Saturday, September 21, 2013

Penting Gak ALEXA RANKING Pada Blogger

Hi Korang,

Lama plak tak mengkaji pasal blog www.ciklilyputih.com comel ni.

Bukan apa, aku bukan kaki ranking pun heboh nak tengok naik ke turun traffik blog lifestyle aku ni. Sebab aku kan berblog suka-suka dan minat je, kalau ada rezeki lebih sket itu namanya bonus

ehehehehe


Bagi blogger newbie yang baru-baru berjinak dalam dunia blogging mesti tak tau apa itu Alexa Ranking kan, meh la aku citer sket.

Alexa Ranking adalah satu medium untuk mengukur pencapaian sesuatu website itu. Baik dari segi jumlah visitornya mahupun jumlah bounce rate blog/website korang tuh. 

Eh, ada lagi..

Alexa Ranking biasanya digunakan oleh syarikat pengiklanan untuk mengukur kekuatan blog/website korang untuk dipilih sebagai ads space mereka. Selain daripada itu juga, kadangkala mereka juga melihat kepada jumlah trafik yang hadir ke blog mereka saban hari dan sebab itu pentingnya menunjukkan bukti kekuatan sesuatu blog tersebut.

Ok dah paham kan.

Apa lagi, meh check ranking ke berapa blog korang kat 


Masukkan URL blog korang dan tada keluarlah segala info yang korang patut tau pada blog korang ni ek.

Ermm barulah aku tau pentingnya ALEXA RANKING ni ek, hebat gak penangannya.

Anyway,

Happy Weekend Korang...







3 comments :

Mia Liana said...

betul tu cik lily... hihihi penting untuk advertiser.. ;)

Lin Azlina said...

alexa sy makin hari makin byk angka...masa tu moodberblog merundum...entri xbyk..seo lagila hampeh kan... skrg ngah maintainkan setiap hari msti ada..

zeqzeq z said...

boh gosip, boh gambar panazz boh citer. R a t i g tingi. La