Showing posts with label Spa. Show all posts
Showing posts with label Spa. Show all posts

Thursday, June 25, 2015

Memanjakan Diri Di TANAMERA SPA, Subang Jaya

Hi Korang,

Saat-saat genting badan mula sakit ni, dapat pulak offer untuk dimanjakan. So of course aku tak akan tolak, terus cakap setuju.

ting tong!

Hari tuh sebelum puasa, sempatlah aku mencilok masa sket ke Tanamera Spa yang terletak di Subang Jaya. Aku sendiri tak sangka yang di tempat yang sibuk tuh, ada terletak spa yang begitu mendamaikan.

minum teh herba dulu

Sesampai je aku di sambut mesra oleh so-called tuan punya Tanamera Spa ni Pn Fauziah, sebab diorang ada partners yang lain jugak. Ktorang sembang-sembang sket pasal background of Tanamera Spa ni, so aku citer sket kat korang lah ek.

Sebuah perniagaan milik keluarga yang diuruskan oleh tiga adik-beradik- Faridah,Fauziah dan Faisal, Tanamera dicipta berdasarkan pengetahuan ibu tersayang, Hajjah Siti Fatimah, yang mula merumuskan rawatan kesihatan dan kecantikan Melayu tradisional dari dapur beliau sendiri. legasi beliau diteruskan oleh anak-anaknya, dengan keazaman dan impian untuk mencipta rangkaian produk yang benar-benar semulajadi untuk dipasarkan ke peringkat antarabangsa. 

"Konsep produk kami diilhamkan daripada rawatan kecantikan seluruh Asia terutamanya Malaysia. Setiap rangkaian produk dicipta dengan penuh teliti dan dirumuskan dengan prinsip-prinsip berikut iaitu Mesra Pengguna, Mesra Alam dan Mesra Haiwan. Tidak sedikit pun perwarna tiruan, angian sintetik, pengawet dan bahan kimia berbahaya digunakan alam produk Tanamera. Kami hanya menggunakan bahan 'berkualiti tinggi dari seluruh dunia seperti ekstrak tumbuhan dan bahan mesra alam yang baik untuk alam sekitar dan sudah tentu pada kulit kita di dalam formulasi Tanamera. Kami tidak melakukan ujian ke atas haiwan kerana kami amat menentang perlakuan ini, kami juga berbangga untuk menjadi jenama yang pertama dan mungkin satu-satunya jenama dari Malaysia yang menggunakan pengawet semula jadi" ujar En. Mohamad Faisal Ahmad Fadzil, Pengarah Urusan Tanamera Tropical Spa Sdn Bhd.

jom pilih minyak urut dulu ek

bahan untuk scrub nanti, boleh pilih yang mana satu

Orite sebelum masuk ke bilik rawatan, aku kena pilih minyak essential oil yang aku berkenaan. Setiap minyak ada fungsinya yang tersendiri so aku pilih minyak ginger (halia), yelah untuk rasa tenang bila proses mengurut tu nanti. Memang seronoklah kan.

wow jom mandi

nak mandi sini pun boleh jugak

ini untuk kalau datang spa berdua


Aku ada snap beberapa gambar untuk tatapan korang. Ada bilik VIP dan bilik biasa. Selalunya bilik VIP tuh bagi mereka yang membuat lepas bersalin sebab banyak treatment nak buat kan.

comey

Cantik tak bilik aku? Ewah untuk treatment jelah.

Kita mulakan dulu dengan urutan badan, therapist aku ni kecil molek je orangnya. Baru lepas abis belajar dalam bidang spa ni. Aku rasa tenaga dia memang cukup kuat, betapa kuatnya dia dapat mengurut orang yang saiz badannya 2 kali ganda daripada dia kann heheehe aku lah tuh.


kena tukar apa yang patut la

Bila body scrub tu di sapu pada badan, ermm rasanya macam berdaki-daki yang keluar. Hehehhe itulah hakikatnya kalau jarang dapat pi spa. So time ni lah rasa badan betul-betul di manja sepenuhnya. Rasanya ada dekat 3 jam kot aku duduk dalam bilik treatment, semua urat-urat kembali pulih, salur darah pun lancer je balik hehehe.









Selain daripada spa, Tanamera juga mengeluarkan produknya yang tersendiri. Bermula dengan hanya 8 kepada lebih daripada 200 produk teras, Tanamera menawarkan pelbagai produk dan rawatan dari hujung kepala sehingga ke hujung kaki yang memenuhi keperluan setiap pengguna.

Cik lily putih bersama dengan Puan Faridah

inilah therapist saya, kecik molek orangnya kan

Ada jugak produk lain keluaran Tanamera gak tau.

TANAMERA PROFESIONAL

Sejak tahun 2003, rangkaian produk Tanamera Profesional telah digunakan dalam spa di seluruh dunia. Produk berasaskan tumbuhan dan berkonsep semula jadi inltelah diterima dengan baik oleh industri kesihatan dan spa,diseluruh duniadan menjadikegemaran dalam kalangn spa-spa mewah

TANAMERA RETAIL

Produk Tanamera Retail memberikan pengguna pengalaman spa o I-Y atau 'Lakukan Sendiri' yang selesa dl rumah. Boleh didapati dalam beberapa kategori termasuk Penjagaan Peribadi, Home Spa, Set lstlmewa, Minyak Pati dan Aksesori Spa. Tanamera mula menjual produk di kiosk se itar Kuala Lumpur pada tahun 2008. Dengan pembukaan rasmi kedai yang pertama di Pasar Seni pada tahun 2009, jenama ini telah berkembahg kepada lebih 20 lokasi runcit menerusi perkongsian dengan gedung,lapangan terbang dan kedai produk organik di pusat membeli-belah.


PENJAGAAN SELEPAS BERSALIN TANAMERA

Penjagaan selepas bersalin Tananiera dicipta berdasarkan terapi tradisional Melayu, yang membantu ibu-ibu baru untuk menghadapi tekanan selepas bersalin sejak beratus tahun dahulu. Produk tradisional ini merupakan satu amalan yang membantu melegakan dan menenangkan minda serta mempenepatkan pemulihan dalarri masa yang singkat. Dirumuskan dengan bahan-bahan berasaskan 100% hasil tumbuhan, penjagaan selepas bersalin Tanamera menawarkan penyelesaian yang mudah dan komprehensif untuk penjagaan selepas bersalin bagi setiap ibu!

Korang kalau nak datang, ni alamatnya:

Tanamera SPA
B12 - 1, Jalan SS 15/4D, SS 15, 
47500 Subang Jaya, Selangor

Phone:+60 3-5633 2180
Hours: 9:30 am – 10:00 pm

Semua produk Tanamera boleh didapati di kedai-kedai seluruh dunia dan melalul rangkaian pengedaran yang terdiri daripada gedung, pusat kecantikan terpilih, kedai Bebas Cukai, ruang menunggu lapangan Terban·g dan· kedai-kedai bebas. Produk ini juga boleh dibeli terus melalui www.tanamera.com.my.

Friday, March 7, 2014

Spa Kaki Di KENKO Fish Spa, Pavilion




 Hi Korang,



Kita ni kalau bab muka bukan main belek lagi kan, cuba tengok kaki memasing.



Ya ampun, berkerak bagai. Ada tuh kering nau nampaknya itu belum kira hitam-hitam kat bahagian tumit tu kan. Kaki pun sama penting gak wei dengan muka.


Dapat je peluang berouting dengan bebudak comel dari The ButterflyProject ni, haruslah aku tak lepaskan. Yelah ko sekali sekala chillax dengan pompuan-pompuan kan, best apa.


Lepas hantar Mr Big kat Sg Wang Plaza, aku terus je drive ke Pavilion. May be awal lagi kot so parking still banyak kosong lagi. Naik pi minum kopi jap then baru ke KENKO Spa Fish ni.

So ktorang pi berendam kaki di Kenko Fish Spa kat Pavilion ni. Sebab terlalu ramai so kena buat 2 session. Aku haruslah kena 1stsession coz aku nak lepak plak dengan Mr Big lepas tuh. Hehehhehe biasalah laki bini kan.


Ktorang dapat kupon dari Worthy Book ni.

Boleh rendam kaki, kasi ikan makan daki-daki dalam masa 30 minit. Kira okla tuh.

Sebelum tu, sila basuh kaki dulu kat tempat yang telah disediakan. Ikut prosedur dalam gambar tuh ek. Kena cuci kaki dengan special sabun, mana tau kaki korang cagu ke kan, at least ikan-ikan tu taklah mati lepas makan daki korang

Marilah celup kaki ke dalam kolam la ek




Dah lama gak tak buat fish spa ni. Masa nak celup kaki ni dalam air, ma koi banyak benau ikan yang datang. Memula rasa geli pas tu rasa best plak. Yelah ko segala daki-daki kita dia bersihkan.

Bebudak pompuan ni memang kelakar betul, ada tu siap jerit macam di sampuk hantu bagai. Giler ar. Nasib baik spa ni hujung sekali, kalau tengah-tengah rasanya satu Pavilion boleh dengar diorang jerit kan.




Ikan-ikan dalam kolam ni baik-baiklah moi, tak makan jari kaki pun. Ada gak ikan besar tau, yang tu aku terasa sket cam dia mengigit tapi bukan sakit mana pun.

Nak tau berapa harga sebenar kalau without guna Worthy Book kupon

RM38 untuk 30 minit

Murah kan. Alah sekali sekala pun nak berkira kan


Memang sangat seronok wei, sekali sekala memanjakan diri kan

Anyway thanks to The Butterfly Project and Worthy Book jugak tau



Monday, January 6, 2014

Berhoneymoon Di Philea Resort & Spa, Ayer Keroh Melaka.

