Tuesday, January 8, 2013

Seoul Garden, Sedap Gak Makan Ala Korea


Hi Korang,

Ktorg kalau balik kampung KL ni mestilah ada family dinner kat luar.


Biasalah bila dah penat berjalan satu KL time weekend ni, bagi chance sket lah kat omak mertua den rehat-rehat kan. Paling senang makan luar je lah.


So ktorg ke Festival City Mall, alah sekangkang kera je dengan umah omak mertua den ni, jalan punya jalan sampai ke Seoul Garden. Malas nak fikir, masuk je lah for dinner.

Lepas bayar lebih kurang RM226++ gituh (4 adult + 1 senior citizen (murah sket tau) boleh lah pilih tempat. Ya ampun, penuh betul dengan manusia kelaparan. Nasib baik ada meja tersorok sket, jadilah janji dapat makan.


Nama pun Grill Steamboat cuisine kan, so harusla cuba segala makanan yang disediakan kat buffet line tu. Hah letak semuanya kat dapur tengah meja dan tunggu sampai masak.


Paling aku suka curry squid dan coffee beef. Berulang kali pi amik, haruslah rasa kopi kan. Terbaik oooo


Kimchi adalah makanan rasmi orang Korea. Kalau nak ke sana mesti praktik makan kimchi ni dulu. Rasa cam sayur asin tu je lah.




Ok posing-posing sementara tunggu masak. Penting tuh, baru leh update status kat facebook kan.


Korang kalau nak ke sini, pi je kat Festival Mall Danau Kota tuh. Kat tingkat bawah sekali. 

Cam biasa gambo tak banyak coz ini bukan FOOD REVIEW ye. Heheehhe lagipun dah lapo sangat time tuh, itu yang terlupa nak snap gambar makanan kat buffet line tuh.

Selamat makan korang!




14 comments :

Goh LinLin said...

Penang pun ada outlet tapi len set up. This one looks nice

Saya Disini said...

:)

hazman aka species1980 said...

aku penah makan skali kat ONE UTAMA... memang best la kalau kategori steamboat bagi aku laa... tapi suka perisa bulgogi...

Nadia Gee said...

jom try kat Redwok Bangi...sane pun boleh tahan laa...

Aiza Haris said...

coffee beef memang sodappp..... nak kene pergi solgadenn gak ni... dh lama x makan situ

Fauzi Blues said...

Kenapa la tiap kali aku tgh lapar aku singgah kat blog yg tunjuk gambar makanan...? Aduiiii

mekjangok said...

hai..salam kenal ..salam follow..dari segmen mak dara..jom follow saya..

http://mekjangok-inilahakuseadanya.blogspot.com

♥MAMASYAZA♥ said...

memang nampak cam sedapppp sgttt

Nens Collection said...

Ya Allah sedappnyerr..kecur air liur
follow sini..dr blog mak dara

Mohd Lokman Bin Ramli said...

salam.. datang terjah dari link blog mak dara.. ^_^

http://www.lokmanramli.my

Mia Liana said...

sedapnya.. bab makan2 ni...

Amanda Suria said...

paling best bila bawak family pi makan...

ct kektus said...

tahun lepas adalah singgah sekali makan seoul garden. sekali makan hamir 2 jam sebab nak makan sebanyak mungkin. heheee :D

ohcikgu said...

tak pernah gi sini. sedap sangat ke??