Friday, September 13, 2013

Cream-O Cookie Mug, Sedappp..


Hi Korang,


Kanak-kanak pasti suka menda ni



Penah tak korang makan biskut sambil cicah susu dan kemudiannya korang boleh makan terus cawan yang korang duk cicah susu tuh?

Ermm haruslah tak sebab mesti korang rasa cam keanak-anakan bila buat menda cam tu.

But not for me, I'll find sweet dan comel sangat.


Actually Cream-O (salah satu pengeluar biskut di Malaysia ni) berkerjasama dengan Grey Malaysia serta Geometry Global bagi menghasilkan Cookie Mug iaitu salah satu cara mudah dan sihat bagi ibubapa meyakinkan si manja mereka untuk minum susu.

Memang ko, aku pun masa kecik-kecik mana mau nak minum susu. Dah lah warna putih tak berseri langsung.


Bila anak-anak ni umurnya meningkat pada 7 tahun ke atas, memang payah bagi diorang ni untuk minum susu, baik diorang lebih baik minum soft drink, ye lah manis dan sedap di tekak. Tapi korang sebagai parents duk paksa gak minum susu untuk tambah kalsium lah itulah, inilah mana maunya bebudak ni.


The Cookie Mug ini produk yang sangat unik di reka khas untuk menggalakkan anak-anak minum susu 2 kali sehari. Ianya diperbuat daripada plain biskut organik dan healthy dark chocolate dan hanya mengandungi kandungan gula yang bersesuaian dengan keperluan pertumbuhan kanak-kanak.

Ni part yang excited ni, cara nak makan Cookie Mug ni.


La makan jelah, itu pun nak cara gak ke. Cawan boleh makan ni boleh di gunakan sebanyak 2 kali. Bila korang dah tuang je susu dalam cawan tuh biarkan seketika so that susu dan coklat tu dapat bersatu rasanya. Kemudian tu minumlah. Jadilah susu coklat bersama biskut kan. Abis ke minum susu tuh, hah apa tunggu lagi makan je trus Cookie Mug ni.


Best kan, itulah aku pun nak cari nantilah masa pi Jusco nanti. Kena cepat tau coz Cookie Mug ni adalah limited edition ye. Kalau banyak permintaan mesti diorang akan produce lagi punya.


Sedikit note:
The Cream-O Cookie Mug was developed as a conceptual product by snack manufacturer Jack'n Jill in conjunction with Grey Malaysia, one of the nation's leading advertising agencies, and Geometry Global, the world's largest activation agency.


6 comments :

penaberkala said...

menarik...
boleh beli untuk anak buah nak balik kampung weekend nih

luqman zakaria said...

ini bukan kanak2 jer suke..org yg dah bukan knk2 pon suke jgk nih..hehe

beta kupu said...

ni bukan kekanak je nak try ni, ongtue pun nak gak....*lelaju pegi cari!*

cha said...

wah husband mesti suka ni haha. tp cute la cookie mug ni

Masy said...

kat mane nk cari mende ni?

Amanda Suria said...

erm..sedapnya...terasa2 di bibir ni cik lily..mana nak cari ni..