Friday, May 22, 2015

REVIEW | SYALAA BB Cushion Cream

Hi Korang,

Musim sekarang ni pompuan-pompuan dah pandai guna BB cream, alah ikut orang Korea la tu kan. Ewah jangan cakap orang aku pun sama gak, pantang ada je menda baru yang boleh licinkan kulit muka confirm aku memang cuba tak kiralah murah ke mahal sekali pun kan.


Kali ini aku nak cuba SYALAA BB Cushion Cream produk terbaru keluaran Syalaa Empire ni.

Meh nak cite sikit apa specialnya produk ni tau


SyaLaa BB Cushion Cream ni mengandungi 5 manfaat dalam 1 sentuhan sahaja iaitu :

- Sebagai makeup dan merawat kulit wajah anda.
- Melindungi kulit anda dari sinar UV.
- Mengandungi SPF yang tinggi.
- Berfungsi sebagai pencerahan 5x ganda dar biasa.
- Menyegarkan dan melembapkan kulit anda.

Di antara 10 Bahan semulajadi yang terkandung di dalam BB Cream ni ialah :

Aloe Vera 
Menyejukkan kulit. Memiliki fungsi yang sangat bagus untuk merawat kulit wajah sensetif.

Ekstrak Bunga Mawar
Ekstrak bunga mawar sememangnya berkesan untuk merawat kulit. Ia berupaya mengecilkan pori-pori dan mengawal kulit yang berminyak.

Jojaban
Berupaya mengawal kulit berminyak dan mampu merawat jerawat. Melindungi kulit daripada bakteria berbahaya. Agen anti penuaan.

Chamomile
Bertindak sebagai anti radang, antiseptik dan regenasi kulit. Memabtnu proses penyembuhan sel kulit yang rosak, merawat wajah berjerawat, serta merawat kulit wajah sensitif anda.

Squalene
Pelembap semulajadi untuk kulit kering atau cenderung kulit. Anti oksidan / anti penuaan.

Jasminum Officinale
Mampu mengatasi jerawat Dapat mengatasi radikal bebas dan anti penuaan.

Centella Asiatica
Menyembuhkan luka dan menghilangkan parut

Narcissus
Anti penuaan, anti-tumor dan wangian

Freesia Refracta Extract
Penyaman kulit

Lilium Candidum
Menyejukkan kulit Membantu menyembuhkan dan menghilangkan bekas luka di kulit.

Apalagi tak sabar nak cuba ni, jom lah kan.



Memula sebelum nak sapu BB Cushion Cream atau make up, korang perlu add on Pore Silky Balm yang berfungsi untuk menutup pori dan garis halus. Selain daripada mengawal minyak, ia boleh dijadikan sebagai primer makeup dan menjadikan makeup lebih kekal lama… hehehhehe senyum panjang aku lepas ni kan..


Kemudian barulah di sapu BB Cushion Cream ni, tekap sahaja di bahagian Cushion Cream tu dan kemudian dap dap dap sajor di bahagian muka. Jangan tarik span ek sebab tak cantik lah nanti. Orang biar nak sekata je. So tekan-tekan manja je di sekeliling muka.

Kemudian siap, tadaaaaa!

nampak tak first day guna, testimoni Syalaa BB Cushion Cream

Memang aku simpan je Syalaa BB Cushion Cream ni dalam handbag, senang di bawa kemana-mana saja. Rasa cam tak cukup cantik je terus dap dap dap kat muka..

Korang kalau berminat nak mencuba dan mendapatkannya, boleh baca keterangan lanjut di bawah :


Harga Syalaa BB Cushion Cream ni adalah 
RM129.90/SM RM139.90/SS 
termasuklah
SPECIAL FREE GIFT
REFILL (PEK ISIAN SEMULA)
SyaLaa Pouch
SyaLaa Pore Silky Balm ( PEK TRIAL )
(kuota terhad!)


Nak tahu info lebih lanjut meh check it out di social media Syalaa seperti berikut:-

Instagram : #syalaaempireofficial
contact no : 03-87414957 / 0182393947/0182441506

So apa lagi, cuba jangan tak cuba kan

Cik Lily Terfikir : Rasa nak pakai selalu sebab baunya harum mewangi tau

2 comments :

Nur Misnan said...

Wahhh.. bestnya syalaa BB cream ni
nak cuba jugalah.. mesti iols lagi gebus gitu
tq cik lily...

Amanda Suria said...

Eh...mmg nampak cantik la tekstur dia....