Thursday, January 9, 2014

Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

Hi Korang,

Merayap-rayap je tangan kat keyboard laptop sekarang ni. 

Bukan apa #bosgerman dah terbang pi Bintulu ada site visit so ade chance aku sekejap nak online buat blogwalking nie. Merata gak blog yang aku singgah, ada yang best dan ada yang macam baca suratkhabar je plak.

Ntahlah blogger, suka hati korang lah nak tulis apa kan. Siapalah aku untuk menghalang.


Merayau kat blog Bicara Mak Dara ni ternampak plak segmen Jom Naikkan Trafik Blog 2014!. So apa lagi mohlah join suka-suka untuk tambahkan traffik di blog kan.

Ni je caranya

1. Buat entry bertajuk : Jom Naikkan Trafik Blog 2014!

2. Tak Perlu follow Blog Meroyan Mak Dara ni

(Tapi kalau sudi dengan rela hati Mak Dara tak halang hehehe)

3. Tepekkan Banner di atas tu dan link kan ke entry ini

4.Tuliskan serba sedikit tentang blog anda

5. Setelah selesai letakkan url entry anda di komen box di bawah ye


Tarikh tutup segmen ini ialah pada pukul 6 petang ini 


Ok mudah kan, itu aje.


Serba sedikit mengenai blog www.ciklilyputih.com


'Tuan punya blog ni memang suka merayap pi event. Boleh di katakan setiap hari ada je event yang sempat dia attend. Suka sangat makan-makan, tak kira apa jua jenis pun. Suka gaduh dengan kucing malasnya iaitu Dak Uban & Dak Nin, serta ramai orang ingat Mr Big tu skandalnya tuan punya blog ni which is sebenarnya itu suami saya' 

hehehehhehe, itu je.

Tapi harus di ingatkan


NOTA PENTING!!

Jika korang telah menyertai segmen ini korang perlulah terjah ke blog blog yang bakal mak dara berikan listnya nanti dengan sebanyak mungkin ye dan jangan lupa untuk tinggalkan jejak korang di blog itu.. Dan jika blog korang menerima lawatan dari yang menyertai segmen ini korang haruslah membalas lawatan mereka itu.. Dengan cara itu kita dapat membantu dalam menaikkan trafik blog sesama kita ..

Psttt.... Dari pengalaman mengadakan segmen beberapa kali tak berapa lama yang lalu, para peserta bukan sahaja mendapat menaikkan trafik blog mereka malahan ada juga mendapat follower baru dan lebih penting mendapat ramai kenalan baru.. so apa lagi moh le join ;)

40 comments :

adzairdawati makdara said...

waduh waduhhhhhhhhh terharuuuuuuuu tauuuu mak daraaaa.. Cik lily sudi join segmen meroyan mak niiiii.. Ai likeeee... tenkiuuuuu ye... btw bila lah dpt jumpa cik lily lagi ek huhuh

Sally Yatiey said...

Selamat bersegmen ;)

http://sallyyatiey.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

julia jamaludin said...

singgah sini :)

http://juliajamaludin.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

farid laham said...

kita dah lama tak singgah sini hehe :)

kak ina kl said...

wah bestnya

Amanda Suria said...

good luck cik lily...done joined..

adianiez AIDA said...

aida join!!!

Kakzakie said...

Tak lama mencanaklah naik rating blog ini kakak rasa...

Akif Imtiyaz said...

Assalamualaikum...
Salam Ukhwah Fillah ..
TERJAH sini dr Segmen Yang Sama & FOLLOW SINI #1174
http://akifimtiyaz3.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

Nad MamaZN said...

Bagusnya!
Takpenah lg join segmen camni

SyedGraphix Dot Com said...

Singgah sini dari mak dara punya segmen ye :)

msredcheesecake said...

