Thursday, March 8, 2012

Jeruk Madu Pak Ali, Sg Nibong Penang

Hi Korang, 

Dah dekat nak cuti sekolah ni mesti korang dah plan memacam nak bawak anak-anak pi bercuti kan. Aku yang tak do sape nak bawak ni pun sibuk nak plan bercuti gak.  

So sesiapa yang pi bercuti ke Penang rasanya kalau tak singgah beli jeruk memang tak sah kan. Selain dari Chowrasta market ada satu lagi tempat yang korang boleh beli jeruk gak.


KEDAI JERUK MADU PAK ALI

Ermm first time aku pegi hari tuh lah. Rupanya dekat dengan bus station Sg Nibong. Alah dekat tapak pesta Pulau Pinang tuh. So tak yah masuk Georgetown kan tak jam. Parking pun senang


Memacam jeruk maduk yang kedai Pak Ali ni jual. Ada mempelam, mangga, kedondong, betik alah memacam lah sampai aku tak reti nak describe. Sebelum beli boleh rasa dulu. Ada tempat untuk rasa, apa lagi bedal lah untuk rasa kan. Then baru buat choice.




Harga pun not bad jugak lah, ikut harga pasaran. Nak beli kira kilo pun boleh, kira ringgit pun boleh. Masa aku pi tuh, memang ramai orang tengah duk pilih2 mana yang sedap kan. 


Yang best tu, kat banner depan kedai jeruk Pak Ali ada mention keistimewaan jeruk madu dia ni. Hebat kan. Kagum sekejap bila baca.

Bolehlah korang cuba kan, asyik pi Chowrasta je. Sekali sekala tukar tekak lah plak kan.

Aku tak leh nak bagi instruction cam no nak pi kat situ. But kalau korang tau mana bus station Sg Nibong then kira ok lah tuh. Tak jauh dari Queensbay Mall dan Vistana Hotel.






10 comments:

Rina Supian said...

Wow byk gila. Ni kalau sy ni mmg shopping hbz kt situ..ngeee

madammondoq said...

i tak pernah lagi menjejakkan kaki ke penang kak..

Lizz said...

ya Allah terliur nyer tengok jeruk!!!!!

Ma'am IEDA said...

Chowrasta dah lama x pegi since dah jumpa kedai jeruk kat area Sg Ara. Jeruk Pak Ali ni x penah pegi lg, sbb tanya kazen depa pun tak tau. Hampeh! OK, next trip balik Penang nak try pi sini plak.

Isaac Tan said...

my hometown, everything is good there! :)

isabelle said...

aku kalo blk kg, aku beli kat berapit je.
tmpt latuk lee chong wei lorrr...
hehehe

hazman aka species1980 said...

Bagus la PAK ALI letak banner sebab nak kuatkan lagi promosi...maklumlah kat penang tu ramai gak orang jual jeruk kan..

akuzle ayu said...

wow! deskripsi itu meyakinkan aku... btui beshkah?

Cik FaRiZaM said...

wow sedap nye jerukkkkkkkkkkk...nk jerukkk kedondong !!!!nyum nyum masam

Anonymous said...

assalam..hye...sy pernah melawat ke Kilang Jeruk Madu Pak Ali ni....syiokk oo tgok cara dia memproses jeruk ni...jerukk die memang terbaek...mai pakat2 bli jerukkkkkkk....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails