Monday, January 27, 2014

Shopping Di H&M

Hi Korang,

Aku memang payah sket kalau nak shopping baju di mall yang besar-besar ni.

Kebanyakan cuma ada saiz untuk perempuan cantik dan kurus je, ermm sangat sedih ek. Abis pompuan comel cam aku ni beli baju kat mane plak. 

Jawabnya kenalah shopping kat butik-butik baju orang putih ni, alah yang imported punya macam Marks & Spencer, Dorothy Perkins, Aldo, Ms Read. Hah ko butik-butik cam tuhlah. So jangan nak kata aku poyo wokeh. Dah memang saiz comel cam ni, kedai-kedai baju cam tu yang provide kan. Jadi membeli belah kat situ. 

Bila lalu kat H&M Avenue K hari tuh, rasa cam nak singgah masuk je.

Walaupun aku tau, memang payah nak cari baju plusz size kan, but rasa teringin je. Oklah lepas anto Mr Big pi keje sabtu lepas, park kereta kat KLCC sebab ada ladies parking (rasa selamat sket) so menapak lah ke Avenue K ni.


Besar gak outlet H&M kat sini. Melambak-lambak baju ada.

Bila belek-belek je saiz kecik, saiz normal.Ada gak baju saiz beso sket tapi tak sesuai dengan aku plak. Alah memacam plak kan. Terus mood merudum. 

Jalan-jalan section accesories plak, hah ko terbeliak mata aku kejap. Bestnya memacam ada. Yeah I like!

sesaja beli coz cantik dan banyak compartment

ada 4 cincin, baru RM29.90 je. comel-comel belaka

pakai jalan-jalan on weekend, sesuai leisure-leisure gituh

Sampai pening dibuatnya, sudahnya aku beli handbag comel macam aku satu, earings dan rings. Bestnya kira bertambah lagi koleksi kan. Tak delah shopping until I drop pun, beli sesket je.

Ermm dah minat sangat, beli gak walhal gaji belum masuk lagi ni. Tak per tak per duit blogging kan ada lebih, so inilah tujuannya kan..


Tak de amik banyak gambo pun masa pi sini, yelah ko sengsorang takut tuh. Kang orang ikut, ragut beg kan bahaya.

Biar orang nampak cam tak berduit tapi sebenarnya.......... (sila sambung ayat, dan komen kat entry ni ek) Mana tau aku boleh share sket rezeki dengan korang kan..

Sila komen ek


16 comments :

msredcheesecake said...

bekenan plak kat beg tu...best a...

Mimi Azirah said...

Biar orang nampak cam tak berduit tapi sebenarnya duit berkepuk kepuk dalam poket dan bank...hehehe

attyfir said...

As Salam CikLily terimakasi sudi singgah blog kty
kty pun jenis pompuan comel..susah skit nak cari baju ..
kdg bila jalan kat mall.sakit je ati.semua baju size org selimmelim :)

Nad MamaZN said...

Biar orang nampak cam tak berduit tapi sebenarnya... hati baik.

Dari 'pepatah' biar papa asal bergaya yg rasanya hanya akan 'makan' diri sendiri -____-"

Mak Lagenda said...

Kita mampu bayar apa yg kita nak dgn hasil titik peluh kita sendiri.

:)

Dee said...

Wah..shopping..bestnya..tp dee pun dh lama x gi avenue k tu..kerja kt pinggir kl..abis2 pun midvalley je..

Farah Waheda Wahid said...

wah sakan shopping kat H&M kak, tak ajak pun...heee..semua nak ajak kann???

Amanda Suria said...

Biar nampak x berduit asalkan tidak papa kedana kan...eh..hehehehhee....SA ada duit ke xde duit ke sama je..suka sederhana...

Denaihati said...

banyaknya cincin, memang shopping sakan...
tak reti nak sambung ayat, tapi tulisan dari besar tiba-tiba kerkecik...heee

Mieza Everdeen said...

ahaha lawak la kak Lily :D meh kita nak sambung ayat :

"biar orang nampak cam tak berduit tapi sebenarnya dalam saham dengan saving ada berjuta-juta ringgit siap sentiasa boleh menyumbang dan melancong tanpa pokai"

kita suka beg tu, cantik!!!

JunAina said...

Walaupun dekat je dgn opis tapi belum pernah lagi jalan2 kat Avenue-K tu...harus terjah sebab dah tergoda dgn beg tu...

Ini untungnya ada pendapatan lain selain gaji...duit blog boleh kita enjoyyyy...tapi akak taklah sebab blog ss je..ahahaha...

tifa anvar said...

adekah ini hint cik lilly akan buat GA tak lama lagi.heheheh
jawab komen

wiida Ribbon said...

nampak je tak berduit tapi duit bertingket tingket. :P hahaha. eh bukan! nampak je tak berduit sebenar depa tak tau, kami ni bahagia. hahaha.
anyway kak lily! wiida suka bag tu! lawa sangat sangat sangat!!!!!!!! <3

Mama Zharfan said...

Biar orang nampak cam tak berduit tapi sebenarnya kita happy2 dan mampu jer beli apa2 yg berkenan di hati :)

lieyalatif said...

lieya pun suke gi h&m nieh...lagi2 tgk baju budak2...mmg naik menggila laaa ...dahle murah tapi cantik hehehehe

shida rahmat said...

Kt mna H&M unt org yg bersaiz besar