Hye cik lily... Saya dr segmen yang sama.... Memang da follow cik lily...hhee

Syuhada Baharudin said...

datang singgah dari segmen yang sama..
nuffnang click also done.
selamat bersegmen. :)

http://www.syuhada1981.com/2014/01/segmen-jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

Azhafizah Md Nor said...

Assalamualaikum..Singgah dari segmen Mak Dara.Jemput singgah ke blog :)

http://www.azhafizah.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

Tetamu Istimewa said...

Singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

sYiRa LoKMaN said...

singgah dari segmen Mak Dara :) jemput singgah blog syira ye..tq

Hafizul said...

Maknanya dah tamat tempoh lah ni..ye?

Maszie Fatah said...

salam kenal...salam ukhwah..datang bertandang dari segmen yang sama ye...dah follow tau...

Liz said...

Hi Cik Lily,

Macamlah tak kenal akak, kan? Hehehehe... Datang dari segmen Mak Dara. Jemputlah ke blog saya.

http://www.lizrohaizat.com

nuyui a.k.a miss YUI said...

sempat t leh join =)

Cik Puan Rara said...

Assalammualaikum,datang dr SEGMEN MAK DARA! singgah dan follow sini.moga perkenalan ini boleh mengeratkan lg ukhwah kita sesama blogger.Amin.

LydSunshine said...

Ooo ye ke... Mak dara ke yang promote blog saya ni kat ciklily? *adakah blog ku itu yang rasa mcm baca surat kabar tu? Hehehe... Ada kemungkinan ni.

Saya follow ye. Thanks singgah dan jot down a comment kat blog saya.

hazman aka species1980 said...

bagus la mak dara nie rajin buat segmen macam nie.... btw tuan punya blog nie adalah the best malay lifestyle blogger in malaysia.... yang pernah saya kenal....

Ahmad Zaki said...

Singgah dari segmen yang sama. =)

http://zack-hoya.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html?showComment=1389315945965#c7955046344653586447

MyCherita said...

datang dari segmen yg sama..salam ukhwah.. :-)
http://thescreammer.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

Fiza Rahman said...

Dtg dari segmen MD sambil naikkan trafik disini & follow

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

Mia Liana said...

salam... mia datang dari segmen yang sama...

http://www.mialiana.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

pnsusu said...

mohhh la kita nak join juga :-)

Phat said...

singgah dr segmen mak dara http://www.phat.my/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html tq

Myvitrd said...

semoga trafik terus naik cik lily saya semakin hari semakin malas pulak.. hehehe

Dyah said...

salam ukhwah dari sy...nanti follow me yer..

bella luna said...

salam tuan tanah ;)
kunjungan hormat dari http://glamorousbybellaluna.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

sudah menjadi pengikut setia blog ini. keep blogging dear =)

Engku Muzahadin said...

Terbang hinggap di sini seketika, menjalin ukhwah bertunjangkan maya... Salam Kenal`

http://engkumuzahadin.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

mazzING said...

Salam Perkenalan, Datang melawat ke blog comel ni. Hehe. Datang dari segmen yang sama. Jemput singgah ke Blog saya. :)
MZG

Si Tracey said...

Hai :) datang dari segmen yang sama uhuhuu Salam damai :)

yang baik Ishak said...

YB singgah dari segmen yang sama. baru berpeluang tinggal jejak dan komen di sini.

http://yangbaik.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

tq

Ainim Suju said...

Salam perkenalan..
Singgah blog walking disini

Dah follow juga ya
http://ainimrashihah.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

Kasih Lestari said...

Salam Ukhwah....


http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

arina abdul rahman said...

Assalamualaikum... dari segmen mak dara.. singgah dan follow sini .. moga perkenalan ini boleh mengeratkan lagi hubungan ukhwah sesama kita :)

http://arinacamaro.blogspot.com/2014/01/jom-naikkan-trafik-blog-2014.html

Mas Zull said...

assalamualaikum....mama dtg dr segmen yg sama...:)