Friday, January 3, 2014

Laptop LENOVO Merah Saya

Hi Korang,

Ini bukan review, cuma citer-citer je. Tapi malay foodblogger ni suruh tulis gak hehehehehe..

konon buat keje la tu kan

Memang aku dah lama berangan nak beli laptop baru bagi menggantikan notebook HP aku yang comey lotey tuh. Tapi budget bulanan tak mengizinkan so kumpul jelah duit seberapa banyak yang boleh.

So almost penuh gaklah tabung gajah aku tuh but bila ada je sale je keluarkan balik, pakai buat pi shopping plak. Aduiyai cam ni sampai bila pun tak boleh penuh kan.

Sudahnya hari tuh masa cash out duit Nuffnang hasil berblogging tuh, terus je tutup mata angkat laptop baru.

Tak de nak survey berhari-hari pun, heret je Mr Big pi Low Yatt.

Dia tak delah pakar bab IT ni but at least dia lagi terrer daripada aku yang lemah akal fikiran dalam bidang computer ni.


Bagi aku, tak kisah specified jenama pun yang aku minat, asalkan boleh guna untuk surfing, update blog, main facebook dengan twitter cukup lah. Kalau nak tengok-tengok movie, baik tengok kat TV rumah aku beso dan luas pandangannya

Ye tak?

Sudahnya aku dapat

LENOVO Intel 4th GEN - Red

4GB RAM DDR3

500GB HDD

Free Dos / No Window

Intel HD Graphic

Ok tak?

Ntah ni yang Mr Big deal dengan budak yang jual laptop tuh.

suke keyboard cam ni, senang nak bersihkan habuk terselit kan

Spec terkini hiburan sensasi. Sesuai dengan aku yang tak berapa sangat #havoc guna laptop ni. Kang kalau beli yang high technology plak, payah aku nak membegernya kan.

tengok video clips sangat best ooo ada sound system canggih

Adik tu tanya nak Window 8 ke? aku cakap tak yah la dik, akak bukan pandai sangat pun. Lagipun banyak lagi device yang tak compatible dengan Window 8 ni. Wah kemain kerlass aku jawab ek. Macam orang celik IT je padahal tanya pasal RAM pun tergagap nak jawab.

Itulah kisah laptop LENOVO merah aku...

Kira nampak gaklah duit blogging aku kali ni


17 comments :

Amanda Suria said...

ok la tu cik lily..at least nampak hasil blogging...SA pun baru beli laptop..DELL, beli kat Low Yatt jugak..tp x review pun..lupa..nanti la kalau rajin..

Are_Rull said...

cntik tu kak .. brand idaman hati sy gak tu .. hehhehee tah ble sy pn nk btukar ke lenovo plak :)

Syuhada Salleh said...

besnye beli laptop bru..nie nak try survey notebook sbb laptop skang asyik wat hal pulak..

Kisah Si Dairy said...

hasil dari berblogging selama nie..nampak jugak kan...hihi

Hani Nabilia said...

nice entry... :)

Fauzi Blues said...

nampak sgt beriban cashout nuffnang tu....heheh

akuzle ayu said...

Lumayan deh. Comey sgt..

MK Kimi said...

pakai win 7 ke? Sy pakai win 8.1, ok jek. No prob. sume software dan device dah boleh masuk dgn win 8. lagilah laptop baru :)

Lin Azlina said...

saya pun baru jer beli lenovo..spec beser jer..asalkan bley berblog...

Index Apk said...

laptop mahal ni....

hazman aka species1980 said...

Nice....bukan ape beb sebab aku biasa baca pasal lappy ACER , HP , TOSHIBA... LENOVO nie tak penah tengok lagi... hehehe.Tapi memang puas hati duit blogging ada barangnya kan

Nadratul Syazwana said...

Hahaha sama lah kita tak reti sgt pasal gadget ni. Gagap jugak nak jawab bila tanya pasal RAM hahaha :p

CikLily Putih said...

@amanda
ala tulis je, suker suker kan

CikLily Putih said...

@nadratul
itulah orang pompuan kan hehehhe

CikLily Putih said...

@Are_rull
comel kan

CikLily Putih said...

@fauzi blues
tak dela ribu riban, sket je ni...

Nisa said...

tumpang tanya, ni Lenovo S410 5942-6367 ke ? so far pakai lenovo ok tak ?