Wednesday, March 28, 2012

Shopping Di Pasar Pudu


Hi Korang,

Dalam sebulan ktorg akan ke Pasar Pudu 2-3kali cam tu untuk shopping. Tapi bulan shopping beli barang pasar ke barang elektrik ok. Ktorg ke sana suka sangat shopping barang-barang peliharaan haiwan kat situ. Dah nama pun pecinta haiwan kan so apalagi beli ikan lah.


Masa memula kenal family Mr Big dulu, ktorg sering dating beramai2 ke sini. Mana tak nya mama (MIL) kaki bela binatang comel2 nie. Kalau korang pi umah dia ada 9 ekor kucing, ikan berjenis2 bentuk dan rupa. Dia nak bela ular gak but ktorg kasi kata 2, kalau dia bela ular ktorg tak nak balik lagi umah dia. Terus cancel kan.




So kalau family outing on weekend, Pasar Pudu ni memang kena masuk dalam list jejalan tuh. Yelah nak tambah ikan, ganti pump ikan, makanan kura-kura, beli akuarium dan memacam lagi lah. Ramai orang kata, harga memang amat murah berbanding kalau korang pi shopping kat pet shop area umah korang kan. Yang aku perasan lebih 50% murahnya kalau korang beli accesories untuk pets ni. 

Ikan Koi Saiz Medium RM30 seekor


Kalau pagi ahad, orang bukan main ramai. Parking punyalah susah. Siap double park kat area depan umah orang tu kan. Ktorg suka pi petang2 sket. Orang pun dah kurang, ikan pun boleh dapat harga lagi murah lagi kan. 

Cacing untuk pi mancing

Cinta kura-kura

Itulah kalau korang kaki binatang2 comel cam ktorg ni eloklah ke sini. Korang boleh nampak perbezaan harga yang amat ketara kan.

Actually banyak lagi citer pasal Pasar Pudu ni, nantilah bila ada free2 aku citer lagi ek.

CLP notes : Kak Jemah aku bukan main gangster dah skrg ni. Asyik nak gaduh je dengan Si Acai ni lah. Geramm aku..



8 comments:

♥MAMASYAZA♥ said...

wah boleh join ngan en. abah. kat umah akak dah ada 14 balang ikan laga

ummiarissa said...

ada jumpa katak tak?cina bela tu untuk masak....betul!saya pernah ke pasar pudu..jumpa katak banyakkk dalam jaring khas dia..

Bella Enveeus said...

Wahh tengok ikan koi tu.. Boleh tambah kat opis.. :D

KiD said...

waaaahhhh... best kan ikan koi tuh.. rasa cool je

hazman aka species1980 said...

hurmmm....geram pulak aku tengok anak2x ikan yang kecik tue

NadyaBubble said...

Tak pernah pergi pasar ni...

CikLilyPutih said...

@mamasyaza
ye ke? best tuh.. leh lepak sekali kan

CikLilyPutih said...

@k.ummi
memang pun melambak2

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails