MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, March 9, 2010

Apabila 2 Jantina Berbeza DiMandikan Bersama

Salam Bahagia,

Apsal plak tajuk entry aku kali nie boleh panjang dan berbaur lucah plak ek?

Ermm ala bukan apa yang serius pun. Nie pasal kucing2 aku yang terlampau degil yang amat. Kan aku balik kampung ari tu. So pagi tu tengah duk borak2, tetiba terdengar plak bunyi kucing bergaduh. Pegilah aku mengintai sapa punye keje nie. Rupe2nya kucing2 kat umah nie bergaduh dengan kucing luar. Hah ko, punya dasyat diorg nie bergaduh siap kuar segala isi perut. Nasib baik perut tak koyak, kalau tak susah gaklah aku nak cari Vet yang bukak on weekend nie.

Jalan penyudah, mak aku bawak air sebaldi siram kat diorg nie, abis tu dah bergumpal sampai tak leh dileraikan, itu je caranya. Senang. Mak aku pun tak kene luka kan.

Abis tu, dah busuk cam tu kenalah mandikan diorg nie. Hah korang tengoklah nie.

Didi - Kucing betina paling tua sekali, kalau tengok dia dekat, kurus kepeng je.

Kiki - Kucing Jantan paling aku sayang, sebab dia orang je hitam. Mata dia plak kuning. Seram oo bile tengok dia waktu malam. Menakutkan.

Kurus je bile kene mandi, Siap sampoo bagai okeh!

Kesejukan diorg nie, cian ek! tapi cam ne degil sangat kan.

Lokasi kejadian - Antara rumah kucing yang mak aku but sendiri.
Ada 4 rumah kucing sebenarnya.

Tapi apa pun lepas badan diorg nie dah kering, cepat2 aku kuarkan dari bungalow diorg nie. Bagi can diorg pegi berehat, main-main dengan kucing yang lain. Actually aku ade 11 ekor kucing, macam2 jenis. Kebanyakan baka campur. Sebab tu bulu diorg nie ade yang kembang dan ade yang kuncup. Ade seekor berat dia lebih 10kg.

Ermm nanti aku citer lagilah coz terlupa nak amik gambo. Kalau ade gambo best sket nak citer kan.

p/s: La korang ingat aku dgn mrBig cam gangster/ganas kan, tapi ktorg nie animal lovers okeh!!

9 comments :

BeaN MorENo said...

aku tertipu...hak3...

Matjoe said...

malas nk bela haiwan pasal mereka mengeluarkan najis.

CikLilyPutih said...

@Bean
aku tau ko suker entry2 cam ni kan

@MatJoe
betul cakap ko tapi aku suker

Natasha said...

hahahaha ingatkan cerita menggairahkan...rupa2nya cm bean gak tertipu

Aus MeLankoLik said...

la , mandikan dalam sangkar ke ?
haha..
awat x pegang je..
mencabar sket..
haha .

CikLilyPutih said...

@Tasha
la terkene gak ke

@Aus
bukan tak nak pegang, tapi diorg tengah garang masa tu. itu yg takut tu. kang kene cakar plak kan

CatlinaFly said...

lily: me sokong u..:) ade 2 ekor kucing kat umah..cuma smpi sekarang belum temukan dgn baby, diokucing duk kat pantry dekat dapur..luas gak la..dah jadi cam bilik kucing..sekor persian, sekor kampung..i bela indoor..

CikLilyPutih said...

@Catlina
persian? mesti cantikkan. my mum bela indoor & outdoor maklumlah umah kampungkan. Cume 2 ekor je tido dalam umah yang lelain tu kat umah diorg.

Farah said...

weii tajuk tak tahan beb! hahahaha