Friday, January 4, 2013

Fish & Co @ Paradigm Mall


Hi Korang,

Ikan memang least favourite aku sebab takut tercekik tulang. Macam bebudak kata Mr Big, nak makan pun susah.

Teruk sungguh!


Tapi bab-bab boneless fish ni memang aku bedal tak ingat. Di sebabkan dah teragak sangat, bila naik je escalator kat Paradigm Mall ni nampak kedai Fish & Co ni terus je masuk tanpa dakwe dakwi lagi. Before this pernah makan kat kedai ni tapi before ktorg kahwin lah

siapa putih? haruslah aku kan ehheee

Tujuan asal nak makan ikan but bila dah tengok menu seafood dia yang menambat hati dan perut terus je bertukar.


Air pun order yang beso, share je jimat sket.


Ini Fried Squid. Walaupun Nampak cam sotong goreng tepung but sedap benau. Sotongnya beso dan tepung ranggup dan tak tebal.


Ni Seafood Cowder Soup. Pekat likat melekat. Terasa isi-isi seafood, tak de rasa masin pung. Sedap



Nak tambah selera lagi, 2 jenis sos dihidangkan. Alah cili sos dan tartar sos, baru lah terasa cam makan seafood.



Ktorg order Seafood Platter for 2. Style macam Paella Rice. Letak semua dalam kuali beso dan masak. Nak hidang pun senang, makan ko satu kuali.


Lama gak lepak kat sini yelah enviroment cozy, orang plak tak ramai memang syiok lah sambil makan borak-borak. Tapi yang berapa syok, orang yang lalu lalang asyik pandang ktorg berdua sampai Mr Big cakap teruk sangat ke cara ktorg makan ni ke ktorg ni pasangan HOT kan. Hauhauhauah perasan sudah!

Kat sini tempatnya :-

Fish & Co Restaurant
CF-53 Paradigm Mall,
No. 1, SS7/26A, Kelana Jaya,
47301 Petaling Jaya, Malaysia

Aku tau korang lebih suka pi makan kat Manhattan Fish Market kan. Konsepnya lebih kurang sama but for me Fish & Co ni lagi sedap dan nampak fresh.


Alah korang cubalah sendiri, then baru korang tau kan.



8 comments :

Eliss Mie said...

amarah betul tengok seafood tetengah hari ni. huhuhu

Amanda Suria said...

DAPAT BONUS NI BELUM BELANJA CIK ABG LAGI..THANKS CIK LILY BG IDEA..

sawaNiLa said...

sotong tu nampak menerujakan

hazman aka species1980 said...

nice.... kalau makan set platter mesti kenyang giler

Mama Adam said...

sedap nya!
MA suka ikan. tiap hari makan ikan pun xpe. hihihi... so far, tak risau tercekik tulang - jangan lah tercekik :)

luqman zakaria said...

nampak lazat...kene pergi nih..eheheh

Ma'am IEDA said...

hahaaa org pandang2 sbb PASANGAN HOT & KIUT & SWEET... :)

ohcikgu said...

wahh..kat sini pun nampak macam sedap gakk..