Friday, August 3, 2012

Review | Samsung Smart Camera WB 1507

Hi Korang,

Kenapelah aku boleh terlupa post pasal review camera ni ek? 

Ishk nampak sangat dah tua kan. Itu yang aku duk fikir tuh mana plak entry ni hilang, rupanya dalam DRAFT folder lagi. Teruk betul lah.

Samsung Smart Camera WB 1507

Ermm dengar nama pun dah terasa mesti smartnya camera keluaran dari Samsung ini. Saiz macam digital camera biasa but functionnya seolah-olah seperti DSLR.


Ok jom tengok apa lagi function yang ada ye. Aku cuma guna function yang aku tau dan guna je.




Lagi satu Camera WB 1507 ini mempunyai function untuk mengedit photo. Maknanya tak payahlah kita nak tansfer gambar ke PC then baru boleh edit. Tak payah! Dalam ni semua ada. Nak masukkan segala mak neda effect pun boleh, based on template yang telah pun di sediakan.













Cantik tak? Of courselah cantik kan. Dari satu gambar boleh gunakan banyak background. Jimat masa untuk editing, ye tak?


Lepas je edit, terus je upload kesemua gambar-gambar ni ke social media. Korang boleh upload ke Facebook ke Photo Bucket dan memacam lagi lah sebab camera ini ada function WiFi kan. 

Rasa-rasa cam nak angkat satu tak? Kalau nak, baguslah sebab harganya tak sampai RM1K pun. Sesuai untuk lifestyle blogger cam aku yang kaki event ni kan.


So sekian sahaja yang dapat aku review sebab part technical tu aku pun bukan pandai sangat, kang salah bagi info abis aku kena kejar dengan orang Samsung plak.

Untuk more details, log on to www.samsung.com.my segala mengenai Samsung Smart Camera WB 1507 ada kat sana ye.


14 comments :

Myvitrd said...

wah cayalah.. review lagi... memang betul2 duta samsung ni..hehhe

Marya Yusof said...

Hola Ciklily!

Hubby mmg plan nak beli bg kat anak buah dia kamera mcm ni... smart kan... :) sesuai sgt dgn ciklily sb byk dpt jemputan event blogger... best2 :))

Sop said...

wah.. hebat.. x yah guna komputer utk edit :)

phreak-id said...

ah.. aku tak review lagi. kamera dah hantar. tinggal gambar je banyak2 utk buat entri.. malasnyer...


Terbaru >Tahniah Datuk Lee Chong Wei ke Separuh Akhir Olimpik >Aiskrim Baskin-Robbins Percuma Seluruh Malaysia pada 8/8/2012 >[Projek Blogger ] 29 Hari Jelajah Bazar Ramadhan Seluruh Malaysia

hazman aka species1980 said...

nampak cam okey gak sebab 14Megapiksel... tapi aku still tertarik pada model yang ada 2 skrin tue...

Nurul Akmal said...

menarik.. Gambar sangat cantik..

Errah said...

tengok design camera tu pun dah nampak smartnya..yg paling best trus boleh edit n upload tu..

CikLily Putih said...

@myvirtd
belum lagi jadi duta samsunG ek, baru belajar2 ni

CikLily Putih said...

@marya
memanG pun, best sGt camera nie

CikLily Putih said...

@sop
laGi mudaH keje kan

CikLily Putih said...

@preak-id
alaH letak je Gambo2 kan

CikLily Putih said...

@Hazman
aku rasa cam tu gak lah

CikLily Putih said...

@nurul
memanG pun ehehee

CikLily Putih said...

@erraH
betulla, mudah dan cepat