Monday, December 3, 2012

My COWAY Hi Tea Party, Simple Tapi Meriah

Hi Korang,

Dah 2 minggu pun citer but still aku nak update gak kat korang.


Its actually tak berapa last minute event lah cuma dalam beberapa hari je ktorg setup party ni. Once dapat confirmation dari team COWAY dan Real Women Real Voices je baru aku duk sibuk buat apa yang patut kan.

Alah cuma jadi tuan rumah je untuk hostkan Hi Tea Party ni, makanan, goodies bag semuanya diorg dah siapkan. Tapi sebab rasa cam tak syiok je, aku prepare laksa penang (makcik canggih aku masak) dan sate yang Mr Big tempeh 300 cucuk.

Jemputan wajib 20 orang but ramai yang tak dapat datang, yang tak RSVP langsung pun ade (x baik buat aku cam tu ye), last minute cancel (x tepon plak tuh) dan memacam alasan lagi lah yang aku dah biasa dengar kan.

But Im ok je. Dah biasa dengan menda2 cam ni.


Kul 11.30pagi designer dah datang untuk make over bathroom aku. Berdua je Keith dan kawan dia buat keje. Rileks dan steady je. Aku langsung tak boleh tengok coz surprise kan. Tapi makcik aku dan mak aku sibuk duk intai-intai, alah mak-mak memang cam tu.


Nasib baik makanan ktorg dah siap sedia awal coz team catering tu memang sampai on time, bagus betul ek. Michael tu sorang buat keje, susun situ, susun sini, letakkan kopi. Ta da.. sekejapan je siap. 






Apalagi pictures time, seorang duk sibuk snap sana sini kan. Laki mak pun sama noks, dia kan official photographer.




Siap je time COWAY sampai, majlis pun start. Kak Siti (one of the bosses COWAY ni) mulalah briefing ktorg mengenai COWAY Bidet ni. 







So sambil makan-makan sambil dengar je Kak Siti bertonyeh pasal sejarahnya, kebaikannya dan memacam lagi lah. Kyushuk plak aku tengok dia bagi briefing. Lancar je langsung tak de sangkut2, ni yang kena menuntut ilmu ni.

Ok its time untuk reveal Bathroom Makeover.   




       
Hah ko cantik wokeh. Rupanya diorg cat dinding bilik air aku tu, tambah aksessori mandian, tempat gantung towel, ganti shower curtain, letak sticker, ada lilin-lilin wangi sket.Bila dia bukak je pintu bilik air tu, semua orang cam terpegun, walaupun simple je but cantik.



Terus je Kak Siti mulakan demo kat Coway Bidet ni. Dia tunjukkan cara nak guna, tekan untuk keluarkan air, rasa temperature tempat duduk tuh dan ntah apa menda lagi lah.Excited sungguh diorg ni, yelah menda-menda canggih mesti nak cuba.


Abis demo tu, ada promotion trial 14 days pasang kat rumah dirog ni. Makcik aku memang super excited sangat, cepat-cepat dia suruh anak dia isi borang. Then sambung makan lagi, keluarkan segala makanan yang ada kat dapur tuh. Makan diaorg ni sepuas-puasnya. Siap tapau bawak balik lagi.


Anyway terima kasih kat blogger Sharidawati dan adiknya yang sudi datang kat umah kecik aku ni, sempat aku bekalkan dia garam SPA yang aku prepare sendiri untuk kasi kat guest yang datang. 



Terima kasih gak pada team COWAY dan Real Women Real Voices yang anjurkan Hi Tea Party ni. Selain daripada makanan yang sedap, your warm hospitality melayan kerenah guest aku yang datang kan.

Hopefully we can work together lagi in other event ye.


Kepada team masak iaitu mak aku + makcik aku, terima kasih bebanyak sangat coz sudi tolong aku jadi co-host, ramai yang suka laksa tu ta dan family members yang lain gak coz sudi datang untuk memeriahkan majlis.  

I love u all…

This is second time aku hosted Hi Tea Party kat umah aku ni, so banyak menda gak aku belajar dari experience ni. 

So lepas ni kalau korang nak lantik aku jadi event manager no hal lah bro! semua dalam tangan.


11 comments :

Rawlins byRawlins said...

Bestnyer
Minta ampun sebab tak dapat hadir...
Lain kali jemput lagi ek

Liz said...

Ya Allah. Seronok baca cerita akak. Foods look yummy! Excited nye nak tunggu turn saya ahad nie.

Bathroom saya lagi takde apa sebab baru pindah setahun. Memang satu benda pun tak buat. Tak tau la diorang nak buat makeover macam mana.

Amanda Suria said...

kenapa x ajak SA...kalau ajak sure SA dtg tau cik lily...

Razil Tahir said...

gambar-gambar makanan itu seua mengiurkan.... huhuhuhu

Mr & Mrs Sallehudin said...

Cantiknyee bathrooom after make over... suh org Coway tu makeover toiket umah kite gaksss.. hehehe..

ellanadjla said...

Kat sunway ada bnda alah ni tp xreti nk pakai hahaha

isabelle frankly said...

ko ni lily. keje maaaakan je.
jeles aku tau

akubiomed said...

Sha pun ada hadir sekali.

boni kacak said...

wah..siap cat dinding lagi ye??

hazman aka species1980 said...

macam terasa rugi gak sebab tak dapat join event ni.... bukan selalu dapat jumpa kengkawan dengan suasana santai nie...nampak lebih enjoy la yea nak mandi dalam bilik air kan

Dunia Wilma said...

Bestnya ^_^