Wednesday, September 11, 2013

LUX Media Trip Ke Casa Del Rio, Melaka


Hi Korang,

Hari tu aku dah citer pasal LUX Fine Fragrance Workshop kan, now meh kita sambung sket media trip ke Casa Del Rio Melaka.

amik dari dalam bus, tu yang jadi biru tuh

Mintak maaf bebanyak ye, coz aku letak banyak gambar dalam entry ni. Sudilah kiranya korang menengok ye.

ini kad bilik saya

Bloggers tak ramai pun cuma dalam 8 orang je, the rest tuh reporter, journalist dan photographer dari media lain. Kitaorang bertolak dari Menara TM dan sampai ke Melaka dalam kul 1.30pm cam tuh.

kat bawah ni



Cantik betul hotel Casa Del Rio ni, pemandanganya indah wei. Mengadap Sungai Melaka. Boleh nampak memacam kat seberang tuh kan.





Since bilik belum siap lagi, meh makan dulu di Barrio Cafe di ground floor hotel ni. Bila masuk je, rasa terpegun kejap sebab apa, konsep cafenya ala Morocco. Dengan perabutnya, aksesorinya ermm terkesima kejap.

Sudah jangan fikirin abang.. mari makan. Korang layan je gegambar makanan ni ek.

pinggan pertama


setempayan kopok!





Terbaek kan.




penyejuk tekak ooo

dengan illy comel

Lepas lunch ni, start registration. Siap dapat SPA appointment card lagi. Yesza, barulah dapat manjakan diri tanpa gangguan.

Ni dia bilik aku untuk 2 hari ni.

katil beso bagak tau..



sambil mandi boleh tengok tv



Lagak dan gayanya seperti Tuan Puteri dari negara pasir dua butir kan. Sangat menenangkan, senyap dan sunyi tapi tak sepi.


Kul 3.00pm aku naik ke Satkara SPA di tingkat 3.






Aku dapat treatment traditional malay body massage selama sejam. Walaupun kuat tukang urut tu buat but langsung tak rasa sakit malah rasa best plak, siap tertidur-tidur bagai ye.





Lega sungguh lepas SPA, balik bilik. Enjoy the momments duk dalam bilik tuh.

Then bersiap untuk ke workshop dan dinner with Fazura. Untuk citer workshop, korang just baca kat cara buat parfume ni.


Abis workshop, ktorang terus ke Ballroom KD Hang Tuah.


Bila masuk-masuk ktorang di sambut oleh Fazura sendiri tau. Masa dia salam tu memang tak perasan until bebudak ni cakap kat aku yang tu Fazura. Dia memang friendly dan sempoi sangat tapi anggun ya ampun.


Terus je start launching varian mandian badan LUX ni oleh orang kuat LUX dan juga Fazura.




Best sangat coz tak ramai photographer so senang ambil gambar, siap boleh delete dan snap balik hehehehhe


Ini merupakan pemenang best dressed dan best instax photos. Congrats tu them tau.


Abis event, ingatkan nak berjalan ke Hard Rock Melaka dengan media lain tapi disebab geng Butterfly team ajak borak-borak kat lobby so ktorang lepak sampai tengahmalam. Banyak gak citer yang aku dapat tau kan.


Naik bilik bukannya tidur pun, lepak dalam bathtub mandi dengan itik comel. Kemudian tu baru tidur.


Esoknya pagi aku dah bangun bukan apa, coz dah biasa kan. Golek sana sini dan terus je mandi. Siap then terus turun breakfast.




Hah ko, my heavy big breakfast. Terbaik ooo. Makan jelah keja aku.




Bayangkan dari kul 8.30am sampai kul 10.30am, duk bertukar meja je breakfast sana sini. Kejap dengan orang ni, kejap dengan orang tuh. Bertambahlah kaffein dalam badan.





Naik bilik, kemas apa yang patut. Ermm rasa sedih plak nak tinggalkan bila mahal ni. Rasanya tak mungkin aku ke sini lagi yelah harga biliknya yang tak sanggup nak sebut kan, tapi kalau client ajak apa salahnya. Haruslah tak lepaskan peluang.




Anyway terima kasih bebanyak kepada PR team dan LUX itself coz been pampering us selama 2 hari ni. Cakap je semua dapat. Rasa bertuah betul lah.


Ermm tak sabar balik tu nak bershowering dengan mandian LUX lah...


5 comments :

Sabrina Tajudin said...

seronoknyaaa! siap ada accomodation lg... wah tu stock setahun ea body wash.. hehe

Amanda Suria said...

pengalaman yang sangat2 awesome kan Cik Lily...banyak betul keistimewaan cik lily dapat...bestnya...

akubiomed said...

Lokasinya dekat dengan Melaka River Site tak?

hazman aka species1980 said...

Memang full entry yang packed nie.... tapi hotel kat melaka memang banyak yang rekabentuk clasical gak kan...meet fazura in person yang best tue

Illy Ariffin said...

seronok sgt! miss la tempat ni :)