Tuesday, August 28, 2012

Samsung OmniPro, Rahsia Wanita Berkerjaya Hari ini

Hi Korang,

Minta maaf sebab terlambat post entry ni, bole tak perasan plak kan... uhuhuhuhu..

Bila cakap rahsia wanita, ramai lelaki yang sibuk-sibuk nak tau kan? Betul tak? Memang ye pun.

Dengan Tammy yang comel

Alah tak de secret mana lah, cuma mengenai ada satu alat yang mampu membantu wanita berkerjaya ini mengenyangkan perut family membernya terutama sekali si suami yang kaki makan dengan cepat, mudah dan lebih sihat.

Jeng jeng jeng, ini dia


Samsung OmniPro CP1395EST Microwave Oven

Produk terbaru keluaran Samsung ini amat sesuai di gunakan bagi sesiapa juga yang mementingkan penjimatan masa dan tenaga ketika di dapur. Tak semestinya untuk wanita, lelaki pun boleh. Ia merupakan satu cara innovatif dalam dunia masakan.


Ianya merupakan satu-satunya microwave oven yang menggunakan OmniSense technology, iaitu microwave oven yang pertama di dunia menggunakan ‘weight sensor’ untuk mengesankan berat dan kadar kelembapan sesuatu makanan itu. Secara automatiknya ianya akan mengira dan mengesan cara memasak yang sesuai supaya makanan tersebut tidak terlebih atau terkurang masak.



Multi-function capability iaitu ianya boleh memasak, memanggang, membakar, grill dan mengukus segala jenis masakan yang diingini.




Di antara kemudahan yang boleh di dapati dengan Samssung OmniPro ini, rekabentuknya yang 36 litre internal capacity selain daripada nipis dan menarik. Text LCD Display yang bagi aku cukup besar untuk membuat pilihan masakan yang di gemari dan drop-down door feature yang aku rasa senang lagi untuk kita memasak kan.






Sambil-sambil bercerita mengenai Samsung OmniPro CP1395EST Microwave Oven, ktorg sempat juga belajar cara buat chocolate cookies. Pada mulanya ingatkan susah sangat tapi rupanya tak sampai 15 minit pun ktorg dah boleh makan cookies tu tau. Cepat kan, aku sendiri pun tak sangka dibuatnya.


Lepas tu plak, kalau nak bersihkan microwave oven ni senang je. Dah tak payah angkat piring dalam tu kan. Kita gunakan Steam Clean Technology tau which is ada satu container tu, kita letak air mengikut sukatan kemudian kita tekan je button Steam Clear. 


Alat ini mengeluarkan wap dan membersihkan microwave oven yang bahagian dalamnya merupakan ceramic interior bagi memudahkan lagi segala jenis kotoran degil dan juga bakteria dibersihkan. Once finish je, barulah kita boleh lap dengan kain. Sangat mudah.


Di antara aksesori yang digunakan ketika memasak menggunakan Microwave Oven ini. Pelbagai jenis rupabentuk dan juga fungsi yang tersendiri.







Ini di antara beberapa ujian or testing yang telah dijalankan ke atas microwave ni. Comparison di antara microwave brand lain ye.



Tengoklah diorg siap bekalkan aku makanan sebelum balik, makan time berbuka nanti katanya.


Anyway terima kasih tu Team Samsung kerana sudi menjemput aku ke event masak-masak ni. Hopefully kalau ade event cam ni lagi, jemputlah aku ye.

Bila time buka tuh, cepat-cepat terjah kebab dan chocolate cookies yang diorg bekalkan tadi. Ternyata memang sedap rasanya. 

Kalaulah aku ni banyak duit rasanya memang cepat-cepat pi beli kan.


7 comments :

Myvitrd said...

Untunglah tahun depan saya nak tempah cookieslah mcm ni

Eliss Mie said...

berapakah reganya ni. mau ribu riban..

hazman aka species1980 said...

Menarik betul laa.....moga2x cepat2lah diorang sponsor microwave nei kat ko... so nanti leh aku merasa masakan ko yea...hehehehe

CikLily Putih said...

@myvirtd
janganlah cam tu malu i tau.. khakhhakah

CikLily Putih said...

@elismie
memang ribu riban, tapi wortH it ooo

CikLily Putih said...

@Hazman
insyallaH, klu lah diorG jadi sponsor memanG aku buat party lah...

khahkahkahak

boni kacak said...

huyyo..macam menarik je ni..