Friday, August 17, 2012

Filem The Expendables 2 Mengugat Jantungku


Hi Korang,

Ktorg berdua hampir tak pi tengok preview filem The Expendables 2 ni kat GSC One Utama.

Sebab apa?


Ya ampun, parkingnya yang amat teruk sekali. Dekat nak 1 jam baru jumpa tempat parking, itu pun park betul2 pintu masuk dekat escalator Parkson tuh. Kalau kena clamp, memang aku lempang guard kat situ lah.

Nasib baik ktorg dah berbuka dalam kereta dengan beef lasagna yang sangat sedap so tak de rasa cam nak telan pak guard kat One Utama ni. Rupanya ramai yang terkandas dek sebab tak dapat parking ni, so counter Nuffnang collect tiket ni kosong je. Senang sket nak amik kan.


Ok back to filem The Expendables 2 ni, jom layan synopsis jap.


The Expendables are back and this time it’s personal… Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Lee Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren),Toll Road (Randy Couture) and Hale Caesar (Terry Crews) — with newest members Billy the Kid (Liam Hemsworth) and Maggie (Yu Nan) aboard — are reunited when Mr. Church (Bruce Willis) enlists the Expendables to take on a seemingly simple job. The task looks like an easy paycheck for Barney and his band of old-school mercenaries. But when things go wrong and one of their own is viciously killed, the Expendables are compelled to seek revenge in hostile territory where the odds are stacked against them. Hell-bent on payback, the crew cuts a swath of destruction through opposing forces, wreaking havoc and shutting down an unexpected threat in the nick of time — six pounds of weapons-grade plutonium; enough to change the balance of power in the world. But that’s nothing compared to the justice they serve against the villainous adversary who savagely murdered their brother. That is done the Expendables way….



Bagi Aku :

Siapa yang tak pernah tengok yang previous dulu The Expendables ni, kena pi tengok dulu then baru korang boleh kenal watak-watak dalam filem ni. Para pelakon sama dengan previous filem but ada tambahan pelakon-pelakon otai seperti Bruce Willis, Van Damme, Arnold Schwagnezzer, Chuck Norris. Itu yang menguatkan jalan cerita filem ni.


Banyak aksi-aksi bunuh dan potong kepala cam tu je. Memang tersentak-sentak jantung aku sekejap kan. Action memang terbaik lah. Masa diorg berlawan tuh, memang best.

Tapi kesudahannya sedih arr…kahkahakhaka Eh mana boleh citer kang korang mesti marah aku kan. So baik korang pi tengok sendiri ek kat wayanglah.

Untuk filem ni, Mr Big kat 4.5/5 siap dia tepuk-tepuk tangan sebab excited sangat dengan aksi yang dipertonton kan.


So thanks to Nuffnang coz sudi bagi aku tiket FREE untuk The Expendables 2 ni. Bukan setakat tiket malah aku dapat gak mouse pad filem yang comel ni tau. Sukalah nak letak kat opis pun PC lah.


3 comments :

boni kacak said...

expandables 1 pun sangat2 best.. ni kan pulak yang kedua.. membariskan ramai gila hero2 yang top dulu

hazman aka species1980 said...

mesti ada unsur lawak jugak kan....tayangan wajib raya nie...

POSH76 said...

patutla laki aku pun sibuk ajak p tngk...salam aidilfitri maaf zahir batin