Friday, December 14, 2012

Dapatkan iPhone 5 Dengan CELCOM First Plans

Hi Korang,

Kecoh dalam suratkhabar hari ni yang iPhone 5 dah pun keluar kat Malaysia malam tadi. Baik punya launching kat Sunway Piramid dan dengar-dengar ada blogger dapat iPhone 5 ni secara lucky draw. Memang untung la ko dik!


Abis yang tak menang tak boleh dapatkan gak ke iPhone 5 ni?

Ek mestila boleh apa lagi dengan CELCOM FIRST Plan la

Yelah banyak benefit dari pakej telco ni, contohnya macam

·      BIGGEST savings of up to RM1,921
·      HIGHEST data volume of up to 6.2GB a month
·      BUNDLED USAGE up to 1,500 in minutes/SMS/MMS
·      FREE 1GB Celcom First WiFi access

Ok itu baru sket, ni ada lagi ni keuntungan yang korang boleh dapat melalui CELCOM First Plans ni


Korang dapatkan iPhone 5 dan dapat jimat sehingga RM1,921, lowest device price offer serendah RM278 after savings dan jumlah rebate sehingga RM1,210.

Hah korang boleh tengok jadual kat bawah yang aku dah attach ni. Pilih yang mana satu ikut kesesuaian korang lah.
           

Celcom First Plan + Mobile Internet
Prime
Premier
Elite
Bundled Usage (Mins/SMS/MMS)
267
667
1,500
FREE Celcom First WiFi
1GB
Total Data Volume
4.05GB
6.05GB
6.1GB
6.2GB
FREE Celcom First WiFi
1GB
1GB
1GB
1GB
Monthly Commitment
RM98/month
RM128/month
RM168/month
RM238/month

Device Price After Savings (12-month contract)
iPhone 5 16GB
(RRP: RM2,199)
RM1,658
(SAVE RM541)
RM1,548
(SAVE RM651)
RM1,398
(SAVE RM801)
RM1,148
(SAVE RM1,051)
iPhone 5 32GB
(RRP: RM2,499)
RM1,968
(SAVE RM531)
RM1,858
(SAVE RM641)
RM1,708
(SAVE RM791)
RM1,458
(SAVE RM1,041)
iPhone 5 64GB
(RRP: RM2,799)
RM2,278
(SAVE RM521)
RM2,168
(SAVE RM631)
RM2,018
(SAVE RM781)
RM1,768
(SAVE RM1,031)
Monthly Fee After Rebate for first 10 months
(16GB, 32GB, 64GB)
RM75, RM76, RM77
RM104, RM105, RM106
RM139, RM140, RM141
RM194, RM195, RM196

Device Price After Savings (24-month contract)
iPhone 5 16GB
(RRP: RM2,199)
RM1,298
(SAVE RM901)
RM1,078
(SAVE RM1,121)
RM788
(SAVE RM1,411)
RM278
(SAVE RM1,921)
iPhone 5 32GB
(RRP: RM2,499)
RM1,608
(SAVE RM891)
RM1,388
(SAVE RM1,111)
RM1,098
(SAVE RM1,401)
RM588
(SAVE RM1,911)
iPhone 5 64GB
(RRP: RM2,799)
RM1,918
(SAVE RM881)
RM1,698
(SAVE RM1,101)
RM1,408
(SAVE RM1,391)
RM898
(SAVE RM1,901)
Monthly Fee After Rebate for first 20 months
(16GB, 32GB, 64GB)
RM73, RM74, RM79
RM97, RM98, RM103
RM128, RM128, RM134
RM177, RM178, RM183

So bila dah kira balik, jumlah bayaran semasa pendaftaran setiap iPhone 5 model ialah :
           
·      iPhone 5 16GB: RM2,038
·      iPhone 5 32GB: RM2,338
·      iPhone 5 64GB: RM2,638

Ok kan. Suka plak aku dibuatnya.

Kenape Celcom ek?


1. Ianya merupakan talian yang terbaik di Malaysia baik dalam ke luar ke on the move pun kan

2. Menawarkan kualiti terbaik, tak kisah dari segi mesej ke, voice call ke, video call ke, surfing internet ke

3. Memberikan pengalaman internet dan video streaming dengan stable connection



Apa bestnya iPhone 5 ni

1. Running on the latest iOS 6 and A6 chip, you can experience performance and graphics up to twice as fast. With battery life to spare.

2.  The wide 4” Retina display gives you even more to see, and is more vibrant too. 

3. With an 8MP camera in your pocket at all times, you won’t need any other.

4. Choose from 16GB, 32GB or 64GB.

5. Of course, it’s built-in with Siri, your own personal mobile assistant.

Ok ok korang dah excited kan

Dah tau yang mana satu pilihan korang kan, apa lagi moh dapatkan cepat. Ingat senang ke Celcom nak bagi harga cam ni untuk gadget impian korang kan


p/s : pics cilok dari Google coz belum pernah tengok iPhone 5 in real lah..

4 comments :

intanfirdaus247 said...

Cepat cepat cik lily…

JMR said...

wowwww... kena tolak S3 le nmpknya ni..

Mooniqueen said...

Kena gigih simpan duitla macam ni...

YaNa Yassin said...

Eheeeem,.. tersedak saya. Hahhahaha. :)