Tuesday, March 20, 2012

KISS ME and You Know It!

Hi Korang,

Petang semalam Mr Big balik dengan bawak satu paper bag di tangan. Tak kecik dan tak besar.

Mr Big : This is for you.
Me : Ishk really? Apa nie. Lipstick and lip gloss. Ermm ye ke?
Mr Big : Tak de apa lah small gift. My officemate said that this brand quite good for women like you who like natural make-up.
Me : Sounds good. Let me try lah.


First aku cuba KISS ME Heavy Rotation Milky Color Lips - #01 Pure Pink

Warnanya macam Nude Color but ada nampak cam pinkish sket. Then boleh bau strawberry milk. Rasacam nak makan je. Ada 5 kandungan kecantikan dalam Milky Color Lips ni which is Hyaluronic acid,Collagen, Macadamia nut oil, Mango butter (mango seed oil), coconut oil ini untuk mengelakkan bibir dari mengelupas dengan juga memberi kelembapan

Sebelum letak Milky Color Lip

Selepas sapu Milky Color Lip - Natural kan warnanya

Rupanya Milky Color Lips ni berupaya untuk memulihkan dan melindungi kesan kemerahan atau kekusaman bibir kita dengan menyapukannya secara nipis je, ianya dah membuatkan bibir kita tampak lembut dan membuatkan make up kita lebih terserlah.


Kalau nak lebih cantik lagi, boleh sapukan lip gloss di atas bibir yang dah disapukan dengan Milky Color Lips ni. Tak payah nak takut-takut bukan lipstick tu boleh hilang malah lagi serlahkan bibir ada lah kan.

Then aku cuba plak KISS ME Heavy Rotation Pure Color Gloss - #02 Lady Pink


Bila dah kenakan Pure Color Gloss rasa nampak segar je sebab ianya nampak pekat dan long lasting. Ianya dihasilkan daripada 3 bahan serum which is Collagen, Hyluronic acid dan Chamomile extract yang boleh buatkan bibir kita jadi lembap.




Cara nak pakai pun senang sebab brushnya yang berbentuk seperti sudu membolehkan ianya disapu secara sekata dan cantik 


Combine 2 color  - Pure Pink dan Lady Pink

Lepas letak Milky Color Lip dan Pure Color Gloss - Cantikkan

Dear, meh KISS ME..

Yang best tuh, ianya boleh digunakan sebagai Lip Gloss kepada lipstick atau boleh digunakan begitu je tanpa lipstick. Still cantik jugak.

Bibir nipis katanya

Mr Big kata pun not bad gak coz bila berKISS ME dengan dia takdelah kesan kan, yelah ala-ala natural so tak berapa nak nampak sangat lah kan. Tengok hasilnya aku berKISS ME ni kan. Kelakar betul rupanya.




Ini first time aku gunakan produk KISS ME ni dari Japan. Selalunya aku beli produk local je. Bila dah cuba rasa cam seronok plak dan rasa best pun ada.  



Anyway, not bad jugak produk KISS ME nie. Sangat sesuai untuk orang2 yang really loves natural make- up. Definitely aku akan dapatkan secepat mungkin.

Ermm sukanya.. I like!



20 comments:

KiD said...

wahahahaaaaaa.. kiss mine..!! macam best je bende alah ni

amirnawawi said...

bagusnya Mr Big beli lipstick kat kak Lily.. Biasanya lelaki ni xsuka beli make-up2 nih..

Merryn said...

I like to apply lip gloss kat bahagian tengah atas dan bawah bibir jer. Buat bibir kite lagi gebu dan tebal. Muacks muacks :D

Sheeszshira Shiraz.... said...

berapa ringgit erk?
follow shiraz balik http://nurulshiraz.blogspot.com/

khaizarien said...

mcm best..mau try la nati... to look more natural..woo woo :)

hazman aka species1980 said...

Hurmmm....baru aku perasan bibir ko nie seksi gak kan...

cik chinta said...

jeles nya. laki dia bole lak belikn mekup2. harap2 pas kawin tung kt belikn juga la kan? hihi

CikLilyPutih said...

@Kid
ko belikan lah utk wife ko

CikLilyPutih said...

@amir
sebab dia tak sukak lily pki lipstick merahh

CikLilyPutih said...

@Merryn
yup. really gebu kan.. cantik plak tuh

CikLilyPutih said...

@Sheez
nanti tanye mr big ek

CikLilyPutih said...

@khaizarien
memang pun natural sangat

CikLilyPutih said...

@hazman
sebab pki lipstick tu lah

CikLilyPutih said...

@cik chinta
alah mint aje.. mesti dia kasi lah

NadyaBubble said...

Kiss me baby, haha :D

Papa-NtiQ said...

jgn la buat bibir camtu tergoda U !! haha...

bendan said...

Milky lip glossy looks good. =D

CikLilyPutih said...

@Nadya
meh I kiss u nak tak

CikLilyPutih said...

@papa-ntiq
hah apa lagi pi belikan utk yr wife ya then kiss puas2

CikLilyPutih said...

@Bendan
ypu, i also love the gloss

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails