Sunday, March 4, 2012

Premiere Screening Of 'The Lorax' (3D)

Hi Korang,

Jumaat malam hari tuh, ktorg dapat tiket free filem 'The Lorax' (3D) kat GSC Mid Valley. Dah lama tak tengok wayang 3D so pegilah, lagipun Mr Big kan kaki citer kartun.


Sempat jumpa blogger Liz Rohaizat je masa amik tiket coz aku sibuk pi cari kasut untuk outing next week but tak sempat beli pun coz Mr Big ajak pi kedai jual suit diving. Ishk potong betul lah.


Ok jangan mengarut, meh layan sinopsis filem 'The Lorax' ni.

Dr. Seuss's classic story about the power of hope is brought to life on the big screen. A 12-year-old boy yearns for the affection of the girl of his dreams but in order to get what it takes, he'll first have to discover the story of the Lorax, a grumpy but charming forest creature who fights to protect his little world.


Bagi aku :-

Bagus sangat. Citer kartun kelakar tapi bagi pengajaran untuk kita semua menjaga alam sekitar, sikap sayangkan bumi kita. Jalan ceritanya mudah senang untuk difahami. Tentang kisah budak yang menyebabkan bumi tercemar akibat sikap tamak untuk kaya. So berjaya tak budak tuh menyelamatkan bumi? Jeng jeng jeng...


Memang sesuai di tonton sessi keluarga time cuti sekolah nanti kan. Sambil tengok boleh nyanyi lagi lagu-lagu dalam filem ni.


Mr Big kasi 3.5/5 coz pendek sangat citer dalam 1jam 15 minit je dah abis. Tak puas katanya tengok ikan berkokok kan.

Oh ye, filem 'The Lorax' ni akan di tayangkan pada 8hb March 2012 dipawagam seluruh negara. Korang leh lah bawak anak-anak ke adik-adik tengok citer nanti ek.

CLP notes : Kelakar yang amat!



16 comments:

Ijah EmoTemo said...

wah mcm best je!! :)

Isaac Tan said...

i loved this movie XD hehe

hazman aka species1980 said...

Beb... dah sungguh aku tak pegi press screening nie... p/s : Hari isnin datang kul brapa yea ? Aku ingat nak ajak ko tengok citer THIS MEAN WAR pukul 5.50 petang kat GSC TIMES SQUARE tu...

JMR said...

sejam 15min je citer ni? pasal pendek sgt?..bru nk beli tiket..kihkih

CikLilyPutih said...

@ijah
memang best dan kelakar tuh

CikLilyPutih said...

@issac
best kan

CikLilyPutih said...

@hazman
ermm tak leh nak janji, kene tgk jadual ek

CikLilyPutih said...

@JMR
itulah aku pun terperanjat gak coz 10.30pm dah kuar wayang

Ma'am IEDA said...

Anak2 i nak tgk Seefood... Jom bwk Mr Big pegi tgk katun lagi.. hehe

Liz Rohaizat said...

ikan berkokok tu mmg comel la!!! tapi cerita ni mmg best kan? dah la cantik

sW33tdARLiNG said...

boleh bawak anak aku nanti pi wayang

Cik Nurul said...

Cita ni best.. rase cam di awan awangan jer tgk movie nih.. ;)

CikLilyPutih said...

@Ma'am IEDA
itu blom kuar lagi.. pun nk pi tengok gak

CikLilyPutih said...

@Liz
memang pun cantik sangat viewnya..

CikLilyPutih said...

@Amy
memang untuk bebudak pun. penuh pengajaran

CikLilyPutih said...

@Cik Nurul
baik pi tengok memang best.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails