Thursday, March 29, 2012

Pekena SUP MELETUP Time Hujan


Hi Korang,

Bila time hujan je memalam ni, perut pun jadi lapar lah kan. Tapi kalau dah pukul 12tgh malam korang ada mood lagi nak masak ke. Aku memang tak lah, baik aku pi makan kat bawah ni je.

So 2 malam lepas, dalam kul 12 cam tu Mr Big ajak pi makan coz tetiba dia lapo plak. Ishkk nasib baik aku belum tido lagi so I follow je lah.


Ktorg pi melantak SUP MELETUP kat area umah ktorg ni. Dekat je jalan kaki pun boleh tapi malas so drive je. Orang tak ramai tapi meja cam penuh gak yelah ada lagi orang basuh kete kan kat sebelah kedai ni tu yang nampak cam penuh tuh.

Aku tak order apa pun, Mr Big je nak cuba sup coz sejuk2 ni makan sup best dia kata. So order sup campur.


Bila sup sampai, tengok cam kosong je. Tak de ada pun. Biar betul orang ni. Tak kan bagi makan kuah je.


Hah ko sekali ceduk, itu dia berasap-asap lagi supnya. Penuh sudu dengan segala mak neka bahan. 


Tengok ceduk dapat perut plak, sedap ooo.


Muka orang lapo. Hah, sampai juling dapat makan kan.

Bila dah dapat makan tuh, bukan main suka nau aku tengok. Langsung tak pandang kiri kanan. Balik rumah boleh sambung tido balik kan. Ishkk gemukssssss

CLP notes : Mana tak beso bagai johan kan.

19 comments :

Eliss Mie said...

sedapnya sup campur. terus terliur kat ofiz sejuk2 ni. kalau ada roti cicah , perghhh lagi sodap!

zackwiusa said...

blog ni funny! sweet too!

Lang Radzlan said...

wlpun saya bukan penggemar tegar sup, tpi bile tgk dan baca tntg keisitimewaan sup ini...terus rasa mahu mencuba :)

Syida Muhajir said...

Sedapnya....

POSH76 said...

nampak tempting...harus cuba ni

Nurul Akmal said...

sedapppnyer.. sampai camtu sekali husband akak.. hehehee

hazman aka species1980 said...

beb... nie kata area maner yea.... bangi ker ? kasik landmark plsss

Rinna said...

Feveret akak sup meletup.. tuh.. :)

Outdoor Furniture said...

Thanks for sharing this nice blog.I read it very interesting.

CikLilyPutih said...

@elismie
memang pun sedap klu dicicah dgn roti

CikLilyPutih said...

@zackwiusa
heheheh ye ke kelakar... hehhehehe TQ

CikLilyPutih said...

@Lang Radzlan
itulah sedap ooo makan sup pepanas ni

CikLilyPutih said...

@syida
meh lah cuba

CikLilyPutih said...

@Posh76
ko memang suka bab memakan2 ni kan

CikLilyPutih said...

@Nurul
dia memang cam tu, suke je bila bab makan nie

CikLilyPutih said...

@hazman
dekat je dgn umah aku lah

CikLilyPutih said...

@k. rinna
ye ke.. lain kali leh lepak sesama kan

Zaidong said...

pergilah try makan sup tulang power di balai polis kg. abu bakar baginda, bangi... kedai beroperasi isnin - jumaat. 10 pagi - 2 petang.
terbaek....!!!

h@nEYz said...

akak.. kedai ni mmg tiap2 hari bukak ke?