Wednesday, March 14, 2012

Jom Jadi 'Kakak Angkat' Dalam Sinar Cahayaku Bersama Garnier Take Care

Hi Korang,

Dulu masa sekolah2 selalu aku main kakak angkat projek ni. Yelah aku kan tak de kakak so naklah rasa camne ada kakak kan. Memang best ooo apa-apa je yang kurang ke tak paham pasal study ke semua kakak angkat boleh tolong. Kira macam take care tu each other lah kan. Seronok sangat.

Ntah macammana aku leh terbaca kat Garnier Fanpage ni pasal program 'Sinar Cahayaku bersama Garnier Take Care'. Bila dah baca semua info rasa cam nak join plak kan. Boleh imbas kembali time sesekolah dulu kan.

Korang nak yang tau pasal program 'Sinar Cahayaku bersama Garnier Take Care' ni meh check it out kat entry seterusnya ni.

Program ‘Sinar Cahayaku bersama Garnier Take Care’ merupakan program yang mencetus perubahan. Ia mengalu-alukan wanita serata Malaysia untuk tampil dan meluangkan masa dan pengetahuan mereka ke arah memanfaatkan anak-anak yatim dalam menempuh alam gadis mereka.

Dalam meniti alam remaja dan melangkah ke alam dewasa – masa dan bimbingan yang diluangkan oleh ‘Kakak Angkat’ pasti besar nilainya dalam membantu mereka untuk menangani setiap yang mereka hadapi.

So apa peranan yang korang dapat mainkan?

Korang akan menjadi 'Kakak Angkat' kepada seorang anak yatim. Pelbagai aktiviti akan diaturkan untuk korang dan 'adik angkat' korang yang akan dianjurkan oleh Garnier untuk sepanjang tahun. Selain itu, Garnier akan turut membantu sebarang komunikasi di antara korang dua beradik seperti surat-menyurat, greeting cards dan memacam lagi lah.

Ermm mesti korang dah suka kan, so jom lah join. Cam nie caranya :-


2. Like our Fanpage
3. Click on the Sinar Cahayakutab on the left side of the bar (below profile picture)

4. Go to ‘DaftarSekarang’ and key in your personal details
5. You’re officially our ‘Kakak Angkat’ and resident “Take Care” ambassador!
Requirements to join : Females only, aged 21 years and above.Malaysian citizens only.

Hah, senang kan. Isi borang dan dah officially join program Sinar Cahayaku Bersama Garnier Take Care’. Nanti tunggu je informasi mengenai program ni kat email korang. Aku rasa mesti best-best punya lah. Nak tambah lagi best ada artis macam Lisa Surihani, Heliza Helmi dan Wardina Saffiyah pun join program ni.


Alah membantu sesama insan kan mulia. Cepat dan laju-laju pi daftar ye. Eh boleh dapat free gift lagi kalau korang daftar cepat-cepat.


CLP notes : Dapat pahala oo bantu anak yatim ni tau. Tak nak ke?


10 comments:

amirnawawi said...

Kakak angkat jer? Abang angkat tak nak ker? hehe3

Isaac Tan said...

thanks for sharing this ya

Latest: My E-Stars Seoul Korea Tournament Experience

Afaf CyNofa said...

dah join pn..;p

Liz Rohaizat said...

thanks for ur post. baru tau.

dah jadi kakak angkat pun.

Cik FaRiZaM said...

kak , sy dah daftar garnier ni, kalau nak copy tutorial masuk kat blog sy leh?????nk promote gak ...leh tak???

CikLilyPutih said...

@amir
buat masa ni garnier nak kakak angkat je.. nanti tunggu abg angkat plak ek

CikLilyPutih said...

@Issac Tan
good info right?

CikLilyPutih said...

@Afaf CyNofa
bagus. nanti kita leh jumpa time event kan

CikLilyPutih said...

@Liz Rohaizat
bagus tuh. nanti kite leh jumpa time event

CikLilyPutih said...

@Cik Farizam
di persilakan copylah sebanyak mungkin but put some credit ye

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails