MY HISTORIC MOMENTS

Monday, March 1, 2010

War Paintball Gathering! Kite Perang!!!

ewah, aku pegi berperang? ishk biar betul korang nie. Bukan aku lah. Aku tukang sibuk dan tukang tengok je. Ermm event nie Sabtu lepas. Aku baru ada kesempatan nak update ari nie. Maklumlah lah edit gambo tu dekat nak 4 jam. Actually banyak gaklah gambo mr Big amik, tapi kebanyakan warna hijau je. Maklumlah dalam hutan kan.

Apa-apa pun layan gambo2 nie dulu ek

Makan2 kat Mc D dulu.sarapan pagi lapo lah. Sambil makan sambil borak sambil gossip, sambil tunggu yang lelain datang. Tulis2 alamat blog lah. Macam2 lagi.
Terus ke tempat acara, penat ooo. kene panjat bukit. jalan kecik je. Adventure sungguh

Sessi Penerangan dgn taiko aka tokeh kat situ. Tentang keselamatan game nie. Si Tasha plak tunjukkan equipment2 spt marker,socks,loader dan cara gunakan jugak.
Berkenalan dgn bloggers. Majoriti aku tak berape nak kenal. Tapi nanti tolongla kenalkan diri sekali lagi ye. Aku nie kan pelupa sket orangnya ye. Jangan marah.
Tembak jarak dekat. Belajar2 cara pegang marker, tembak jarak dekat. Orang kata apa? familiaration lah kononya. Tapi diorg nie sayang pallet, duk dalam kubu je aku tengok.
Tembak jarak jauh. Hah pas rehat jap, diorg kene masuk plak dalam hutan. Amik memasing2, berdentam dentum aku dengar. Sayup je. Maklumlah x leh nak ikut kan.
Lawan plak dgn team lain. hah amik korang, lawan team lain plak. Beriya-riay aku tengok. Nasib baik menang. Kira hebat lah diorg nie. Go bloggers!!
Sessi tutorial. Bagi nak abiskan pallet yang tinggal sket tu, ktorg yang pompuan2 nie dapatlah merasa main paintball nie. Aku dah penah cuba dulu, so kira try lagi sekali lag. Memang seronok tau!
Acara penutup plak. Macam-macam nak buat pas nie. Plan bukan main gaya lagi, jadinya lom tau lagi. Tapi apa-apa pun aku akan tetap menyokong apa yang diorg buat nie. Sambil kutip hutang sempat amik2 gambo plak tu. Macam2 lah, sampai macam2 bau pun ada..

Sebenarnya ramai tapi malas nak bangun. Yang dah balik pun ade gak.

apa macam enjoy tak tengok gambo2 nie?. Kalaulah korang nak gambo2 original nie di sent trus ke korang, caranya senang je. Sila komen entry ini dengan details berikut, nama, blog, email,nak gambo yang mane, pakai baju apa masa tuh.

Contohnya cam nie :

Nama : CikLilyPutih
Blog : http://www.sigilatv.blogspot.com/
Email: ciklilyputih@gmail.com
Baju: warna hijau sama dgn mr Big gak
Gambo mane: semua gambo tau.

hah lagi satu contoh:
Nama : Eyriqazz
Blog: www.eyriqazz.blogspot.com
Email: eyriqazz@yahoo.com
Baju: warna putih
Gambo mane: gambo yang kene tembak kat mata.

hah lagi satu contoh:
Nama :Aus
Blog : http://www.ausmelankolik.blogspot.com/
Email : aus......@yahoo.com
Baju: Coklat
Gambo mane:semua gambo yang ade muke eny je tau, orang lain x yah!

Hah cam tu lah. Ingat tu, apa-apa pun aku akan masukkan lagi gambo2 yang hot2 kat entry akan datang okeh.

p/s: sebenarnya penat nak edit gambo. Itu yang buat slow2 tuh

19 comments :

Jard The Great said...

warghh jeles..

Aus MeLankoLik said...

owh kaka lily , da betul da .
cuma email je..

ausmelankolik@yahoo.com

haha..sonang keje..

||| PöJìé PööH ||| said...

Kak Lily comel!!
Ini POjiePooh cute mai mengadap pas kne sound soh baca entri..
Hahahah..
Nak gamborrrr ek..

