Showing posts with label GADGET. Show all posts
Showing posts with label GADGET. Show all posts

Wednesday, February 19, 2020

SWITCH TO redONE AND GET VIVO Y152020 SMARTPHONE FOR ONLY RM100

Hi Everyone,

redONE Network Sdn Bhd (redONE) has launched an exciting promotion with Vivo new Mobile Number Portability (MNP) port-in customers. This promotion allows interested users, who are currently using a mobile Postpaid or Prepaid plan, to switch to redONE while retaining their current phone numbers. For a limited time only, redONE is offering customers a smartphone bundled with their postpaid plan where those who port into redONE Postpaid Smart68+ plan, will get to purchase a Vivo Y152020 worth RM599 at only RM100.



redONE Postpaid Smart68+

redONE Postpaid Smart68+ plan offers 20GB of 4G LTE data quota with unlimited calls to all networks and redVIDEO – a Value-Added Service (VAS) that enables users to watch online videos in high definition, anytime of the day. redVIDEO covers video streaming channels including YouTube, Neflix, iflix, viu, and many more. With redVIDEO, users no longer have to worry about their monthly data quota being deducted when consuming online videos as redVIDEO comes with its own exclusive 10GB 4G LTE data, an additional data quota on top of the 20GB monthly data quota. At only RM68 per month (excluding service tax), those who subscribe to redONE Postpaid Smart68+ plan will be contracted for 24 months. 

Vivo Y152020

With phone performance and the battery life being one of the few main concerns or rather being a priority needed in every smartphone nowadays by mass audience, Vivo’s latest Y series flagship has supply the answer to every possible questions and has provided the solutions to ease customer’s need for an ideal smartphone. Vivo Y152020 is a delicate and elegant device, with the screen being a piece of beauty on its own. The Vivo Y152020 ’s super narrow bezels on all sides due to its 6.35-inch Halo FullView™ Display creates a flagship-standard visual impact giving the user a broad view with only one hand is effortless, thanks to specifically designed gesture controls of the phone itself. 

Besides that, the Y152020 is equipped with an industry-leading 5000mAh capacity battery with intelligent power saving technology for long lasting function, perfect for playing games, streaming videos or listening to music.

Not to mention, the latest Y152020 comes with a 16MP Front Facing Camera as it also comes fitted with an AI Triple Camera setup in the rear featuring a 13MP Main Camera, 8MP Super Wide-Angle Camera, and a 2MP Depth Camera, set to help the user capture landscapes and portraits gorgeously with minimal effort.


Its 4GB RAM and 64GB ROM allows user to store more applications and have them running smoother without the need to frequently declutter. The device also runs on Funtouch OS 9 based on Android 9.0, which comes with new features and optimisations along with UI improvements, as well as a simpler interface, rich details and a smarter and friendlier user experience.

The Y152020 device will be available in two main colours, which is Phantom Black and Burgundy Red mirror as it finishes with colours that shows across every angle exquisitely as light refracts of its surface.


For more information, please click to this social media : 

Facebook Vivo: 

redONE Website:

Monday, October 7, 2019

VIVO V17 PRO – 6 Kamera Untuk Gambar Yang Mantap dan Superb

Hi Korang, 

Vivo dengan rasminya memperkenalkan peranti terbaharu V17 Pro ke pasaran tempatan baru-baru ini dan kak lily berkesempatan menghadiri majlis pelancaran smartphone terbaru keluaran mereka ini. 


Peranti ini menyediakan 6 kamera utama di depan dan belakang untuk pengambilan gambar yang mantap, dengan sokongan dwi-kamera depan jenis pop-naik beresolusi 32MP yang terulung dalam industri, suatu pembaikan yang luar biasa bagi kamera jenis ini yang merupakan suatu ciri ikonik bagi peranti Vivo. V17 Pro juga tampil dengan Super AMOLED Ultra FullView™ Display, kuad kamera belakang beresolusi 48MP, bersama ciri-ciri yang ditambah baik khas untuk gaya hidup pengguna yang muda lagi bergaya. 


