Friday, May 8, 2015

Tengahari Jumaat Di Masjid Jamek

Hi Korang,


Ini kali pertama aku ke mari itu pun sebab ada event Ariani di Jakel Mall hari tuh.


Begini rupanya pemandangan waktu tengahari di Masjid Jamek dan kawasan sewaktu dengannya. 

Masjid penuh dengan kaum lelaki yang mengerjakan solat jumaat. Ada tu sampai kat luar masjid pun bentang sejadah lagi. Nampaknya kapasiti keluasan masjid tak dapat menampung lagi orang yang nak bersolat di sana.




Bukan itu je, kalau kat kaki lima kawasan jalan TAR tu kebanyakan kedai tutup dan orang bersolat di situ. Tapi gambar tak dapat nak amik sebab orang tengah sembahyang kan. Rasa tak respect pulak. 

Tapi orang pompuan syiok je shopping time tuh tanpa gangguan sebab ada sesetengah kedai bukak coz pekerjanya pompuan kan.


So itu je, saya yang melaporkan untuk pembaca blog Cik Lily Putih dot com ye

hehehehehe

Cik Lily Terfikir : nak jadi reporter sangat dah ke hah!

6 comments :

tiga lalat said...

Salam pagi jumaat cik kak lily tuu ;p

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

akak skodeng sapa kat situ? hihi

wahida said...

org pompuan amek peluang shopping la kan...hehe...

Diana Rashid said...

kalau kat bandar2 gini ,memang macam ni la pemandangan nya..tapi kat kampung masjid tak penuh..mujur ada warga tua ,cikgu sekolah dan budak sekolah..heheh

budakbandunglaici said...

masjid jamek ramai team luar negeri je.. Takut jugak nak solat jumaat kat situ

Myra Jay said...

alhamdulillah bila tengok masjid dipenuhi oleh kaum adam untuk menunaikan solat :)