Wednesday, May 27, 2015

JWEL Aiskrim Keluaran F&N Dengan 5 Perisa Bercitarasa Mewah

Hi Korang,


Dah rasa belum aiskrim JWEL ni? 

La belum. Kan hari tuh aku dah bagi jadual untuk korang pi rasa ais krim dengan tak yah bayar pun kan. Ermm lupa lah tuh, ni hah JADUAL KAT SINI la.


Kalau cam tu, untuk menambahkan rasa keinginan korang nak rasa aiskrim JWEL ala-ala diraja ni meh aku citer 5 perisa best lagi sedap yang sangat-sangat bercitarasa mewah kan


The Duke of Vanilla
The Decadent Duke has flair, finesse and a certain elan. His gowns are sewn from the finest satin. His cloaks are lined with gold thread. He bathes in milk scented with the finest vanilla essence and he brushes his teeth with pearl dust.


The Countess of Tiramisu
She's Italian. She's irresistible. She's got va va voom. The Curvaceous Countess expertly embraces the most distinctive coffee flavours with the very finest chocolate to create a sensually creamy experience.


The Duchess of Double Chocolate
They say The Delectable Duchess eats her devilishly indulgent Double Chocolate with diamond-studded dessert spoons. While her subjects eat cake, she covets hazelnuts like they are priceless jewels. In fact the only thing nuttier than the Duchess is her ice cream.


The Earl of Caramel
The Extravagant Earl spares no expense in his pursuit of perfect indulgence. They say this eccentric lordship uses pots and pans of gold and silver to create the sweetest drops of heaven ever seen in the entire empire.



The Baron of the Dark Forest
The Brazen Baron plucks young cherries from the forest and presents them to the village maidens. With his deep passion for the darkest chocolate in the realm, the Baron will tempt you with the very best of the Black Forest.

Dengar nama pun dah bukan main sedap lagi kan, inikan pulak rasanya.

nampak tak, salutan coklatnya ermm yum yum





ganas sangat kan, kan dah pecah coklat tuh huhuhu

Bagi aku semua ada kelebihan yang tersendiri, tekstur aiskrim lembut bila masuk di mulut di tambah pulak lagi salutan coklat beserta badam di bahagian luar. Rasa sekali pasti tak cukup, at least kena makan 2 batang sekali gus hahahahahahaha


Kat mana nak beli aiskrim JWEL ni?

Ermm melambak-lambak ada jual kat kedai runcit, supermarkets, hypermarkets, 7-11 pada harga RM3.70 sebatang atau pun korang boleh beli 4 batang dalam satu kotak pada harga RM14.60 (multipack).

Kalau nak tau apa-apa mengenai JWEL ice-cream ni boleh lah check it out social media JWEL iaitu

Website: www.jwel.my


Instagram: @JWELmy

Selamat berangan jadi raja sambil makan aiskrim JWEL ye..


6 comments :

Sally Samsaiman said...

hihihi...sedap kot nmpk! lg sedap nmpk dr Magnum ni...murah sikit pun ye :D

Diana Rashid said...

dah cari kat kedai2 sini..tak dak..mungkin ada kat pasaraya je kot..nanti la nak pi Aeon cari aiskrim ni..kesian anak2 hari tu siap tunjuk gambar aiskrim kat blog kak Lily ni kat diaorang ,last2 tak de..

Siti Rohaida Yusof said...

macam tak pernah jumpa lagi aiskrim ni..

Fyda Noh said...

Aiskrim ni pon nampak ekslusif aiskrim ni. Ala-ala magnum gitu.. Tapi x pernah nampak lagi kat kedai..

hazman fadzil said...

packaging diorang nampak corak design yang agak gempak berbanding yang biasa....boleh cuba la nanti nie

Sheila Adziz said...

nampak pun tahu sedap... kena try ni... thank for this info :)