Saturday, March 24, 2012

Wangi Betul Nasi Lemak Daun Pisang

Hi Korang,

Kan hari tuh, ktorg pi bercuti-cuti Malaysia ke Langkawi kan. So malam masa travel tuh, aku sempat tolong mak aku buat nasi lemak ni. Bayangkan masak nasi lemak untuk 40 orang termasuk dengan driver bas dan assistantnya kan. Nasi lemak kukus plak tuh. 

Meh layan gegambo nie

Bahan-bahan untuk nasi lemak - Telur rebus, ikan bilis, timun

Sambal yang nampak pedas tapi tak pedas pun

Dah start susun nasi dalam daun pisang

Ok dah siap letak, tinggal nak bungkus je

Hah memang penat tapi rasa puas hati sangat coz dapat bagi makan kat diorg ni. Biasalah diorg ni makan mesti nak at least 2 bungkus. Masa stop kat RnR Rawang tuh, semuanya bedal tak henggat. Time tu hujan plak kan. Makan tak pandang kiri kanan. 

Ta daaaa, dah siap bungkus dah. 

Ramai yang kata kalau kat KL ni, kalau jual mesti RM2.00 ni. Bayangkan ktorg buat dalam 100 bungkus, licin semua sekali. Eh, memang family aku ni kuat makan betul lah.

So korang kalau nak tempah nasi lemak daun pisang dengan aku boleh je tapi berani ke korang nak makan kan? khakhakahkahakhak

CLP notes : Aku sendiri pun bedal 3 bungkus itu belum kira time bungkus kan. Giler ko favourite tuh.


9 comments :

hazman aka species1980 said...

Perghh... telur sebijik tue...best laaa...puas hati

NOOR FATIN said...

sedapnyaaa.. terliur tgk! pos bleh x? hihihi

NadyaBubble said...

Menggoda gila ah -.-'

Charmaine Pua Li Ping said...

Wah banyaknya! Mesti penat kan?

KiD said...

nasik lemak daun pisang CLP 18 bungkus.. kasi GTBC.. ada brani??

Nurul Akmal said...

Sedaaaaaanyeeerr...

Juadah said...

uih..telur sebijik! kalu jual patut letak RM2 pon

Arlida Abdullah said...

Aaaa nampak sedap sangat!

mairamanja said...

sedapnyer..tengok mcm banyak tp napa bila bungkus mcm sikit..haha..xckup tu tuk sy banyak tu..wahahaha