Wednesday, March 21, 2012

Lunch Yang Menarik @ 28th Floor, The Club Bridge Bar G-Tower KL


Hi Korang,

Semalam ada keje sket kat G-Tower Jalan Ampang tuh. Dari pagi ada seminar sampailah ke tengahari. So abis je seminar, ada lah sket jamuan makan. Alah simple2 je dishnya but semuanya healthy.


Ada bridge kat 28th floor ni. seram sejuk nengoknya

Yang bestnya seminar kat Mezzanine floor tapi lunch kat 28th floor, The Club Bridge Bar. Hah ko memang cantik betul tempat ni. 

Simple Buffet Table

Tempat makan yang syiok

Deco pasal sejarah Malaysia

Deconya simple dan menariklah. Susunan meja teratur je so tak de lah orang serabut sangat nak pilih tempat duduk kan. So sambil makan dapatlah enjoy tengok KL view dari tingkat 28. 

Tengok apa aku makan :-

Salad yang pelbagai jenis

Dessert yang menambat hati

My perfect lunch - semua ada

Sket je amik dessert

Simple je kan. Cukuplah sekadar alas perut untuk tengahari tuh. Rasanya dish yang simple lagi sedap di makan. Aku siap tambah lauk halibut masak lemak tuh. Pedas. 


Dessert Creme Brulee plak aku bedal sampai 3 sudu sebab sedap dan tak berapa manis sangat. 

Ampang Park

The Intermark Building, KL

Jalan Ampang yang selalu jem

Volkswagen Building, Jalan Tun Razak - kecik je


Tak sangka memang cantik KL dari 28th floor nie. Redup nya dan angin pun sepoi2 bertiup kan.

Thks to Ms Loh dan Nutrition Society of Malaysia.

CLP notes : Nanti nak ajak Mr Big makan kat sini lah. Boleh layan view cantik lagi.


16 comments :

JMR said...

tinggi tol tmpt makan ko cik lily..heheh

Cik FaRiZaM said...

kek dia tu buat sy terliur....sayuran juga kerana ia kegemaran sy >_<

Cik FaRiZaM said...

bile la dpt mkn tpt mcm ni >_< untung sapa dpt makan sini...bersyukur

Outdoor Furniture said...

Di mana sih tempat makan western yang enak, cukup berkelas, tapi harga per porsi ga sampe ratusan ribu?

Nurul Akmal said...

Wah sedapnye makanan...

Kak Lily tak gayat ker? kalau nurul mau tak berjalan.. tinggi betul..

Syigim said...

creative bubuh creme brule dlm sudu soup tu... tp sikit sgt! padan pun amik sampai 3 sudu hihi..

nice experience lah makan tinggi2 mcm ni :)

hazman aka species1980 said...

Hurmm.... tiba-tiba aku teringat CREME BRULEE kat ENAK KL....

isabelle said...

mana cukup creme brulee tu dlm sudu je. lokek!!!

-aku yg tamak-

KiD said...

tinggi2 gayat... aku kat tingkat 29 ari tu celcom prada.. :)

CikLilyPutih said...

@JMR
makan free, mane leh lepaskan

CikLilyPutih said...

@Cik Farizam
itulah lazat tak terhingga

CikLilyPutih said...

@Nurul
taklah gayat coz dah biasa tinggi2 nie

CikLilyPutih said...

@syigim
itulah sket nau. tpt nie memang best sungguh lah

CikLilyPutih said...

@hazman
ini lagi sedap ooo

CikLilyPutih said...

@Belle
itu sebab aku bedal sampai 3 sudu. sket nau

CikLilyPutih said...

@Kid
itulah aku perasan tuh