Thursday, August 23, 2012

Bersederhana Je Aidilfitri Tahun Ini

Hi Korang,

Dah raya pun. Sekejap je dah 5 hari raya kan. Memang tak terasa langsung. Seronok dek makan-makan, sembang2, camwhore dengan family member kan.

Bagi ktorang berdua, tak de lah sehebat mana pun. Konsep bersederhana dan ala kadar je untuk raya kali ni. Tak nak buang duit sangat lah. Lagipun ktorg ni mana lah dapat bonus kan so berbelanja biasa-biasa je lah.

Disebabkan raya dengan family Mr Big so ktorg kena tempah baju sedondon satu family untuk family photoshoot. Nasib baik kain disponsor oleh MIL aku cuma tempah je ktorg kena bayar sendiri. Yang lelain tu macam kasut, bag, aksesori tu guna hak lama jelah. Lagipun aku ni pakai sekali je, lepas tu terus dah tak pakai. Ini memang style aku, pakai 2-3 kali pas tu gone bagi kat sesiapa yang nak kan.

Untuk rumah, tak de ktorg berabis beribu nak tukar segala mak neka dalam rumah tu. Cuma Mr Big buang je sofa lama sebab dah tak boleh nak duduk lagi dan ktorg gantikan sofa extra yang tak pernah ktorg duduk sejak beli. Cuma letak bantal2 untuk hiasan je, kalau orang datang then baru sofa tuh berduduk. Langsir pun pakai lama punya coz aku ada banyak beli kain langsir ni masa warehouse sale kat Nilai dulu, yang belum bukak sarung lagi pun ada.

Atas pengalaman tahun lepas, ktorg memang tak nak beli kuih raya untuk tahun ni sebab membuang je tak de orang nak makan. Yelah orang datang raya semua aku masak, so kuih raya ni diorg tolak tepi gituh lah. Nak bagi perabis aku bawa pi office bagi bebudak kat opis ni makan.


Duit raya tu wajiblah kan. Anak saudara melambak-lambak so bersedekahlah sorang sket. Untung-untung ktorg dimurahkan rezeki kan.

Rasanya itu je kot persiapan ktorg untuk raya tahun ni. Simple je, malas nak serabut kepalalah nak fikir benda remeh temeh ni. Janji raya ni dapat get together dengan family dan sanak saudara dan bermaafan kan itu yang lagi penting rasanya.

Korang plak cam ne, mesti dah abis berribu untuk raya tahun ni ek.


6 comments :

boni kacak said...

samalah kita. saya pun serba serbi sederhana ke tahun ni

YaNa Yassin said...

Nak duit ryaaaa :))

Cik Fie said...

Selamat Hari Raya Maaf Zahir Dan Batin ♥

Follower Ke 2308 , Blue Pill . Jom Baca/Komen :)
http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/08/follower-ke-2308-blue-pill.html

Bella Enveeus said...

Ahem.. I oso nak duit raya!! :)

JMR said...

selamat hari raya kpd cik lily & mr big!! kitorg pon bersederhana..janji dpt cuti lama..heheh

Anonymous said...

Marketing can be an enjoyable and creative process that provides a balance to the work you do with your clients Here are five of them that should be challenged, examined, analyzed and if reason prevails, will finally be put out to pasture You can only affect your future by what you do todayAnother common area in which unprofessionalism manifests itself is the area of relationships
Create a style and treat it like your trademark or calling cardThe shortest distance between two points is in a straight line and so the fastest way to achieve enlightenment is to know that you are already enlightened Off Line Marketing - A biggie and nearly everyone lets this slide Share experienceKeep written or photo journals of your life: things you've done, places you've traveled, things you've learned

Von Miller Women's Jersey
Arian Foster Elite Jersey

The Lone Ranger SituationOften people are sent to training as a perk, a reward, or as a way to get them in a new surrounding for awhile It is what you do during the low's that is quite a different story and below you will find some tips which you can take and use to weather the low's:1 It is very important to keep your money agreements, so pay your bills graciously trips to the bathroom, (more officially, outside) and lots of snuggling

Heath Miller Nike Jersey