Tuesday, August 7, 2012

My Great Journey with Premium Beautiful


Hi Korang,

Ingat lagi tak cerita aku mengenai Premium Beautiful ni. Alah korang klik je lah kat entry ni ek

Ok dah ingat kan ? Good..

Aku kan suka tolong orang berniaga promosi kat blog aku ni, kengkawan bisa aje dong di tolong. Rupanya one of the dealer Premium Beautiful (PB) ni dan juga merupakan seorang blogger approach aku untuk mencuba PB ni. Terus terang aku cakap dengan dia yang aku memang tak mampu beli PB ni sebab harganya yang sangat mengegarkan. Tup tup dia cakap cuba pakai as a testimonial dia.

Hah ko terus terperanjat, rasa cam tak percaya pun ada until dia datang rumah hari tuh.


Memula kena ambil ukuran dulu. Semua tempat kena ukur, dari atas sambil ke paras punggung. Yelah nak tentukan saiz yang manakan sesuai kan untuk aku ni.


Kemudian Rawlins baru memperkenalkan saiz yang semua dengan aku. Hah ko besar-besar nombornya segan plak dibuat. Now baru sedar yang badan makin kembang lepas kahwin ni.


Apa lagi pas tu, kenalah cuba pakai kan. Disebab si tokeh ni lelaki tak kanlah dia nak pakaikan untuk aku plak kan, so nak tak nak aku kena cuba sendiri.


Masa pakai seluar tu ok gak lah, walaupun ketat sket. Kemudian pakai korset plak. Yang ni memang aku struggle banyak, lebih 15 minit kot aku duk fikir cam ni nak buat. Give up sangat, aku panggil Mr Big suruh pasangkan. Hah ko rasa cam  nak terpecah dada dibuatnya. Pakai waist nipper tu senang je.


Bila dah complete pakai tuh, Mr Big boleh cakap apa tau, macam body building katanya. Yelah baju tu memang grip segala lemak badan kan dan nampak lagi firm dan solid je badan. Masa memula nak berjalan tu aku rasa cam dah macam Robocop kat TV tuh.

Bila tunjuk kat Rawlins, terus dia cakap aku dah ada pinggang. OH OMG! Malu aku dibuatnya, taulah selama ni pinggang tak nampak kan. Time nak duduk, body rasa tegak je.

Pada mulanya langsung rasa tak selesa nak bergerak ke sana kemari but dah 2-3 hari pakai ni dah rasa ok plak but still tengah manage cara nak pakai korset tu. Tak kan hari-hari nak suruh Mr Big pakai kan, kot-kot jadi lain plak kan. Hahhahahaha

Until now dan dekat 2 minggu aku guna Premium Beautiful ni. So far dah pandai pakai sendiri korset ni. Walaupun ambil masa but ok sebenarnya. Cuma time makan tuh, automatically aku makan sket je coz perut cepat kenyang. Mr Big cakap agaknya ada besi dalam korset tu yang kecilkan perut. Ishk ke situ plak.

So aku ada 6 bulan lagi untuk tengok hasil dari pemakaian Premium Beautiful ni. Hopefully ade kesan lah kan. Kalau tak banyak turun sedikit pun jadilah. Janji ada penurunan dan yang penting sekali aku akan lebih sihat.

Bukan nak kurus sangat pun janji nak lebih sihat dan bahagia

So korang doakan aku ye


10 comments :

Ijah EmoTemo said...

menarik PB ni tapi terlalu mahal..mmg xmampu nk pakai heheh..

all the best sis!! hehe :)

Ma'am IEDA said...

Gambateh! Nanti kita tengok hasilnya sesama ekkk...

Marya Yusof said...

Hola!

Kote tunggulah jgk gambar after pakai... tak muncul pulak! hehehe... Anyway good luck :)

Charmaine Pua Li Ping said...

Wow moga-moga berjaya!! <3

Myvitrd said...

kosek ni bagi aku memang bagus sebab cik malarang pun pakai juga.. hik2 kasi bocor rahsia.. dia beli dengan adik aku bayar installment selama setahun lebih.. alhamdulillah dah habis bayar.. kesannya pun memang nampak.. yang penting kena konsisten pakai.. semoga berjaya ye.. jgn sampai nanti bila saya jumpa dekat event.. saya tanya betul ke cik lily ni? hehehe

hazman aka species1980 said...

Tu laa... aku tunggu gak citer pasal PB nie... tapi memang rezeki ko la kan dapat jadi TESTIMONI... dia pun tahu potensi dan kuasa blogger sebagai medium pemasaran.... lepas nei dapat la aku tengok ko pakai kebaya nyonya kan... hik3x

transformed housewife said...

insyallah mesti boleh turun. Yg penting rasa lebih sihat.

Mooniqueen said...

Good luck CLP...

Alin Marlini said...

cayalah cik lily...

Nurul Akmal said...

Nurul pun pakai.. selesa sangat.. bulan puasa ni memang sesuai lah kalau pakai.. hehehe