Thursday, January 3, 2013

REVIEW | Samsung GALAXY Camera Bukan Sekadar Camera Biasa Je


Hi Korang,

Wokeh nak citer pasal Samsung Galaxy Camera ni secara umumnya.


Semua orang tau pasal Samsung ada keluarkan camera terbaru mereka ni. But its not just a camera tapi lebih dari tu. Selain daripada upload gegambo korang ke Facebook, Galaxy Camera ni juga lebih kurang functionnya macam tablet. Sebabnya korang boleh upload gambo ke social media, check email, baca blog, boleh chit-chat thru messanger pendek kata apa-apa pun boleh lah.

GALAXY (tablet function) + CAMERA = Samsung Galaxy Camera


Cumanya dia tak boleh buat call je coz tak de function tuh but boleh 3G dan WiFi dengan data plan yang korang guna.


Screen bukan main besar tau 121.2mm (4.77") HD Super Clear Touch Display. Lagi seronoklah aku nak ambil gambo ye. Berkilat sungguh, super AMOLED la katakan.


Ada 3 standard mode cara untuk korang amik gambo iaitu AUTO, SMART dan EXPERT.

SMART Function, seronok guna ooo. Memacam gambo boleh amik


DSLR function, senang bagi photographer cam Mr Big ni.

So korang-korang tak berapa pandai nak guna tu, bolehlah pilih yang mana satu kepandaian tangan korang tau.

ZOOM plak.


Mak ai boleh 21x zoom. Hebat tak? Segala mak neka yang jauh pun korang boleh shoot tanpa ragu-ragu lagi ek. So boleh lah skodeng orang depan block aku ni.


Jap jap nak citer sket lagi, kita boleh bercakap jugak dengan smart camera ni. Atas tu senarai command yang korang boleh gunakan. Aku cuma cuba cakap SMILE je, eh jadi plak dibuatnya.


Dah lah nanti aku citer lagi ek, rasanya dah banyak info kat entry mukadimah ni. Esok-esok aku citer pasal function lain dalam Samsung GALAXY Camera ni ek.

Sekarang harga dia RM1850 + extra battery + RM388 maxis top up untuk data internet, itu pun kalau beli kat kedai biasa la. If dekat dealer RM1899 retails price.

Ok chow, nak pi godek lagi Galaxy Camera ni




14 comments :

shahrul hairy said...

SAYA MAHUKANNYA!!! arghhh... Samsung make me die!!

Yie Weezer said...

whoo..memang ohsem la smsg glxy cmra ni..nt lepas godek2..sambung cite lg ye :)

Mama Adam said...

hishhh... memang camera terhensem la sekarang ni...

pakai data plan yang tak tahan tu... byk mkn bandwidth la kalo gambar. tapi, mmg meletops la camera ni. teringin nk menyambar :)

Khalid Kyle said...

bestnye cik lily dh beli kamera ni!!!.dh sebulan mimpikan kamera ni tp x dpt nk beli bajet lari waaa. nanti entry akan dtg updatelah pic guna kamera ni nk jgk tgk kualitinyer. berdasarkan pemerhatian rata2 kata kamera ni best giler

boni kacak said...

pergh..agak menarik apa yang ditawarkan tu..hehehe

hazman aka species1980 said...

owhh... siap ada voice command tu ... menarik nie.... Aku rasa offer hotlink better dan celcom first yang kena kontrak berbulan2x tu

Nurfarziah kamil said...

rasa nak mengidam jugak gadget ni...huhuhuhuhuhu :)

Myvitrd said...

wah untung awal2 tahun dah dapat merasa samsung camera..

amirnawawi said...

Cam menarik jer kak.. Beli ker nih?

titan said...

dah beli ke lom ni? macam menarik plak tengok kamera ni.

illy ariffin said...

seronok nya ada galaxy camera.... kite tangkap picture pakai hp jerk :)

Noor Hafiza Mohamad said...

Bgusnye info akak..penat sy google nk tau cara guna ni..cara akak explain dh byk mbantu sy guna camera ni..tqvm yer...share la lg..

Noor Hafiza Mohamad said...

Wah....tq kak sbb sudi sharing.. dh faham skit2. Bgtau la lg..pls.. sy ni dah buta apa tu dslr. Br gak guna camera ni, kwn2 la jd model tuk sy shooting

Nine said...

Ok tak Cam nih ? warna putih ngan itam mana lagi ok rasa2 ? Instagram best Cam nih..