Monday, March 29, 2010

Baru Balik Dari Le Paris, Paris.

Salam korang,

lama x update ek. Last week busy sket lah. Macam2 bende kena buat. Yelah surirumah kan. Banyaklah surirumah, last week aku berjalan a.k.a bercuti. Percutian yang langsung x plan, tapi menyeronokkan.

Suppose turn ktrog balik umah mak mrBig kat Setiawangsa. So packlah barang2, dah nama balik kampung kan. So pas pegi kenduri kawin Nia, ops adik Nia., mama call ajak pi melawat cousin ktorg yg accident kat PD, ktrog ok je. So sampai PD, tengah lepak2, tetiba terdengar sesorang cakap cam nie:-

Auntie Jie : Jom tido PD nak?
Mama : Hotel ke? Cari apartment lah. Senang nak lepak2 borak2 kan.
MrBig : Ktorg ok je. X kisah.
Org Lain : La korang je ke? Ktorg?
Auntie Jie : La jomlah, the more is the merrier.

Dah puas soal-selidik cousin ktorg tuh, so reramailah kuar cari apartment. Rupanya bukan mudah nak cari aptment yang kosong time2 weekend nie, even bukan cuti sekolah pun. At last dekat kul 10 barulah dapat. Costa Rica Apartments.Kira not bad gaklah tempat dia. Aku pun baru 1st time ke sini.

So pas check in, tak de buat apa pun. Melepak je borak2 sambil makan2 sambil minum kopi. Kemudian family ktorg yg lain pun datang gak menyinggah sesaje je. Borak punya borak, at last entah pukul berape tido pun x perasan.

Bangun awal, coz tv terlupa nak tutup. So semua orang kene paksa bangunlah. Sempatlah online kejap, memang sekejap pun x sampai 10 minit. Then our uncle bawak b'fast. So yang mane b'fast kat bawah dah turun, yg b'fast kat atas makanlah dulu. Budak2 kecik dah selamat terjun ke swimming pool.

So kenyang, ktorg reramai turun keswimming pool, nak bagi penuh lagi kolam tu dengan orang kan. Berenang pun ala carte je, coz ramai orang. Berenang kejap, berendam je lama. Kemudian dah bosan, jalan2 kat pantai gak. Pantai ok ok je. X mandi pun, malas. Dah jalan2 terjun balik ke dalam pool.  Mandi manda, then naik atas mandi lagi, kemudian pack untuk balik.

Terasa aku nie kecik kan!

Melompat untuk jadi tinggi

Ye, melompat lagi ek!

Us..
Anyway seronok gak, bercuti x plan nie. Senang x yang bende nak bawak. Kalau plan kang, Sibuk nak bawak BBQ set lah, nak masak2 lah. Nie senang je, semua beli kan pasar malam.

Its fun outing dengan family nie. Seronok jadi bebudak balik kan.

p/s: jom pi mandi laut nak?

9 comments :

Matjoe said...

bikin mari punya title. sah2 kalo btol2 paris aku nk sevenier

BeaN MorENo said...

pegi tak ajak

Lady of Leisure said...

bestnyaaa... menarik gak costa rica tu kan... ada pool menawan hehehe... pd ni pantai dia camana skrg? nampak masih cantik kan..

eyriqazz said...

fuh ..bestnya..dah lama tak pi PD...

CikLilyPutih said...

@Matjoe
kalau ke paris, mesti aku war2kan kat korang.

@Bean
ok lain kali gath kat PD, ade berani?

@ Lady of leisure
pantai biasa2 je, ktorg mandi kat pool banyak

@Eyriqazz
hah jom pi PD nak? reramailah

isabelle said...

ooo..gmbr last tu konon2 tampal blog link sbb nak kaver perut ye..hehehe.
comel la u ni

Liza said...

we had our family day here before, not bad

CikLilyPutih said...

@Isabelle
alamak! cam ne tau nie. malunyeeeee
memang pun kan utk cover perut

@Liza
memang best tpt nie

Anonymous said...

found your site on del.icio.us today and really liked it.. i bookmarked it and will be back to check it out some more later