Nama : PoJiePooH
Blog : http://pojiepooh.blogspot.com
Email: pojie_kmj2002@yahoo.com
Baju: Warna hitam lengan panjang.
Gambo mane: Nak semua gambo tau!!

pink_butterfly said...

waahh........seghonoknyaaa!


jelesss x dpt g!

pink_butterfly said...

waahh........seghonoknyaaa!


jelesss x dpt g!

CikLilyPutih said...

@Jard
jangan jeles okeh! nanti ada lagi paintball war tau..

@Aus
kira pandai gaklah kakak ko nie kan.. nanti aku pinangkn si eny tu utk ko.. siapkn je duit hantaran org perak tau

@PojiePooh
semua gambo? okeh. bisa di atur..

Melz said...

kaklily

melz melaporkan diri

Nama : melz a.k.a melromeo
Email : muzammil@bsdit.com
blog : melromeo.blogspot.com
baju : kejab merah kejab biru . kejab oren terus coz kena tembak miahahaha
gambo mana? semua . yang penting ada aus ngan eny.nak bikin ayat miahahaha

neway mekaseh kak coz join! nie yang semangat nak buat lagi nie wakkakakaka

BeaN MorENo said...

lily...aku yang kacak ni pun takkan ko xnak kasi...ces...penat aku set rambut tau...

CikLilyPutih said...

@Cikgu Yann
jangan jeles okeh

@Melz
gambo aus dgn eny? bisa diatur sekarang gak k lily anto

@Bean
ko jgn nak merajuk, jap lagi aku anto okeh!

Matjoe said...

wow, pegi jugak ko.
mmg macam seronok. next time ko mesti main

mrHan said...

Hai k.lily....

hehe nak gambau semua....
bkn nak bt gosip...bkn nak buat bahan....saje buat kenangan..first time menembak ni....first gatherin..ngan all blogger yg cool n sempoi..

Nama: mrhan
email: khan.bitm@gmail.com or krizalid_shah@yahoo.com
blog: gear6.blogspot.com
baju: Semasa datang memakai baju coklat belang putih.... semasa nak menembak memakai baju hitam purle ade tulisan "Apa Saja Bila gila Musica" ..semasa menembak memakai jaket coklat ....

yehhh terima kasih in advance

Jogger said...

kak lily...

Nama : Jogger
Blog :http://blogjoging.blogspot.com/
Email: blogjogger@gmail.com
Baju: Warna hitam ada lambang twisted kat bahu. Pakai sapu tangan kat kepala warna kelabu. suar paintball warna merah. Yg abg Ridz jerit2 tp saya buat x dgr masa ada org kat depan tu..
Gambo mane: Yang ada gambar saya kengkawan lain...

makdara terdiva said...

huh! bestnye..tapi takutla kena tembak..cam real jerr...hakak alegik!!

helena's said...

aduh...rugi tak dpt tembak..alahai!!gerammmmm!

CikLilyPutih said...

@ MrHan & Jogger
susah betul nak bezakan korang nie. tapi apa2 pun balik kang k lily tanye mrbig yg mane satu awak berdua. gambo dalam pemprosesan untuk di hantar okeh!

@Makdara
ktorg yg x main nie pun boleh kene percikan pallet tuh, abis seluar tau.. anyway memang best walaupun dpt rasa kejap je tembak

@CikHel
lain kali kite buat lagi tapi pompuan2 yang lawan. nak tak?

helena's said...

Nama : cikhelena
Email : erena_latisha@yahoo.com.my
blog : helenalatisha@blogspot.com
baju : putih gambo spek banyak2..hahaa
gamba~semuaaaaaaa!haahahaha

YobSumo said...

Nama : YobSumo
Blog: yobsumo.blogspot.com
Email: r_ihays007@yahoo.com
Baju: warna kuning
Gambo mane: semua gambo sebab saya perasan kacak. terima kasih.

Natasha said...

Nama: natasha-e1
nak semua pic.... sebab setiap pic ada kenangan tersendiri:)
plsssssssssssssssss

enyheartsdiamond said...

kak lily..nak!!!

Nama :ENY
Blog : http://enykikilaladediamond.blogspot.com/
Email : erniesz@yahoo.com
Baju: BLINK-BLINK
Gambo mane: semua gambar yang ada muka eny laaa :D