MY HISTORIC MOMENTS

Wednesday, March 3, 2010

Gleneagles Intan? sapo plak nie

Salam bahagia.

Gleneagles Intan? ermm apa bende nie? Orang ke nama tempat ke? Hah aku tunjukkan korang.

Hah hospital lah. Apsal plak tetiba aku nak tulis pasal Gleneagles Intan nie. Ala bukan ape, 2-3 ari nie aku tak update entry pasal nielah. Aku ke yang sakit? Uihks bukanlah. Sape lagi kalau tak bukan mrBig aku nie.
Dah 2 bulan dia ngadu dengan aku tangan kanan dia sakit bile angkat bende berat. Sket2 sakit, angkat itu sakit, angkat ini sakit. Bile aku dah membebel hah barulah sibuk ajak aku ikut dia ke sini, ala bukan ape dia malas nak drive. Jadi aku lah yang jadi supirnya yang setia angkut dia kesane ke mari.
1st time pegi hospital nie. Langsung tak sama dengan hospital kerajaan. Maklumlah 5 stars kan.Mengikut surat doktor yang mrBig dapat tuh, dia kene refer Specialist Orthopedic, Dr Chan. So ktorg pun pegi lah menregisterkan all the details. Proses kejap je tak sampai 10 minit pun. Dah siap isi borang bagai, ktorg di suruh nak ke tingkat 1 untuk ke Clinic Dr Chan nie.
Bile naik tu, rasa cam impress sesangat bukanlah nak kata canggih tapi enviromentnya cukup menyakinkan bahawa doktor kat sini cam good2 je sebenarnya memang pun bagus. So bile masuk clinic Dr Chan, lagi sekali ktorg tapi bukan aku mengisi lagi form2 yang patut. Then cam biasalah kenelah menunggu, sambil tunggu tu, ktorg dihidangkan dengan makanan yg sedap2 belaka. Ishk tipu belaka semua tu lah! Dalam clinic mane leh makan, ktorg tengoklah tv rancangan kesihatan okeh. Tak sampai 10 minit, nurse yang sihat tapi seksi dan ramas mesra panggil ktorg.
So dapatlah jumpe Dr Chan nie, orangnya not bad gak. Ishk aku nie kan..gatal tau. Baiklah, cakap melayu fluent sesangat,pandai buat kelakar plak tu. So kenelah mrBig diconsult. Dr Chan tanya itu ini, begitu begini. Ermm pendek kata macam2 soalanlah yang kuar. Maybe somewhere daging dekat tulang tangan tu bengkak.
So kenelah pegi X-ray Dept plak, turun balik. Pegi ke main building. Kat sini lagi best, segala mak neka kedai ade. Dari kedai makan sampai kedai gunting rambut tau. Tapi itu bukan tujuan ktorg. So berjalan ke tempat X-ray. Sampai sana orang ramai, tapi ktorg tunggu tak sampai 15 minit pun untuk proses X-ray nie. Kejap je dah siap. Then naik balik jumpe Dr Chan. Pas Dr Chan tengok X-ray, dia cakap not to worry, nothing yang patah, stil boleh makan lagi.. Apalagi berdekah2 ktorg gelak. Pasal makan dia boleh cakap. Ihsk kelakau betul lah.

Pas proses amik ubat, surat MC dan surat fisioterapi. Ktorg pun pegi merendek ke tempat lain plak.La nak kene citer gak ke.. Ermm nantilah.Gambo2 pun ntah kemana ntah. So tungguuuuu...

Apa pun hospital kerajaan dengan private hospital, memang tak sama langsung. Dari pelbagai segi, private hospital memang superb. Mahal memanglah mahal tapi berkualiti. Hati pun x sakitkan. Bukan nak menunjuk kite nie banyak duit tapi keselesaan tu penting. Bukan hospital kerajaan nie tak bagus, cume segelintir perkara yang menyebabkan diorg ke bukan pilihan yang pertama.

Small notes:
kepada bebudak yang main paintball ari tuh, aku x sempat nak email gambo lagi kat korang. Tapi kalau korang nak cepat, korang tagg mr Big kat facebook : Syaiful Ridzman Hah berlambak2 gambo yang kuar tau.
If u insist nak email gak, tunggu okeh!!

p/s: korang plak prefer hospital mane ek?

11 comments :

Aus MeLankoLik said...

lol , big boss kite saket ke ??
isk2..
jage kak lily..
hehehe..

anywat , rasenye x wish lagi hepi bufday aritu..
hehehe .

Liza said...

private hospital mmg better but sometimes bila tgk harga, baik pun boleh sakit balik

CikLilyPutih said...

@aus,
jagalah nie. nasib baik berak dia x suruh k lily cebokkan tau!

@liza
memang betul pun, tapi lom sakit lagi.. simpan duit bebyk

Matjoe said...

keje kt company besau leh dpt rawatan kat hospital private. apa2 hal pun, in the first place mmg takmau sakit...

Matjoe said...

sila tampilkan gambar nurse yang seksi untuk beramas mesra untuk tatapan pembaca di sini. aus bean daydeck malahan encik matjoe mmg teringin melihatnya

Matjoe said...

lily, my colleague yg anak dia recently meninggal yg i story dalam blog memula ngadu sakit kt kaki, memula doctor check cakap kurang kalsium at the end dh lama lepas tu br doctor detect kanser. sebab apa? coz awal2 tu doctor tak check on possibility cancer. anyway kalau mcm x pulih2 lagi maybe ko bleh request sendiri kt doctor untuk check kot2 related dgn kanser tulang

CikLilyPutih said...

@Mat joe
betul ke? takut plak aku. pas nie aku plak la yang pegi check.

nurse sihat sexy tuh? mane bole nanti korang plak x leh tido malam dek terbayang nurse tu kan

Ida chubby said...

semoga Mr.Big bertambah sihat :)

CikLilyPutih said...

@IdaChubby
hopefully. akan u paksa dia makan ubat setiap 6 jam.

kak ina kl said...

salam lily..kesian kan..tapi bab boleh makan lagi tu akak suker..
kalau idak payahlah mr big nak makan ..terpaksalah kamu yang suapkan..

CikLilyPutih said...

@K ina KL
dia mane bole tinggal makan, itu yg penting tu kan.. hehehheh