Hi Korang,

Lambat sket citer pasal percutian dihujung minggu ktorang 2 hari 1 malam di hotel yang bertaraf lebih daripada 5 bintang pada aku lah kan.

Kite citer overall pasal resort Philea & Spa ni dulu ek, lepas tu baru citer yang lelain.


Memang tak sangka dalam kawasan Ayer Keroh yang pesat membangun ni ada satu kawasan yang cukup indah dan cantik ala-ala di Eropah gituh.

Ktorang sampai sini just nice before 2pm. So sementara tunggu blogger lain sampai lepak-lepak sambil ktorang dihidangkan welcome drinks dan wet towel untuk sejukkan muka. Semua guest yang check in di sini dapatlah. Ini memang one of diorang punya service.

blogger tian chad pun ade gak


Ini adalah buggy yang bawak ktorang ke bilik. Sebenarnya bukanlah jauh mana pun but ramai orang cakap naik buggy ni macam naik roller coaster. Memang ye pun, sangat awesome. Terkekek ktorang ketawa.

Pavilion Room  - tolong bergambo sat Mr Big ek


Philea Suite - orang honeymoon duk bilik ni

Once masuk je dalam kawasan resort Philea ni, erm kagum sekejap. Memang memang sangat cantik. Dalam resort Philea, ada 3 jenis bilik iaitu Pavilion Room (180 bilik), Philea Suite (19 bilik) dan Royal Villa (2 rumah 2 tingkat).

Mehlah aku bawak melawat sekitar resort ni ek.

waterfall - boleh bergambo tapi x leh swim ye

area bilik macam kat oversea resort ek

swimming tunggu aku datang

tak boleh nak sesat ek coz guide ni ade disepanjang jalan

lobby lepak-lepak

tempat breakfast

Sangat cantik uols, tak terkira cantiknya. Rasa kalau boleh nak tiap-tiap minggu datang lepak kat sini, memang peaceful lah.

depan bilik ktorang

Actually ktorang dijemput untuk merasai Romantic Vacation Package 2014 bagi pasangan baru kahwin untuk menikmati honeymoon mereka. Alah pasangan yang dah lama kahwin cam aku ni pun boleh jugak enjoy.

Ok, now gambo dalam bilik plak

sayang plak nak tidur ek...



lepas makan ramai berendam dalam swimming pool ek, tapi muat ke nak masuk 2 orang ni kakakakaka

Yelah tempat best, bolehlah mood romantik tu dipanjang-panjang kan. So haruslah ada bunga, candlelight dinner dan memacam yang romantik lah.

Pakej termasuklah:

Minimum 3 nights’ accommodation with complimentary room upgrade to Philea Suite

Daily breakfast in the privacy of your suite

Welcome fruit platter, bottle of sparkling juice, honeymoon cake and flower petals d├ęcor in your suite

Complimentary daily-refilled mini bar offerings

‘Ikan Bakar’ dinner at Umbai with complimentary return transfer
Romantic and private candlelit dinner

Entrance tickets to the Taman Mini Malaysia cultural park for 2 persons
Couple in-room massage

Return airport transfers (KLIA – Resort – KLIA / KL Hotel)

Terms & Conditions ● 3 days advance booking is required ● Extension night at RM350 nett per room with breakfast for 2 persons ● Full pre-payment is required upon reservation

Tapi korang kalau more info about this pakej just call je +606 289 3399 or email resv@phileahotel.com.my



Pada malam candle light dinnernya ktorang di hidangkan menu-menu yang ala-ala romantika di amour. Just dinner depan bilik je sambil di dendangkan dengan lagu-lagu romantik. Siap ada pelayan lagi akan serve setiap hidangan.



Pink romantic prawn bed of poached plum tomato, gratin mozzarella cheese green crips sald on citrus shallor dressing


roulade leg of chicken stuffing farce accompanied baked creamy pumpkin cannelloni herbs pimentos sauce

or


pan seared atlantic white cod fillet lap of vegetable ratatouille saffron foam reduction


distinction sweet gourmet warm chocolate volcano, glutinous layer screw pine essence layer tiramisu & apple pie

*food photo cilok dari blogger issac.net (dah mintak permission dulu tau, gambo aku lesap plak tetiba)


So nyanyilah sambil makan tu ek, sambil bercamwhore berdua je hahahahha

ok orang nak makan ni ek

Itu je yang sempat aku sharekan dalam entry Romantic Vacation Package 2014 ni. Ada lagi banyak pakej untuk kita enjoy bila berada di sini. So stay tune untuk next entry coming up. Tak kan nak citer semua dalam 1 entry, muak karang korang membaca ni.



Apa pun terima kasih kat Philea Resort & Spa for this special weekend gateaway untuk ktorang. Memang sangat awesome percutian di sini. Rasa macam tak nak je balik.

Alah kalau nak bercuti bawak family lagi best coz tempat ni sangat sesuai gak untuk family ye.

So stay tune for other entry ye, ek ada lagi sambungannya tau..