Tuesday, December 11, 2012

Aku Masak Spagheti Carbonara Chef Rose, Sedap..

Hi Korang,

Cuti-cuti ni memang aku duk berumah tangga kat dapur ni.

Dah nama pun cuti so malas nak kuar rumah, so masak apa je yang ada dalam fridge ni. So aku terjumpa krim masak, daging meatloaf, cheese, button mushroom, bawang-bawang semua ada, pasta memang dah siap standby kan.

So tengok aku masak apa? jeng jeng jeng

Spaghetti Carbonara

Resipi ni aku cilok dari FB Selera TV3. Alah yang Chef Rose jadi host tuh. Masa dia masak tu aku tengok macam mudah je so terus aku amik resipinya dah try buat la.


Kalau korang baca resipinya memang senang nau, ikut je segala step dalam resipi tuh.Tapi aku punye tu kuahnya cair sket sebab aku nak berkuah, baru masyuk.





Apalagi korang pun boleh cuba gak, bila dah tak tau nak masak apa lagi kan.

Selamat makan korang!






4 comments :

yana aina said...

menyelerakan ...

Denaihati said...

kita tekak orang melayu kuahnya cair sikit baru umphh...

Ma'am IEDA said...

guna kuah prego lagi cepat... ehehehee...

Hazmin Hamudin said...

Nampak menyelerakan tu.. Kalau kuah cair boleh hirup kuahnya tu.