Monday, December 10, 2012

Best Outing Dengan P1 MX230

Hi Korang,

Dah 2 minggu kot aku berouting dengan P1 MX 230 ni. Lupa nak kira plak.

Memang totally aku gunakan kat luar je coz P1 pun dah kata device ni sesuai bila korang kat luar rumah, luar bangunan coz ianya device on-the-go.

Aku kan kaki berjalan so memana kedai makan, cafe, restoran, tepi jalan tunggu Mr Big ambil balik event ermm pendek kata memacam tempat lah aku cuba even dalam tunnel kat KLCC tu sekali tau.


Ni masa aku pi makan kat area Jalan Setapak ni, sambil tunggu makanan sempat gak online sekarang tengok apa yang tekini di social media kan.

Laju je tak de pun sangkut-sangkut lembap. Mr Big siap download 2-3 lagu sambil makan tuh. Even mama pun sempat layan youtube sementara tunggu makanan sampai.

Memang betul-betul leka di buatnya.

Dalam kereta pun aku sempat gak cuba, time-time jem tu ON sekejap MX 230 ni. Sempat check email dan mengomel di twitter kan.


Jangka hayat bateri not bad jugak, so far ia boleh bertahan hingga 4 jam gitu. Lama lah jugak kan. Nak charge dia senang je, aku plug in je kat USB drive kat tepi laptop, dalam kereta pun boleh.


Lagi satu, 4G ni elok kat area bandar je kot coz aku cuba gak ON kat umah still boleh surfing but 4G signal tu tak delah, maybe 4G service belum sampai kat area umah aku lagi.

Hopefully one day nanti!

Anyway terima kasih P1 coz bagi aku peluang untuk cuba device yang canggih ni. Really on-the-go sangat. Rasanya P1 MX 230 ni lagi syiok dari broadband kan. Selit je kat poket, boleh surfing di mana-mana pun.

Baru high tech namanya.




4 comments :

intanfirdaus247 said...

Selamat tengah hari!

Dira said...

bestnyer...
harus ada nih..target selepas beli notebook nanti.. :)
http://whatever-ville.blogspot.com
www.facebook.com/alamistore

Sop said...

kalau semua tempat boleh dpt 4G, mmg best berblog kan? hehehe

Myvitrd said...

kalau dapat pakai free setahun kan bagus.. seminggu lagi dah kena pulang.. uhuhu