Dato Siti Nurhaliza juga turut hadir di majlis pelancaran Vivo V17 ni tau, siap nyanyi  dua lagu lagi tau


“Penciptaan V17 Pro sekali lagi mempamerkan pendekatan inovasi kami yang mementingkan pengguna. Peranti baharu dalam siri V ini tersedia dengan sistem kamera yang menakjubkan pada kedua-dua muka peranti dan ia bertujuan untuk memperkasakan pengguna untuk pengambilan gambar melampaui imaginasi,” kata Mike Xu, Ketua Pegawai Eksekutif Vivo Malaysia. “V17 Pro merupakan suatu rekaan yang amat kami banggakan kerana ia memperkukuhkan kedudukan kami sebagai perintis dalam penyediaan pengalaman mudah alih yang terbaik di Malaysia.” 



Ciri ikonik Vivo iaitu kamera depannya kini ditambah baik. Peranti terbaharu ini tampil dengan dwi-kamera depan yang premium, earpiece, dan Selfie Softlight. Dengan reka bentuk aloi berbingkai penuh, sistem peranti yang baharu ini dibina untuk bertahan sambil menggabungkan aksi mekanikal dengan keanggunan artistik. 


Kamera depan 32MP dan sudut lebar swafoto 8MP memastikan perincian yang jelas untuk setiap swafoto yang diambil. Sudut lebar swafoto 8MP mampu menangkap gambar dari sudut lebar hingga 105 darjah, menyenangkan lagi pengambilan gambar berkumpulan. 

Untuk menyelesaikan masalah pengguna apabila mengambil swafoto pada waktu malam, V17 Pro menyediakan Selfie Softlight yang menerangkan kegelapan, dan ciri ekslusif Vivo iaitu Super Night Selfie pula menyediakan penangkapan pemidang yang berbilang yang kemudiannya digabungkan untuk menghasilkan imej terakhir yang menonjolkan wajah pengguna dengan hanya satu klik. 


Penghasilan kualiti fotografi yang canggih dengan AI kuad kamera 48MP 

Ciri- Super Wide Angle

Selfie dengan kamera depan

Mantapkan lagi keupayaan penggambaran anda dengan kamera utama 48MP 6P. Dikuasakan dengan algoritma kecerdasan buatan, V17 Pro menjanjikan pengalaman fotografi yang lebih jelas. Peranti ini juga tampil dengan ciri Super Wide-Angle yang mampu memperluaskan lagi penangkapan lanskap. 


Untuk melengkapkan lagi pilihan penggambaran profesional, V17 Pro juga tampil dengan 2 ciri yang menarik untuk kecantikan, iaitu Pose Master yang menyediakan lagak aksi yang semulajadi untuk dipadankan dengan pelbagai jenis pemandangan, dan juga Super Night Mode yang bertujuan untuk meningkatkan kejelasan gambar yang ditangkap pada waktu siang mahupun malam. 



V17 Pro dalam pilihan warna Knight Black dan Crystal White

Pengguna boleh menikmati kepuasan tontonan dengan rekaan ekslusif Super AMOLED Ultra FullView™ Display yang berukuran 6.44 inci dengan nisbah 20:9, dimana nisbah skrin-ke-badan adalah 91.65%. 

Paparan tanpa gangguan ini direka dengan bijak untuk menyembunyikan dwi-kamera depan jenis pop-naik, earpiece, nyalaan, dan sensor jarak ke dalam badan peranti. Ia merupakan ciptaan yang begitu cemerlang demi penghasilan kepuasan visual yang dapat meningkatkan pengalaman mudah alih para pengguna. 

Peranti ini juga dilengkapi dengan teknologi pengimbasan cap jari dalam skrin. Dengan ketumpatan piksel cap jari yang lebih tinggi dan algoritma yang lebih canggih, pengguna boleh membuka kunci peranti dengan mudah dan selamat. 

Prestasi perkakasan yang kukuh untuk penggunaan yang lancar pada setiap masa 

V17 Pro juga direka khas buat peminat permainan video. Ia dilengkapi dengan Game Mode untuk menghasilkan pengalaman permainan video yang lancar. Teknologi pecutan Multi-Turbo akan secara aktifnya menaikkan taraf sistem operasi peranti untuk memastikan kepuasan pengguna. 

Peranti ini juga dilengkapkan dengan Game Center yang membolehkan pengguna menyemak prestasi peranti untuk memastikan pengalaman permainan yang memuaskan. V17 Pro juga menyediakan Voice Changer untuk menyeronokkan lagi pengalaman waktu permainan dengan penukaran suara untuk menyamai watak-watak pemain. 

