MY HISTORIC MOMENTS

Tuesday, March 23, 2010

Workaholic, itu aku

Salam bebs,

Nak tanye korang nie, aku nie seorang workaholic ke? Korang agak2. ermm rasanya tidak kot. Tapi bebudak kat opis nie gelarkan aku workaholic sebab diorg x penah nampak meja aku nie bersih dan kosong dari start keje kul 7 sampai kul 7 malam cam tu gak lah.Mana taknya pagi menimbun, tengahari kang surut sket, petang bile diorg balik dr site, bertimbun balik meja aku.

Tapi cube korang tengok gambo2 nie (diambil tadi)

Pandangan Jauh

Pandangan Sisi (Eh, cawan minum milo pun kat situ lagi lah)

Pandangan Depan (Buku nota yg sentiasa kat tangan.)

Ini adalah sebahagian dr paperwork2 yang kene buat. Lom tengok yg lelain lagi. So workaholic ke tak? Rasanya ntah kot. Aku rasa ramai lagi orang yang lagi teruk keje dari aku. Walaupun aku nie based technical, tapi keje2 admin pun kene buat gak coz lom cari lagi bebudak admin untuk tolong aku. Dahlah sekarang nie part time jadi PA untuk bos German aku plak. Ermm macam2 lagi lah keje2 machai yang aku kene buat.

Apa-apa pun ini dah jadi sebahagian dari hidup aku kan, so kenalah buat sesungguh hati kang x berkat duit gaji tu kan.So far aku lom penah complain lagi dengan HR,mlaslah nak kecoh2 kecuali dgn mrBig jelah.Tapi kalau aku tak workaholic, makin bertimbunlah kertas2 yg bercetak nie kan, but I really love my job.

Kalau dah dalam jamban pun nak keje gak, payah dik non!
all grafic pics from google.com

So korang plak cam ne? Rajin cam aku gak ke? ke rajin surfing time keje nie??

p/s: sebut betul2,wor-ka-ho-lic tapi bukan alcoholic or acrobatic okeh! tapi minum horlics bole.

14 comments :

CIK NANA said...

Salam kenal cik lily..
Nana suka blog nie.. pics cantik2.. :)
Herm.. workaholic is not wrong, provided we priortize things accordingly! :)

toughcookie said...

haha i suka gambar kat jambs tu sebab kekadang i will bring my E72 untuk buat kerja lebeh kurang la ;P

Matjoe said...

yg penting ko enjoy n cherish work ngko. work comes second after family.

intanurulfateha (◡‿◡✿) said...

.rajin nye akak!
.gaji mesti masyuk kan?

.kak!
.jgn lupe cendol tym gatsby nnti
.kuikuikui~

CikLilyPutih said...

@Cik Nana
salam kenal awak gak, TQ for suker lepak2 kat sini

@Juan
kekadang terbawak gak hp ke jambs coz asyik sesangat main game.

@MatJoe
eh, mesti family no 1 kan? kalau x, x kan perut si mrbig tu cam org pregnant 6 bulan kan. heheheh

@Fat
gaji? bolehlah sket2. la nk bawak cendol je, cepatla cair nanti. kite buat next gath kat air terjun ke baru leh bawak cendol kan!

dbalkis said...

salam kenal..okla tu cik lily,
kalau saya lagi malu nak menayangkan meja kerja..hehe

Lady of Leisure said...

bagus lah kalau workaholic cuma satu jer, kene jaga kesihatan, make sure cukup rehat...
:)

kak ina kl said...

salam lily..rajin sungguh kamu ni..hemmm kat tpt kamu ada tak nak pakai budak praktikal it.

helena's said...

meja kita kan..kemas je..hahahaa!

eyriqazz said...

saya tak workaholic..saya suka work life balance..hik3...

Asmahani said...

Cik Lily, apa bende yang kat sebelah mug tu? yang warna hitam macam kepala mikrofon tu?

||| PöJìé PööH ||| said...

gilerrr ah!
sure masyuk gaji kan!
so bila nk belanja?
hahaha..
sy gelak2 kan org, next mth byk event kne handle n attend..
mencik!

CikLilyPutih said...

@Pojie
nak belanje, boleh cendol tunggu next gath ek!

@Asmahani
bende hitam tu, bukan microphone lah, self inking chop. tapi klu nak melalak2 x de mic lehlah pinjam ek

@Eyriqazz
memang x nak jadi workaholic, tapi terpaksa huhuhuu

@CikHel
jelesnya meja bersih

@K ina KL
x pki budak praktikal la k ina, lagipun based german. agak susah sket lah

@lady of leisure
baik mak! heheheheh

@dbalkis
ala sesaje gatal nak amik je..

eyes143.. said...

waa.. neh mmg betul2 workaholic =