Wednesday, January 2, 2013

Anniversary Dinner at Tupai-Tupai Bangi


Hi Korang,

Anniversarynya dah lepas 2 minggu lebih but ari ni baru nak citer kan.


Dalam sejarah wedding anniversary ktorg yang ke 5 ni, ktorg tak berjalan kemana pun. Sebabnya tak de plan nak kemana dan nak simpan cuti untuk pi outing best-best akan datang ni.



Kesudahannya hari tu, ktorg pi anto kereta buat major service 2 hari dan malamnya plak pi makan dengan family Mr Big. 2-3 tempat ktorg pi yang majoritinya penuh, yelah orang gomen dapat bonus katanya dan akhirnya sampai gak ke Tupai-Tupai Bangi ni. Alah dekat, mudah dan harga not bad.

abang dan adik

lapo ni 

abang dan adik kecik

Ada hidangan ala-carte but ktorg prefer steamboat buffet je coz amat berbaloi, boleh pilih apa je untuk masak sendiri. 5-6 round gak aku bangun duduk ambil makanan kan.




Sementara nak tunggu steamboat masak, ktorg duk bedal goreng-gorengan yang sedap dan banyak isi dalamnya. Tak payah nak korek-korek apa dalam nasi goreng tu coz udang dah siap kopek sebesar-besar dan sebanyak mungkin ada tau.


Korang nak pi gak, ishkk suka tau follow aku ni

Ni tempatnya:

Address: Lot 1513-A, Kampung Sungai Tangkas, Batu 18 Jalan Bangi (Jalan Reko), 43000 Kajang , Selangor, Malaysia


GPS Coordinates: N2 56.693 E101 47.152


Bagi aku oklah harganya, walaupun kata orang pricey but for me ok je. RM30 per person korang boleh apa jua hidangan yang di sediakan ayam, ikan, segala jenis seafood, segala jenis sayur, air 7 jenis termasuk kopi dan the tarik,bubur ayam, bubur manis, tapai ais krim pelbagai warna dan yang paling best ada nasi goreng, meehoon goreng, kuayteow goreng yang ada banyak isi dalamnya.


So total damaged RM290 ( 8 dewasa + 2 anak sedara cina tuh)

panorama shot, Cool kan

Rasanya Restoran Tupai-Tupai Bandar Baru Bangi ni lagi best dari Bukit Petaling punya sebab kat sini semua all in termasuk air, tapi kalau kat Bukit Petaling air kena order asing. Tak ke untung tu kan.

So, Selamat Makan Korang!

p/s: gambo tak berapa banyak coz ni bukan food review ye, semuanya snap guna Samsung GALAXY Camera.


7 comments :

Afasz said...

oo bangi. ada nampak kelibat tupai nil tp tk pernah nak try. sedap nye steamboat. lama tak makan :)

..:::FIRDAUS@HUDA::.. said...

Besnya... Makan puas...

Mr Lonely said...

visiting here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

Qashmere said...

Saya pon penggemar steamboat..hehe Happy Anniversary CikLily!

intanfirdaus247 said...

wah sedapnya makanan2 tu...happy anniversary

♥MAMASYAZA♥ said...

mesti sedap ni

KiD said...

kena nyanyi lagu selamat ulangtahun sayang... - IMRAN AJMAIN