Sunday, March 21, 2010

Cerita Si M & M, sangat menarik tau!

Hi korang,

Wah lebih santai nampaknya kan? maklumlah ari minggu. semuanya malas mood. Dari bangun sampai nak buat sarapan pun malas.
Sapa M & M nie? bukan coklat M&M tuh, tapi initial untuk kawan aku yang namanya Mar dan hubbynya Mat. Itu yang ktorg geng2 gelarkan M&M tuh. Bukan apa senang nak ingat.
Pagi semalam (sabtu) dlm kul 7am aku dapat call dari si M(mahadir).Aku x perasan bile 3 call baru aku tersadar, rupanya dia yg call. So ini yg terjadi:

 ML: J, MB ade call ko tak?
Aku: x de plak. apa cer nie pepagi cari aku?
ML : si MB, nie buat hal plak. Cari pasal dengan aku. Tetiba dah x nak bercakap dengan aku. Bile terpaksa cakap, dia tengking2 aku. Ade ke patut? Aku nie kan laki dia.
Aku: Beb, mesti ade sebab kot, ntah2 ko ade sakitkan hati dia ke? mane tau kan?
ML : Ntah, bile aku tanye dia x nak cakap. Tapi yang paling sakit ati nie, si marissa nie dia buat tak tau je. Melalak ke nak tukar pampers ke, dia buat bodo je lah.
Aku : Oit, itu dah lebih tuh, si marissa tu bukan anak patung ke kucing ke yang dia buat cam tu.
ML : ermm tak perlah, kalau dia tepon ko, ko try2lah korek dari dia ek. mintak tolonglah sesangat okeh.
Aku : yolah, aku cubalah.
Selang beberapa minit, aku baru nak kacau cekodok pisang aku, hp aku bunyi plak. Dia tengok kat screen rupanya MB call, so aku pun angkatlah kan.

MB : beb, ML ade tepon ko tak?
Aku : x de pun(padahal bohong sebenarnya,demi nak korek rahsiakan). Hah ape cerita nie? pepagi dah cari aku nie. mesti ade hal nie kan.
MB: nie pasal ML la nie. Dia janji dengan aku nak bawak aku jejalan cuti sekolah nie. Kan aku nie cuti 1 week(dia cikgu), x kanlah x leh cuti. 
Aku : La dia keje kan, ko nie cubelah paham sket, dia kat keje construction line nie, memang x kenal waktu rehat. Aku taulah, aku pun same line dgn dia kan. Lagipun ko x leh jalan sendiri ke? Kete kan ade.
MB : masalahnya dia dah janji dengan aku. Itu yang aku x leh terima tu. Geramnya aku lah. 
Aku : Beb, ko kene faham & sabo, ko kenal dia lebih dr aku kenal dia kan. mesti ko leh paham pattern keje dia. Nie marrisa mane nie?
MB : ntah, dengan bapak dia lah. mane aku tau.
Aku : ko x leh cam ni, marrisa tu tanggungjawab ko. Anak tu. Ishk ko nie. 
MB : ala lantaklah, bapak dia jagalah.
Aku : ntahlah, aku cume nasihatkan ko je. Itu je yang aku boleh tolong. Lebih2 kang kata aku kepoh plak. Ermm nanti apa2 call aku tau!
MB : tengoklah nanti ek. thks anyway!

So sampai petang, aku lom terima satu call pun dari diorg laki bini nie. Ntah apalah nasib anaknya si Marissa tu. Aku pun x tau. Kalau aku dekat dah lama aku amik Marissa tu duduk dengan akulah.

Itulah secebis kisah rumahtangga masa kini. So korang, boleh bagi pandangan sket dalam hal nie? Bagi aku dua2 ego nak tunjuk beso kepala. X nak mengalah.Yang dah kawin silah bagi pandangan, yang blom kawin pun bagilah pandangan gak ek? plz plz plz

p/s: Apa-apa pun, M&M cair dimulut, bukan ditangan. Tak gitu?

11 comments :

Miss Q said...

Ohho. Tak layak bercakap sebab I org bercerai. Karang bias pulak

pasal Mary Kay tuh, email I nanti keh. Nanti I btau camne nak register

karipapsayur@gmail.com

TQ

helena's said...

kelaka.haha rasa bende tu simple jek.tp tulah kalau masuk bab berjanji nih kan..

dua dua tu kene bincang lah,kalau betul laki tu takleh bawak ,masa tuh,bawak masa lain,.atleast tertunai jugak janji.even g jalan je pon.

manusia nih pasal janji pon boleh jadi kes besar sebab nya JANJI.hehe

sekian dari cikhel yang belum berkahwen.hahaahahaha!


pakwe pon takde.huakakaka!

Natasha said...

kecik2 punya hal..napalah nak libatkan anak....

yang mak dia x kanlah x ada hati perut... x kn sbb marahkan bapak anak jadi mangsa...tak ada akal betul lah...

ko ckp kat kwan ko tuh...x yah lerr sellfish sangat...

setakat x blh nak bercuti takkan nak lepas geram kat anak...laki dia keje pon tuk dia dan anak2 gak...

ishhh x faham aku.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.hehe akak dh mcm keje ngan jais plak
.bg nasihat agama bagai
.hehehe

Alynn Notnot said...

sian marissa tu T_________T if gaduh, or ada salah faham, anak tu tetap tak bersalah, jadi tak perlulah hukum dia kan?

farhana said...

Hermmmm.....
soal berpasangan ni, kena give n take..
Agak2 kalo da janji, kena la tunaikan, kalo xdpt pon, bgtau sebab..
hati perempuan kan mcm kerak nasi...bila rendam dgn air, lembut la =)

Btw, sy xkawen lg..hehehe

CikLilyPutih said...

@Miss Q
ala komen pun tak per. at least leh tau gak pandangan miss Q kan.
nanti kite email ek, pasal mary kay tuh.

@CikHel
hah itulah bile 2-2 keras kepala kan.

@Tasha
masalahnya kawan aku tu x reti
bahasa, dia ingat dia anak dara lagi kot.

@Fat
bukan jais la, pusat kaunseling sekolah je heheheh

@Alynn
itulah orang kalau tengah marah, anak pun boleh lupe.

@Farhana
itulah. x tau nak cakap cam ne lagi lah.

hisham said...

salam...ML tu ape?..make love ke...huhu

Lady of Leisure said...

hmm.. i perempuan tapi sorry to say rasa macam kesian sangat pada si anak dan suami bila dia buat mcm tu, kalau ye pun marah kat suami, jangan la lepaskan tanggungjawab pada anak just sebab suami tak bawa gi jenjalan...
jenjalan tu bukan penting sanagt kan..
errrr... ni cuma pandangan yg tak seberapa...tapikan kadang2 bila isteri dok tekan2 suami mintak itu ini kemudian bila suami tak dapat tunaikan, lama2 suami pun fed up...
kadang2 org lelaki ni ego, bukan tak nak bawak anak berjalan but may be budget tak mengizinkan, dia cakap la sebab keje, tapi isteri kene faham.. jangan terlalu meminta n merajuk bagai... hehe...

Matjoe said...

beb, itu hubby jgn berjanji lain kali.
ni masalah kecil, si perempuan kene tolarate laa. tp yg laki kene compensate nnti.

CikLilyPutih said...

@Hisham
nama laki kawan aku tulah

@MatJoe
hal itulah aku rasa masalah kecik je. kenape diorg nie nak memperbesarkan ek!

@Lady of Leisure
saya sesangat bersetuju dengan pendapat anda. Thks a lot.