Thursday, March 11, 2010

IbuMertuaKu Dera Aku!

Salam bahagia,

Aku kena dera dengan omak mertua den? (la apsl aku ckp negori plak nie)
La korang giler ke ape? no way man, omak mertuo den nak dera aku. Aku yang dera dia adalah hehehhe..
mama jangan marah, selalu suruh mama masak ikut tekak ktorg kan.


Aku kene tag lagilah, dengan sape lagi. si Tasha nielah. Suker nau dia mengtagged aku kan
Tajuk tag ini MERTUA vs MENANTU
Dalam tag ini anda harus membicarakan segala sesuatu tentang siapa pun yang anda sukai...

Sape lagi, omak mertuo denlah. Sonang cito!

Pn Sabariah Sharuddin


1. apakah hubungan anda dengan dia...
Ibu Mertua ku


2. 5 impression terhadap dia?
Seorang Ibu yang tabah dan penyayang
Seorang Pekerja GrandMillennium yang sgt mesra rakyat
Seorang adik yang sgt mengambil berat tentang kakak2nya
Seseorang yang pada mulanya aku anggap sombong. Betul ko.
Seseorang yang suker cakap cam nie 'aiiiii (dengan nada yang panjang, sambil ade sket cam menyindir bunyinya)


3. Perkara yang paling memorable dia lakukan kepada awak?
Dia suke masakkan masakan kegemaran aku, belanja ktorg semua pergi bercuti.


4. Perkara yang paling memorable dia katakan pada awak?
Kalian nie kann…….!!! (nada yang dia cakap tu sedap didengar)



5. kalau dia kekasih awak?
Ko giler ke, mane boleh!!!!!



6. kalau dia jadi musuh awak?
Rugi ooo jadi musuh, nanti x dpt makan best2



7. kalau dia kekasih awak, awak akan??
Korang nak suruh aku jadi lesbian ke?



8. kalau dia jadi musuh awak mungkin kerana
Kerana aku kawin dengan anak dia ler (apa daaa)


9. overall impression tentang dia?
Very Sporting mother in law


10. the most desirable thing to do to her/him
Pegi beli ikan dengan pegi nursery sesama. best oo, my MIL pandai telek barang2 nie


11. apakah awak rasa pandangan orang terhadap awak?
Terlebih peramah, perangai giler2 sket


12.apakah sebenarnya perangai anda?
Mudah mesra rakyat.


13. perangai anda yang anda benci?
Big Malas..


14. orang yang anda ingin bersama...
Syaiful Ridzman aka mrBig


All the S.R.O

15. katakan sesuatu untuk orang-orang yang suka anda
"im happy to be frens with you"
16. tag 5 orang

~Byzura~
~
Bean~
~K ina KL~
~Amy~
~MatJoe~

17. no 2 ada hubungan dengan siapa?
Dengan bini dialah, takkan dengan aku plak

18. no 3 lelaki atau perempuan?dan ada hubungan dgn sape?
Pompuan, ada hubungan dengan suami dia & keluarganya

19. no 1 single kah?
Single time keje je, kalau kat umah dia married lah

20. no 4 belajar apa?
Belajar cara2 menjadi ibu yang baik & isteri yang Mithali

21. no 5 buat ape...
Tengah kira2 cukup tak duit OD untuk tampung belanje bulan nie


Geng, sila jawab tag nie ek, lambat pun tak per janji jawab tau..

14 comments :

BeaN MorENo said...

nasib baik mak mertua aku tak tau berblog bagai ni ha...hak3

Natasha said...

tahniah!!!!! tahniah!!!!!!

Natasha said...

tahniah!!!!! tahniah!!!!!!

CikLilyPutih said...

@Bean
mak mertuaku pun tak tau, tapi dia ade informer... huahuahuahua...

@Tasha
ye tahniah, penat aku nak siapkn. tapi lain kali tag aku lagi ek. tinggal satu je lagi nie

enyheartsdiamond said...

jgn tag eny..eny tak akwen lagi :))

teeheeeheheheheee :D

Liza said...

i love my mom in law, she is such a great lady!

unlisted_one said...

uii,..best tuh, mak mertua sporting. mak mertua i pun layan jgk masak ape2 yg kitaorg nak..hehe.

CikLilyPutih said...

@Eny
okeh, k lily tag bende lain plak ye

@Liza
me too. she's great!

@Nia
me too. order saje, trus dapat

Natasha said...

untungnya korg sume:(

sWeEtDaRLinG said...

aku ke tu?? aku kena yang kena tag tu...? walaweii, tak sompek ni den nak melayan tag ekau malam ni.. sok2 kalau den ingat, den datang balik sini yoo...

anyway, best siot mak mertua ko sporting!!!
sweetdarling79.com

CikLilyPutih said...

@Amy,
ala ko jawab je bile ko free, aku amik masa 1 week nak siapkan tag nie tau!

Matjoe said...

ececeh, insan terpilih lagi terpilih la plaks

CikLilyPutih said...

@Matjoe
jawab je tag aku, jgn komen! huahuahuahua

Anonymous said...

Pretty nice post. I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again soon!