Thursday, September 26, 2013

Garnier SAKURA WHITE Media Launch

Hi Korang,

Kalau korang kaki tengok citer Jepun, mesti perasan pelakon pompuan diorang lawa-lawa kan. Dah la lawa, kulit flawless plak tu di tambah lagi dengan ke'pink'an sket kat pipi diorang. Betul kan.


Tup-tup masa event Garnier hari tuh, diorang memperkenal range terbaru Garnier ni SAKURA WHITE. Eh, baru je aku duk fikir pasal pipi nak kaler pink terus je dah ada produk keluar kat market. Ermm Impress sekejap.



Event ni di adakan kat Starhill Gallery's Culinary Studio. Curlass ko tempat. Sebelum event start sempat gak aku ke Sephora redeem birthday gift aku hari tuh.



Cam biasa registration dulu, then ada pre-cocktail. Diorang serve japanese food, wow my favourite. Berlumba-lumba makan dengan AfraYuri, maklumlah ktorang je blogger yang datang. 



Sempat gak berposing bagai dengan gadis sakura. Putih betul orangnya.


Garnier White Sakura ni di ilhamkan daripada bunga Sakura Jepun yang cantik cuma hanya berkembang mekar 7 hari setahun. bunga sakura yang sangat menarik dan cantik kerana nada merah jambu yang halus yang menunjukkan kualiti yang lembut serta penampilan yang berseri. Kualiti ini, kelembutan, kelembutan, seri juga boleh digunakan untuk menggambarkan kulit yang wanita mahu.


Rupanya ada satu bahan dalam Garnier White Sakura yang boleh menjadikan warna kulit muka seakan-akan 'pink' iaitu extract bunga Sakura lah.


Dengan bahan yang unik dan vitamin B3 digabungkan pada Garnier White Sakura, produk ini mempunyai keberkesanan yang mendalam dan secara perlahan menyuburkan kulit dan mengurangkan liang-liang pori untuk mendedahkan nada merah jambu dan berseri. Ia juga membantu untuk mengurangkan sintesis melanin, melawan kulit gelap, memperbaiki tekstur kulit dan keselesaan.


Untuk Garnier White Sakura range ni ada 3 bahan penjagaan kulit muka


Sakura White Pinkish Radiance Moisturizing Cream SPF 21/PA+++ (RM24.90 for 50ml)



Sakura White Pinkish Radiance Gentle Cleansing Foam
(RM6.90 for 50ml dan RM12.90 for 100ml)


Sakura White Pinkish Radiance Intensive Whitening Mask with Sakura Extract (RM9.90 per pc)


Abis je media launch ktorang ke section lain dalam Culinary Studio ni dan hari tuh ktorang belajar buat Sakura sushi dengan Chef Tommy Kuan.



Aku partner dengan Afra la. Bersungguh-sungguh ni memasing menunjuk bakat setelah Chef Tommy tunjukkan demo tadi. 




Hah ko bersilat sekejap, payah gak nak kepal nasi sushi ni kena sekuat mungkin.



Tada.. jadilah Sakura Sushi ktorang. Tengoklah saiz, ikut orang yang membuatnya lah.


Terima kasih pada Connie dan Garnier team coz sudi ajak aku ke event ni. Sambil belajar macam mana nak pink kan kulit muka dan gak belajar buat sushi kan.

Nanti bila aku dah cuba Garnier White Sakura ni, aku citer kat korang ek.



17 comments :

Farisya Anastasyia said...

haritu berhajat nak beli garnier sakura white ni.tapi tangan menyeru supaya amek yang lain.hehehe..

hazman aka species1980 said...

nampak cute la sushi tu beb... memang sesuai la yang ko memang suka makanan nie kan

Rosmadi Shakri said...

aku pun teringin la nak pakai garnier ni,,,

Ietams said...

comey angat angat sakura sushi ciklily tu!.. terus rase nak ngap

fiz dya said...

Garnier sakura white ni dh ade kt watson or guardian ke ?

fiz dya said...

Nk tanye boleh, garnier sakura white ni dh ada di watson org guardian ke ? Nk try lah

fiz dya said...

Nk tanye garnier sakura white ni dah di watson or guardian ke ? Nk try lah....

Anonymous said...

dah ada. sy dah beli dah. br je sehari try pakai.

Anonymous said...

baru je cube garnier sakura white

anonymous said...

Nak tanya,mosturizing cream tu pakai siang ja eh?

Ain Nazira said...

Nak tanya garnier sakura white nie untuk umur berapa,je?

Nana Sabrina said...

ok tak pakai?

Nana Sabrina said...

ok tak pakai?

Fatin Nabilah said...

Halal?

Fatin Nabilah said...

Halal?

Fatin Nabilah said...

Halal?

shikin atan said...

sepupu i pakai fuh cun kulit dia memang pinkish!