Thursday, March 29, 2012

Press Screening Of MIRROR MIRROR

Hi Korang,

Dapat lagi invitation untuk pi tengok preview movie, kali ni filem MIRROR MIRROR. Kat GSC Mid Valley. Press screening nie selalunya untuk Gplusmy so tak ramai yang ada kan.


As usual mesti dapat compliment coke dan popcorn. Hah aku plak belum breakfast time tuh, so sambil nonton sambil bedal lah kan. Licin abis dibuatnya.


Aku dah perasan lama dah citer ni kat youtube, tengok trailernya memang kelakar lah. Apa-apa pun meh layan synopsis dulu ek.


One of the most beloved stories of all time comes to life in the spectacular motion picture event Mirror Mirror, starring Lily Collins (The Blind Side) as Snow White and Oscarr-winner Julia Roberts as the evil Queen. A fresh and funny retelling of the classic fairy tale, the film also stars Armie Hammer (The Social Network) as the Prince, Sean Bean (“Game of Thrones”) as the King, and Nathan Lane (The Birdcage) as the Queen’s hapless and bungling servant, Brighton.


After a beloved King vanishes, his ruthless wife seizes control of the kingdom and keeps her beautiful 18-year-old stepdaughter, Snow White, hidden away in the palace. But when the princess attracts the attention of a charming and wealthy visiting prince, the jealous Queen banishes the girl to a nearby forest.


Taken in by a band of rebellious but kindhearted dwarfs, Snow White blossoms into a brave young woman determined to save her country from the Queen. With the support of her new friends, she roars into action to reclaim her birthright and win back her Prince in this magical adventure comedy that will capture the hearts and imaginations of audiences the world over.


Bagi aku :
Memula aku ingat kan macam citer Snow White bedtime story punya but this one different. Sangat kelakar jalan ceritanya. Sebab ini bukan pasal Snow White tapi pasal permaisuri yang jahat nau rasanya. Dah tua tak sedar diri nak kawin dengan prince charming yanghensem tapi bodo-bodo alang guna sihir kan. Hah ko terus jadi menda lain.


Snow White tu memang cantik sangat dan bijak plak tu. Ni sebab si 7 dwarf yang comel dan kelakar tu dah ajar dia memacam skill untuk survive. Siap boleh lawan pedang lagi dengan si prince charming tuh. Tapi endingnya memang totally unexpected lah. Sangat-sangat kelakar yang sampai ktorg tunggu sampai betul2 abis keluar perkataan ‘THE END’ tulah.

Kali ni aku bagi 4/5 star.


Love ada romantic ada komedi ada. Semua sekali lah lengkap.

Anyway thks Nuffnang dan Relatively Media for this press screening, kalau ada leh lah ajak aku lagi ek.

CLP notes : Memintaklah organizer sediakan press kit bebanyak sket ye. Aku tulis entry dan cari gambo ni pun guna google je tau.


8 comments:

Cik FaRiZaM said...

ada tgk trailer dia, mcm best jeeee!!!

Cik FaRiZaM said...

kan best dpt tiket wayang free mcm cik lily....hehe

Ma'am IEDA said...

ohhhh saya suka Juilia Roberts... Citer 'Snow White' ni pun one of my fav kisah dongeng...

NadyaBubble said...

Cantik lah snow white dia :D

Liza said...

Dah plan nak tengok this friday..cant wait! hehe..

CikLilyPutih said...

@Cik farizam
memang pun, baik pi tgk kan

CikLilyPutih said...

@Ma'am IEDA
bawak anak2 pun ok gak tgk citer nie

CikLilyPutih said...

@Nadya
memang pun, putih melepak

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails