Monday, August 27, 2012

Minum Sesuka Hati Di Chatime

Hi Korang,

Selain daripada lepak-lepak minum di Starbucks, ada satu lagi tempat yang sekarang ni ktorg suka sangat melepak.

Ini gara-gara adik ipar aku kan lah. Mari salahkan dia hkahakhakhaka

Dia ni kalau ada yang interesting, mesti ktorg berdua akan jadi mangsa hasutan. Maklumlah pasal makan ni memang ktorg cepat cair. Bila ada je tempat lepak baik punya haruslah diterjah kan.


So memperkenalkan CHATIME.

Alah orang lain dah lama lepak2 kat sini, aku je yang jakun sket kan.

Is actually kedai minuman yang jual air bubble tea, ice blended, pearl drinks tuh. Sama je macam kedai minuman yang lain kan. Tapi memana kedai Chatime yang aku pi mesti beratur punya lah.

Selalunya ktorg suka minum kat Platinum Walk kat Setapak tuh bila balik KL tapi sejak kat Kajang dah ada, melepak ke sini plak la ye.


Tengok ni aku rasa lebih dari 100 jenis minuman yang boleh di sediakan mengikut kesesuaian tekak kita.


Ada plak, ada option nak kurang gula, nak lebih ais semua boleh lah.


Lepas order dan bayar, sila tunggu ye until no resit dipanggil. Jangan bimbang ada banyak kerusi disediakan so tak delah orang nak berdiri ke mecangkung bagai kan.


Ini menjadi favourite aku Pure Coco with Pearl. Memang terasa coklatnya.


Mr Big plak ntah apanya lupa plak aku QQ ape ntah. Tengok sampai lelap2 mata, auta sangat kan.


Harga minuman di Chatime ni tak de semahal di Starbucks, so kira oklah tu. Jimat sket duit. Rasa pun not bad jugak kan.

Korang dah cuba ? hah yang mana satu menjadi pilihan korang ek ke tak pernah jejak kaki lagi ke sini ? Cer citer sket.

Alamak terus jadi haus dibuatnya la...



6 comments :

boni kacak said...

pergh.. lebih 100 jenis minuman? banyaknya

Nurul Akmal said...

Chatime memang sedap.. :)

hazman aka species1980 said...

aku dah perasan gak la time bulan pose aritu... tapi tak kesempatan nak singgah lagi

lov-note said...

aiyo naek stim2 mater meminumnye..

starbak da try cekek leher..tp mmg sedap

chatime xpena cube lg, psl kedekot bli 3 in 1 mcm2 jns n byk2 thn bnco je sndiri kt uma..ikut perasaan sndiri..hahahahah

Nadot said...

tolong la rase chocolate hazelnut, letak coconut jelly... heaven gile!.. hohohoho..

siyes, feveret ramai org.. (^_^)

passion fruit QQ best gak ;)

akuzle ayu said...

Aku baru try chatime ni last week. Beli buble tea je. Walaoweh! Mmg sedap. Ni dok teringin lagi nak beli..