V17 Pro dijana dengan cip Qualcomm Snapdragon 675 AIE bersama 8GB RAM + storan dalaman 128GB yang memastikan kelancaran prestasi pengendalian aplikasi dan sistem pada bila-bila masa. Kapasiti bateri 4100mAh dengan sokongan teknologi pengecasan pantas dwi-enjin memastikan peranti mempunyai ketahanan yang tinggi untuk penggunaan yang berpanjangan dan selamat. 


V17 Pro yang didatangkan dalam dua warna pilihan iaitu Knight Black dan Crystal White boleh didapati di Malaysia mulai hari ini dengan harga RM1,699.

Ermm kena dapatkan jugak ni ek..



Tuesday, August 20, 2019

Electrolux Shop Kini Di TBM Store, Central i-City Shah Alam.

Hi Korang, 

Kalau memilih barang elektrik ni kita mesti cari yang berkualiti dan menepati bajet kita kan, tak kiralah sekecil-kecil barang macam seterika hingga ke peti sejuk sebesar-besar alam. 

Kualiti tuh bagi kak lily berapa lama ketahanan sesuatu produk tuh dan camne plak cara kita menjaga barang kita tuh kan. Memang jenama-jenama tempatan mendapat tempat di hati kak lily tapi berbanding dengan jenama antarabangsa ada jugak yang kak lily suka dan berkenan walaupun harganya lebih tinggi sedikit kan. 


Bila Electrolux Shop buka di TBM Store, Central i-City Shah Alam ni terus kak lily rasa excited nak pi tuh hehehehe 

Kalau korang nak tau yang jenama Electrolux sememangnya cukup teknologi dengan teknologi dan inovasinya yang kini mencapai 100 tahun di pasaran. Pada 29 Ogos 2019, Electrolux akan menyambut ulangtahun ke-100! 


Majlis pembukaan Electrolux Shop ni dirasmikan oleh VVIP dari Electrolux dan pihak TBM juga serta wakil dari Central i-City. 

Jenama Electrolux ini mula diperkenalkan pada tahun 1919, ianya sudah lama mendapat tempat di hati rakyat Malaysia dalam membantu kerja-kerja rumah dan senantiasa menawarkan produk yang berteknologi tinggi. 


Sempena sambutan ulangtahun ke-100 Electrolux, Electrolux telah mengadakan Taste Experience. Kak lily berpeluang merasai sendiri air tangan Chef Christian Mittermeier iaitu residen chef bagi Electrolux Global di mana Chef Christian menghidangkan Braised Carrot dengan Miso Cream Passion Fruits dan Rye Sourdough Bread dengan Whipped Brown Butter dan Roasted Buckwheat. 



Wah bila dengar nama macam complicated je tapi bila tengok Chef Christian buat ermm senang betul dengan menggunakan produk dari Electrolux ni ek. 

Sempat jugaklah kak lily cuci-cuci mata dengan pelbagai jenis produk peralatan rumah seperti mesin basuh, peti ais, oven, vakuum di tawarkan pada harga berpatutan. 


Kak lily berkenan cordless vacuum ni sebab senang nak simpan bila lepas di gunakan. 

Not bad jugak harga heater ni, tak delah mahal mana pun kan. Standard harga heater produk-produk lain jugak. 

Kak lily suka jugak built in oven ni, senang nak letak dalam cabinet dapur kan. 

Rasa macam nak beli tapi tengok spec dulu ek, besar betul peti ais ni. 

Pilihan mesin basuh front load pun banyak jugak ye, nampak jaminan 5 tahun tuh 

Sama macam dapur kat umah kak lily tapi yang ni lebih advance sket lah kan. 

Kak lily rasa harga memang berpatutan untuk produk Electrolux ni, kalau mahal sket pun apa salahnya sebab kualitinya memang di jamin. Dapur rumah kak lily tuh dah lama ahkak pakai dari sebelum kahwin lagi tau sampai sekarang ni tetap elok. 

Dah apa tunggu lagi, meh lekas ke TBM Central i-city Shah Alam ni ek. 

TBM - Central i-City 
LG-03, Level Lower Ground 
Central i-City, 
Plot 1, 
Persiaran Multimedia, 
Seksyen 7, 40000 Shah Alam 





Sunday, October 2, 2016

Easy Go Charge & Data Cable By Sista Malaysia, Menyenangkan Sungguh!

Hi Korang,


Korang kalau guna smartphone kalau tak de cable memang tak sah lah kan.

Yelah kat mane pulak korang nak charge telefon dan transfer data terutama sekali gambar-gambar ke laptop kan? 

Aku ni kemain melambak-lambak cable tapi ada tuh langsung tak leh nak guna, maklumlah beli tepi jalan je kan sebab tu jadi cam tuh hauhauhauhaua 


Korang pernah dengar Sista Malaysia? 

Sista Malaysia adalah sebuah syarikat yang berasal dari Hong Kong dan kini ibu pejabat Sista di Shenzhen China yang sangat terkenal dengan produk digital dan perbuatan peralatan yang canggih. 

Sista Malaysia ditubuhkan pada 5 August 2015 yang lepas dan kini telah dikenali dengan produk yang berkualiti tinggi dan setanding dengan produk lain di pasaran. Produk yang dikeluarkan oleh Sista Malaysia seperti powerbank, data cable, charger, bluetooth earphone, smartphone cover, smartphone screen film dan pelbagai barangan lagi. 

Aku dapat review produk dari Sista Malaysia iaitu "Easy Go" Charge & Data Cable

charge guna powerbank

Seriously memang membantu aku yang senantiasa menggunakan power bank ni kan. Yelah pi event merata so mane sempat nak charge thru power plug kan. Lagi satu yang bestnya, charge cable ni memang dapat charge dengan cepatnya. Kira macam aku charge dengan powerbank sambil driving bila sampai tempat event tuh bateri phone dah penuh dah. Memang sesangat cepat. 

transfer data ke laptop pun boleh

Maklumat Produk "Easy Go" Charge & Data Cable Sista Malaysia :-

1. Charge & sync cable 
2. Materials: rubber oil "baby skin" & TPE enviromental technology 
3. Length: 22cm 
4. Mix color for each cable 
5. Flat desin, anti-twisting 
6. 118pcs cooper wire, enamelled wire technology, 
7. 2.1A fast charge

HARGA "Easy Go" Charge & Data Cable

RM 29.00 

Untuk mengetahui di mana boleh dapatkan produk Sista Malaysia yang original boleh tekan link ni [WHERE TO BUY SISTA IN MALAYSIA]

Jika korang nak tengok barang aksesori yang dijual oleh pihak Sista Malaysia boleh #SistaMalaysia



SISTA MALAYSIA



Saturday, August 6, 2016

ABS PowerBank Sesuai Untuk Orang Busy Seperti Aku

Hi Korang,

2-3 hari ni hidup aku agak kelam kabut sket.


Sejak ayah masuk hospital, most of the time ktorang berdua on traveling je. Mana taknya, melawat waktu tengahari then balik bawak mak kejap then petang pi balik hospital. Hah cam tulah rutin setiap hari dalam minggu ni.

Itu belum kira sesekejap-kejap orang call untuk tanye pasal ayah kan, almost kong bateri phone ek. Bukan tak boleh charge kat hospital tapi leceh lah, nasib baik ada ABS PowerBank ni kan. 


Jom aku kongsi sket info mengenai ABS Powerbank ni ek:- 

Model: J18G 

Colour : Tiffany Green, Baby Pink, Pearl White, Classic Black 

Input: 5V - 2A 

Output 1: 5V - 2.1A 

Output 2: 5V - 2.1A 

With LED Capacity Light 


Yang Penting..

Power bank ABS ini mempunyai 12000mAh. Ermm maknanya ianya boleh mengecas sebanyak 10 kali smartphone korang ek.


Aku suka gak designnya sebab slim bebenau dan ringan je aku rasa. Boleh je selit celah-celah handbag dan kalau poket seluar beso hah masuk je terus tak de nak bonjol-bonjol ek. 


Ianya dapat menjimat masa mengecas kerana ianya merupakan fast charge supply, dalam masa sekejapan smartphone korang dah full baterinya.

Harga bagi ABS Powerbank ini adalah RM179 (retail price) dan Waranty agak lama, iaitu selama 2 tahun waranty yang di berikan. (1 to 1 Exchange Guarantee whole Malaysia)

Untuk korang yang excited nak mendapatkannya:-


Sempena bulan Kemerdekaan ini, official ABS online store mengadakan promosi Merdeka Sale yang menawarkan 20% - 30% diskaun bagi setiap pembelian ye. Korang just klik kat sini hah 


sehingga 31hb Ogos 2016

Pastikan ABS power bank anda original, hanya C Two Gadget satu-satunya distributor untuk ABS power bank di Malaysia.

Info lanjut, boleh layari :

ABS : 

Website Rasmi: 

Instagram : 




Friday, November 13, 2015

Pasang Internet MAXIS FIBRE Di Rumah Ganti STREAMYX

Hi Korang,

Aku memang dah fed up dengan UNIFI service team.

Sebenarnya memang lama dah plan nak upgrade dari STREAMYX ke UNIFI ni, yelah up to date sket kan. Jangan nak berkira sangat sebab life aku banyak bergantung dengan internet ni. 

So meratalah cari agent or sales person untuk UNIFI ni. Bila check alamat bagai semua oklah ada port, management dah approve bagai tapi tak sampai 2-3 diorang call cakap aku tak leh pasang UNIFI selagi bills tak settle. Bengong!! 3-4 kali aku jejak kaki ke TM Point ni check outstanding tapi nan hado pungg.. penipu punye UNIFI menyusahkan orang betullah. 

Bila tak jadi tuh, sales UNIFI ni senyap je lah langsung tak de contact bagai. Selang 2-3 bulan, diorang ni call lagi tanya nak pasang UNIFI secara PERCUMA ke tak? bila aku dah bebel panjang, barulah nak cakap ok ok nanti kami check. Lepas tu senyap buat ontokk je


Tup-tup ada satu hari tu Mr Big offer nak pasang MAXIS FIBRE ke tak? 

Sebab harga lebih kurang dengan UNIFI tapi tak de Hyyp TV dan 10Mbps dalam RM150 gituhlah. Aku pun cakap, boleh pasang tapi jangan jadi cam UNIFI sudahlah sebab dah letih nak arrange menda ni semua kan 

Memang MAXIS FIBRE ni under Maxis but TELEKOM pun ada link jugaklah so aku beranilah nak cuba coz gerenti internet stabil kan. Bagi je copy NRIC dengan sign borang kat ada agent Maxis tu, lepas seminggu terus diorang datang pasang. Tak de call 10-20 kali pun semua by sms je notification, installation appointment kan.

Sabtu lepas, datanglah diroang ni.



Installer Maxis datang dan installer dari Telekom pun ada sebab modem TM tu masih lagi kena guna modem UNIFI kan.


Setting tempat tuh, tempat lubang line telefon ktorang selama sebab nak pasang fibre optic cable ni kan, diorang pesan cable ni jangan putus coz nanti request bagai dan leceh sket prosesnya. Jadi #DakUban ko jangan ada hati nak lepak-lepak kat tempat berlampu bagai ni

Tunggu setting signal dulu, sempatlah aku basuh baju bagai kan. 


Siap jua akhirnya dalam 1 jam gak lah, installer suruh tukar password bagai dan ajar sket-sket apa nak buat kalau internet down kan.

So thats it!

10Mbps kan unlimited downloads

Apalagi petang tuh, ktorang bantai tengok youtube kat tv beso ni. Laju je tak de lagging langsung. Download apps pun cepat gak. Actually untuk speed cam tu, sesuai bagi ktorang yang internet user biasa-biasa je. Bagi yang hardcore mendownload tuh, better guna speed yang laju sket macam 20Mbps dan 30Mbps.


Issue pasang internet dah settle, sekarang ni pulak timbul isu nak beli cabinet yelah nak letak modem-modem tu semua kan hahahahaha

Dah kemas umah, bersepah benau aku tengok lah!!



Monday, May 11, 2015

Kerana Terpaksa Aku Relakan Jua

Hi Korang,


Sejak guna Apple 6 nie, aku dah jarang sangat bukak portable WiFi aku YES ni

Sebab dah guna DATA from Maxis so tak yahlah nak susah-susah bawak sana sini device ni kan. 

Ni nak citer sket huddle YES ni sangat-sangat berjasa pada aku selama 2 tahun ni. Kekadang tu certain-certain tempat yang LINE tak de tapi huddle YES ni full bar, tambahan pulak 4G tuh. So huddle ni aku share sebanyak 5 device, aku je dah 3 device (phone, ipad, laptop), Mr Big pulak tumpang sekaki kalau DATA dia dah sampai limit dan kekadang mama pun tumpang sekaki gak bila pi ktorang pi outing. 

Memang sangat bagus for outdoor kan. 

Kalau bawak pi event tuh, laju tu update status, post gambar kat Instagram, surfing cari jalan guna WAZE dan memacam lagi la aku guna.

nampak cam baru kan, padahal dah 2 tahun. Aku memang menjaga barang-barang. Charge pun dalam plastik lagi tau

Ni sebab dah tak pakai so terminate sajor lah. Semalam petang terus pi Lot 10 Bukit Bintang kat YES Centre untuk proses termination. Budak customer service tu tanya kenapa nak terminate, aku cakap nak pindah rumah dan kawasan tu pendalaman tak de line YES. Terus je budak tu senyap kan… hehehehhee alasan sangat…

Service memang tip top tapi rasa membazir pulak kalau sana bayar sini bayar tapi tak guna kan.

So selamat tinggal deviceku….


Sunday, April 26, 2015

Percuma Internet Sebulan Untuk Kempen P1 ToGo.

Hi Korang,

Sedikit info di hujung minggu yang awesome ni ek

Packet One Networks Sdn Bhd (P1) hari ini mengumumkan promosi terbaru Kempen P1 ToGo, yang menawarkan langganan percuma satu (1) bulan bagi mereka yang melanggan di atas talian. Kempen P1 ToGo ini diadakan bertujuan untuk membolehkan para pelanggan terutamanya warga belia yang berusia dari 20 – 34 tahun, untuk terus berhubung dengan mudah dan tanpa risau tentang penggunaan data yang terhad. Segmen pelanggan ini mewakili 36% para pengguna tegar Internet, yang secara majoriti terdiri daripada warga kota. 

Terkini, didapati trend untuk menyambungkan pelbagai peranti ke Internet secara serentak semakin meningkat di kalangan pengguna, terutamanya golongan warga belia. 


Di samping itu, pembelian kandungan definisi tinggi (HD) dan penggunaan peranti skrin besar secara meluas telah dikenal pasti sebagai punca utama kehabisan had data pengguna sebelum tempoh bil berakhir. Menyedari trend tersebut, Kempen P1 ToGo telah menawarkan lebih nilai kepada pengguna dengan memberikan data tanpa had dengan kelajuan sehingga 1Mbps, pada harga RM115.53 sebulan. 

“Kami sangat teruja melihat trend aktiviti digital yang semakin meningkat di kalangan pengguna dari semua peringkat umur, terutamanya generasi milenium," kata Lai Shu Wei, Ketua Pegawai Pemasaran P1. “Dengan penglibatan tinggi di kalangan pengguna di rangkaian sosial serta atas talian, keperluan untuk berhubung pada setiap masa, di mana sahaja, melalui pelbagai peranti, adalah tinggi. Di P1, kami bersedia untuk memenuhi keperluan ini untuk membolehkan pelanggan menggunakan Internet secara maksimum.” 

“Ramai golongan belia berhijrah ke kawasan bandar untuk peluang kerjaya yang lebih baik. Majoriti daripada mereka memiliki pelbagai peranti dan bergantung sepenuhnya kepada Internet untuk mencari pekerjaan serta berhubung dengan keluarga," tambah Shu Wei. “Modem MX230 yang ditawarkan dalam pakej P1ToGo ini dapat membantu memenuhi keperluan tersebut dengan keupayaan menyambungkan pelbagai peranti ke Internet secara serentak, sama ada ketika berada di dalam atau di luar bangunan, pada bila-bila masa. Dengan modem MiFi ini, pengguna dapat menyambung dan berkongsi pelbagai peranti mudah alih seperti komputer riba, telefon pintar, serta tablet, ke Internet; di mana-mana sahaja mereka berada,” kata Shu Wei. “Dan berita baik ialah, pengguna yang melanggan di sepanjang tempoh kempen ini akan diberikan langganan secara percuma untuk bulan pertama sekiranya mereka membuat langganan pakej di atas talian!” 

Tempoh kempen bermula dari 6 April sehingga 13 Mei 2015. Maklumat lebih lanjut mengenai kempen ini boleh didapati di http://www.p1.com.my/mifi/

Tuesday, February 24, 2015

PhotoBook Dari FOTO-ZZOOM, Album Digital Ktorang Yang Pertama

Hi Korang,


Aku perasan betul mak-mak blogger ni citer pasal photobook. Ermm photobook? Alah print gambar secara online tu dan di compile menjadi buku. So gambar pun tak delah rosak dan tahan lama dan cantik je sepanjang masa.


Bila tengok diaorang post gambar pasal ni, rasa teringin jugak aku nak buat. Alah saje suka-suka je bukan apa pun. At least ade jugak kenangan yang boleh disimpan secara fizikal. Kalau semua gambar dalam computer je, tak pun kat facebook dengan Instagram kan.

Browse punye browse ternampak plak ada special promo dari FOTO-ZZOOM

Apalagi belek satu persatu cam ne nak buat kan. 

Rupanya banyak template yang korang boleh pilih. Aku ni sampai pening-pening dibuatnya sebab tak tau nak pilih yang mana satu. Ishkk menda-menda kecik ni dah sakit kepala inikan kalau ada menda besar cam no lah nanti. So kesudahannya bila aku dah tetapkan gambar apa yang nak di masukkan so barulah timbul idea nak pilih photobook theme yang mana satu.

Disebabkan hujung bulan ni birthday Mr Big, aku ingat nak present kat dia photobook nilah. 

Aku teringat ktorangkan banyak bergambar berdua so why not aku masukkan gambar-gambar tuh ke dalam satu album which is semuanya gambar yang orang-orang lain TAG di social media macam facebook ke, Instagram ke kan. 

Dengan gigihnya, aku korek balik album kat Facebook yang mana diorang TAG ktorang kan. Cari semua gambar berdua, tak kisah lah comot ke comel ke, tengah berpeluh ke janji berdua. Dekat 2 jam gaklah aku buat semua tuh. 

Sebab apa aku pilih FOTO-ZZOOM?

Sebab ianya sangat covenient berbanding dengan service photobook yang lelain yang ada kat Malaysia ni. Memang pun makan masa nak design photobook sendiri, yelah nak buat design satu hal, nak susun gambar lagi satu hal, nak cari kualiti printing satu lagi masalah kan. 

So dengan FOTO-ZZOOM ni, dah masa sekejapan je korang dah boleh upload gambar dan design sekali kan, terus je laju tekan buat payment untuk buat bayaran. 

Itulah sebabnya aku pilih FOTO-ZZOOM tau!!

Dah dapat, terus je ke website FOTO-ZZOOM http://www.fotozzoom.com ni ek.

Memula pilih theme yang mana aku nak


Kemudian, masukkan details mengenai saiz photobook http://www.fotozzoom.com/photobook-designs.html idaman hati. 

Nak simple ke, premium ke, bila aku klik-klik keluar jugak sekali harganya. Ermm lagi senang nak budget.


Kat sinilah baru aku boleh masukkan segala details mengenai album aku tuh. Nak tajuk apa, pilihan warna dan jugak details payment dan shipping info jugak.


Klik-klik dan settle!!

Tunggu jelah photobook sampai ke tangan.


Tak silap aku, 4-5 hari jugak shipment sampai sebab ada cuti sabtu-ahad kan so mana ade delivery. Dengan aku tak de kat office lagi, dan akhirnya sampai jugak


Simple je packaging siap berbalut kertas minyak ek, sangat menjaga kualiti sungguh. 

Tada….


Inilah photobook saya yang simple tuh






Simple je tapi gambarnya cantikkan. 

Inilah kenangan ktorang dari sudut pandangan orang lain. Terima kasih korang tau coz sudi ambil gambar ktorang ni.

To FOTO-ZZOOM you’re the best !!!

Korang pun boleh cuba gak tau, simple dan senang nak membuatnya. Nah, just klik di http://www.fotozzoom.com/photobook/