Monday, May 11, 2015

Kerana Terpaksa Aku Relakan Jua

Hi Korang,


Sejak guna Apple 6 nie, aku dah jarang sangat bukak portable WiFi aku YES ni

Sebab dah guna DATA from Maxis so tak yahlah nak susah-susah bawak sana sini device ni kan. 

Ni nak citer sket huddle YES ni sangat-sangat berjasa pada aku selama 2 tahun ni. Kekadang tu certain-certain tempat yang LINE tak de tapi huddle YES ni full bar, tambahan pulak 4G tuh. So huddle ni aku share sebanyak 5 device, aku je dah 3 device (phone, ipad, laptop), Mr Big pulak tumpang sekaki kalau DATA dia dah sampai limit dan kekadang mama pun tumpang sekaki gak bila pi ktorang pi outing. 

Memang sangat bagus for outdoor kan. 

Kalau bawak pi event tuh, laju tu update status, post gambar kat Instagram, surfing cari jalan guna WAZE dan memacam lagi la aku guna.

nampak cam baru kan, padahal dah 2 tahun. Aku memang menjaga barang-barang. Charge pun dalam plastik lagi tau

Ni sebab dah tak pakai so terminate sajor lah. Semalam petang terus pi Lot 10 Bukit Bintang kat YES Centre untuk proses termination. Budak customer service tu tanya kenapa nak terminate, aku cakap nak pindah rumah dan kawasan tu pendalaman tak de line YES. Terus je budak tu senyap kan… hehehehhee alasan sangat…

Service memang tip top tapi rasa membazir pulak kalau sana bayar sini bayar tapi tak guna kan.

So selamat tinggal deviceku….


8 comments :

Siti Rohaida Yusof said...

kalau tak guna baik tamatkan je perkhidmatannya..hehehe..banyak² pun tak guna,membazir kan..

tiga lalat said...

Salam. Hee nk tnye gak, brape RM bulanan Yes Huddle ni? Maxis 3G pakej tu brape RM pulak? unlimited data ke? sbb sy pakai maxis 3G ni 3GB je sebulan pastu free 1GB, selalu data limit ;p

Farah Waheda Wahid said...

wah cam menarik jer ni...

Sally Samsaiman said...

rugi tapi lagi rugi kalau byr tak guna kan...maxis kan ado~

hazman fadzil said...

Takpe la kan... janji dapat upgrade guna iPhone ( nanti sila buat review tau )

♥TheOnlyFarah♥ said...

Farah pun pakai yes.. Yes mmg laju.. Tapi kouta pun lajuuu jugak habis.. Dan yg tak masuk akal pulak tue.. Bayangkan dlm satu hari boleh habis 3.7GB.. Sedangkan tak tgk video.. Tak up/download apa2... Logik ke??? Huhuhu... Dh contact customer service pn mcm hampeh... Tunggu la habis contract nie nk terminate..hahaha..

Puteri Beribiru said...

hahaha alasan awak nak terminate tu memang A!! senang cerita kan..
kalau tak depa tu mesti potpetpotpet nak yakinkan kita suruh teruskan la ape la,,,kengkadang rasa annoying je

mrhanafi said...

saya suka yang laju dan power..lebih mudah untuk online