Wednesday, August 8, 2012

The PortaWiFi, Celcom WiFi Mudah Alih Dimana Jua Anda Berada.

Hi Korang,

This is sponsored post


Sekali lagi Celcom Axiata Berhad, selaku pembekal telekomunikasi mudah alih yang utama di negara ini menawarkan para pelanggan sambungan WiFi mudah alih pebadi dan selamat di mana sahaja mereka pergi dengan memperkenalkan ‘PortaWiFi’ bersama dengan pelan data yang menakjubkan.


Dengan kerjasama dari Huawei, PortaWiFi ni amat mudah digunakan dan mampu menjadi hotspot device dan para pelanggan boleh berkongsi serta menikmati akses yang lancar dan segera pada bila-bila masa dan di mana jua mereka berada dengan data speeds up to 21Mbps.


Bercakap mengenai perkhidmatan terbaru ini, En Afizulazha Abdullah, Chief Operations, Advances Data for Celcom Axiata Berhad berkata ‘ Dengan melancarkan pelan data mudah alih untuk PortaWiFi ini, Celcom memberikan para pelanggan kami satu lagi cara untuk sentiasa berhubung tak kira samada di rumah, dalam perjalanan dengan kelajuan internet yang terbaik’.


PortaWiFi ini didatangkan dengan
1.       Car charger
2.       Three-pin indoor charger with USB adapter


Yang juga membolehkan kereta, rumah atau pejabat atau di mana sahaja mereka berada sebagai WiFi Hotspot selagi mereka berada di kawasan lingkungan Celcom yang boleh di gunakan sehingga 5 pengguna dalam satu-satu masa. So ahli keluarga, teman sekolej, rakan-rakan dapat menikmati kemudahan internet dengan mudah dan selamat di mana-mana sahaja.





Seronok kan, nak-nak bila nak balik raya ni. Manalah tau jem teruk kat highway, dengan adanya PortaWiFi ni at least there’s something that can cheer korang up kan untuk hilangkan stress jem tuh.

Jom check it out harga Celcom package ni untuk Celcom Broadband Basic, Celcom Broadband Advance dan Celcom Broadband Pro serendah RM68 sebulan untuk kontrak 12 bulan

Celcom First Data Basic
Celcom First Data Advance
Celcom First Data Pro
Monthly Payment
RM68
RM98
RM138
Data Volume
4GB
6GB
10GB
Device Price
RM159
RM159
RM159
Perceived Price to customer (exact price customer has to pay after special rebate – maybe can use other friendlier terms than perceived price)
RM39
RM15
FREE
Upfront Payment
RM159 (Additional RM40 for new registration)
Special Rebate
RM10 x 12 months
RM12 x 12 months
RM15 x 12 months
Speed
Up to 21Mbps

Pelan data yang di bentuk oleh PortaWiFi ini kelajuannya telah dinaikkan kepada semua 3.5G Sites untuk kecepatan melungsuri dan memuatturun data dengan lebih cepat lagi. Celcom juga telah melabur sehinggan RM300 juta dalam tempoh tiga tahun akan datang untuk menyusun rangkaian yang merupakan 4G LTE yang kelajuannya sehingga 150 Mbps dan lebih daripada 6 kali data yang diproses untuk compatible devices.


Sebahagian daripada kerjasama dengan Huawei, Celcom juga menawarkan ‘Huawei MediaPad’ bersama dengan Celcom First Voice dan Data Plans dengan harga yang amat menarik di pasaran. The MediaPad ini dikuasakan dengan 1.2Ghz dual-core processor dengan High Definition (HD), 7” LCD screen, dual cameras, WiFi dan Bluetooth connectivity dan working battery life of over six hours.


Harga MediaPad ini serendah RM299 dengan pakej Celcom Broadband Tab Advance + Voice untuk kontrak 24 bulan, di mana para pelanggan boleh berjimat sehingga RM700 daripada harga retail iaitu RM999.



The PortaWiFi dan MediaPad gadget ini boleh di dapati di seluruh Celcom bluecube outlet di seluruh negara. Untuk informasi lebih lanjut mengenai PortaWiFi dan MediaPad ini layari www.celcom.com.my



15 comments :

hazman aka species1980 said...

whoaaa... jom kita bertukar kepada CELCOM

Myvitrd said...

bagus ni aku suka jenis ni.. dalam kereta dengan dekat rumah cucuk mana2 je leh dapat internet.. macam nak ken langgan juga ni

anne said...

sebelah ko 2 sape beb? mcm penah tgk laaa..

Anonymous said...

Bagi komen skit camne prestasi? Rasa cam nak beli

Pqodtaj said...

kalo dh memang ade celcom broadband yg pakej 10GB tu, bole ke tukar ke portawifi, dgn beli device dye je. celcom akan kenekan charge tambahan ke?

azlan basar said...

camana nak ubah password dia ek?

azlan basar said...

cam mne nak tukar password dia ek?

Anonymous said...

cam mne nak tukar password dia ek?

Daus De Poyster said...

Tertanya2~ bnde ni bole pasang simkad macam broadband juga ke?

Tengku Hami said...

pakai bateri Tak ?

Admin said...

FUCK CELCOM !!

Anonymous said...

Tak gmpak dn mnrik lngsng.plan ape kejadah nye smpai mahal sngt dan quota sket nak mmpus.unifi lg best laju dan quota bnyk.berbaloi lnggn mhal2.

Anonymous said...

Mcm mana nak share 5 org?

Ain said...

nak laju sangat pun watpe.... betina2 skrg main facebook je... yg jantan lak download movie ngn game... tu baru reasonable untuk kasi laju... tp mostly yg on data just nak on FB, instragram,twitter, je pun.. -_- pasal quato sikit aku xkisah.. aku leh pakai VPN... sebulan average aku pakai 1TB

Ain said...

nak laju sangat pun watpe.... betina2 skrg main facebook je... yg jantan lak download movie ngn game... tu baru reasonable untuk kasi laju... tp mostly yg on data just nak on FB, instragram,twitter, je pun.. -_- pasal quato sikit aku xkisah.. aku leh pakai VPN... sebulan average aku pakai 1TB