch kat   Ampang Point dan Bukit Bintang gak.

Korang suke nasi ayam tak?

CLP notes : Nasib baik tak kuar kepak kan, asyik makan nasi ayam je selalu


26 comments:

CIK MAY said...

mcm best je...nk kene try ni..ampang point ade ye..

Errah said...

saya suka juga...kalau xde idea nak makan apa, memang ini je yg senang nak pilih...hee

Errah said...

saya suka juga...kalau xde idea nak makan apa, memang ini je yg senang nak pilih...hee

sHiLaziZi said...

saya suka nasi ayam... =)

POSH76 said...

my fav sangat...windu dgn nasi ayam ni sedap...plus ayak asam boi terbaek!!!

NadyaBubble said...

Adoi, lapar pulak :D

KiD said...

saya suka nasik ayam tapi tak suka ayam punya nasik.. hehehee

Syigim said...

i pun suka nasi ayam ni!!!! rilek je kedai dia. sedap!

Ma'am IEDA said...

betul betul betul mmg kat area ampang point ada 1. dekat jer ngan opis ai. suka kat c2 sbb service cepat. tp xderlah everyday kitorang lunch kat c2. jemiuh plak nanti.. hehee

Lelaki KACAK said...

bestnya... portion ayam tu besar...mesti kenyang makan nie...

intanloveamir said...

salam kenal...tgk mcm sedap jerrr...lunch nti kna g cari nasi ayam lah...hehehe

hazman aka species1980 said...

Hurmm.... kalau ade branch kat bangi nie senang skit aku nak terjah....nampak sedap laaa

Nurul Akmal said...

ssseddapp.. nurul suka makan kat sini.. Paling suka sup dia.. ;)

CikLilyPutih said...

@cikmay
hah pilah cuba. sedap

CikLilyPutih said...

@Errah
itulah pilihan yang bijak kan

CikLilyPutih said...

@shilaazizi
saya pun

CikLilyPutih said...

@Posh76
ada asam boi ke, apsal aku tak tau nie

CikLilyPutih said...

@nadya
hah bukak lagi kedai ni hah cepat pi

CikLilyPutih said...

@Kid
aku pun samo gak lah

CikLilyPutih said...

@syigim
that why ktorg sanggup bersusah payah ke mari

CikLilyPutih said...

@Ma'amIEDA
itulah senang dan cepat tak yah nak fikir2 kan

CikLilyPutih said...

@lelakiKACAK
itulah sangat filling.

CikLilyPutih said...

@intan
itulah sedap sungguh

CikLilyPutih said...

@hazman
ko leh try kat bukit bintang pun ada lah

CikLilyPutih said...

@Nurul
supnya tak de rasa pak aji kan

Anonymous said...

nak tanye laa halal tak kedai ni?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails